КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2019 » Липень » 2 » Уряд Гройсмана вдарив по «енергетичних баронах» і місцевих князьках
14:28
Уряд Гройсмана вдарив по «енергетичних баронах» і місцевих князьках

       Уряд Гройсмана вдарив по «енергетичних                 баронах» і місцевих князьках 

  Кабінет Міністрів України встановив граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років, таким чином унеможлививши необґрунтований ріст вартості тепла у багатоквартирних будинках великих міст. Глава Уряду і лідер «Української стратегії Гройсмана» Володимир Гройсман доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ та Державній аудиторській службі провести аудит кожного теплокомуненерго на предмет об’єктивності існуючої вартості тепла і води. Уряд також збирається оприлюднити список всіх власників теплокомуненерго, які постачають українцям тепло та гарячу воду. За словами Міністра юстиції Павла Петренка, існувала величезна схема маніпуляцій, коли «місцеві князьки» кивали на Уряд, а самі накручували споживачам надумані ціни за тепло та гарячу воду, які люди змушені були платити. 

«Ніхто більше не наживатиметься за рахунок громадян» 

Уряд ліквідує будь-які лазівки, які дозволяють місцевій владі завищувати ціни на житлово-комунальні послуги, а саме тепло та гарячу воду. 

«Я розумію, що людям важко сплачувати за комунальні тарифи. Є великі платежі, які сьогодні люди сплачують, це платіж за тепло та гарячу воду. Чому в одних містах ціна тепла за одну гігакалорію 2000 гривень, а в інших – 1300? Така різниця є необ'єктивною, при тому, що ціни на газ по всій країні однакові, на електроенергію для виробництва теж однакові, заробітні плати в галузі однакові, а тарифи різні. Це означає, що коли людина отримує платіжку, в неї немає варіантів, як йти і платити. Тому питання справедливості та чесної платіжки виходить на перший план. Ми змусили «Нафтогаз» зменшувати ціну, і я змушу всіх комунальних баронів виконувати рішення уряду і дати людям чесну платіжку з економічно обгрунтованою ціною», - сказав очільник Кабміну Володимир Гройсманпід час засідання Уряду. 



Уряду вдалося змусити НАК «Нафтогаз України» знизити ціну на газ для населення. Зараз вона майже однакова для всіх регіонів. Натомість ціна на тепло – різна. І подекуди різниця становить 2 рази і більше – в залежності від регіону і оновлення комунальних мереж господарства. Ситуація ускладнюється ще й тим, що теплокомуненерго є фактичним монополістом і споживачу нема кому жалітися за необґрунтовані нарахування

За словами міністра юстиції України Павла Петренка, який на минулому тижні відвідав Чернігів, де зустрівся з громадськістю та журналістам, монополісти, крім вартості газу, продають ще й повітря. 

«Ціна газу в Україні однакова для населення. Ціна тепла кардинально відрізняється в різних населених пунктах. Навіть у три рази є. Беремо для прикладу Чернівці та Чернігів. У Чернівцях вартість тепла 1200 гривень, у Чернігові – 1700 і деякі – по 1900. На місцевому рівні місцеві теплопостачальники спільно в змові з органами місцевого самоврядування встановлюють ціну на тепло. Крім вартості газу, втрат, ще додають повітря», – сказав Павло Петренко. 

Міністр юстиції зауважив, що яка за дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Міністерством юстиції розробляється соціальна ініціатива #ЧеснаПлатіжка, яка дасть можливість встановити по всій країні справедливі економічно обґрунтовані тарифи на тепло і воду та захистить мільйони українців від свавілля комунальників. 

«Українці мають перестати платити з власних кишень за втрати тепла під час доставки та фактично за обігрів повітря. Забезпечити модернізацію тепломереж – це обов’язок місцевої влади. Кошти на це у них є завдяки децентралізації, яку успішно провів Уряд. Тому найближчим часом Мін’юст передасть на розгляд Кабміну низку документів, які унормують тарифи. Ніхто більше не наживатиметься за рахунок громадян», – наголосив очільник Мін’юсту. 

Чесна платіжка – відповідальність кожного міського голови 

Лідер «Української стратегії Гросмана» Володимир Гройсман говорить, що Кабмін створив всі можливості для чесних розрахунків, тож дати людині чесну платіжку – це відповідальність конкретного міського голови і ТКЕ. 
Як зауважував Володимир Гройсман, «не можна ворочати мільярдами і не думати про те, яку якість послуг отримує людина». Він нагадав, що в результаті реформи децентралізації місцеві бюджети зросли в 4 рази. 
«Сьогодні є колосальні фінансові ресурси місцевого самоврядування. Але чомусь пішов тренд на піар – плиточку покласти, фонтан встановити. Я це підтримую. Але кому потрібен фонтан, якщо води немає?! А ТКЕ тим часом написало 1800 грн за Гкал або 2000 грн, отримує надприбутки, а люди вимушені платити завищені ціни. Причому платити не Уряду, а місцевим структурам», – наголосив Володимир Гройсман. 
За його словами, відповідно до проведених розрахунків гранична вартість тепла буде обмежена на рівні 1300 - 1400 грн за гігакалорію. А тарифи за гарячу воду не будуть вищими за 80 грн за кубометр для житла без рушникосушарок та 87 грн за кубометр за наявності таких. 

Так, відповідно до урядового рішення, з початку опалювального сезону діятимуть такі тарифи: 

З постачання теплової енергії: 
• у разі оснащення приладами обліку - 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням ПДВ); 
• у разі відсутності приладів обліку - 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахуванням ПДВ). 

З постачання гарячої води: 
• за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води – 83,66 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням ПДВ); 
• у разі їх відсутності - 75,74 гривні за 1 куб.м. (з урахуванням ПДВ). 

Оплата населенням міст обласного значення та Києва послуг з постачання теплової енергії і постачання гарячої води здійснюватиметься з урахуванням встановлених відповідними органами місцевого самоврядування тарифів, які не перевищують граничні ціни, що визначені Кабінетом міністрів України. 

Дошка ганьби для комунальних баронів 

Задля контролю над ситуацією і недопущення свавілля місцевих монополістів Уряд рекомендував Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щомісячно моніторити тарифи на тепло та гарячу воду і вживати заходів у разі необґрунтованого підвищення тарифів. 
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман також доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ та Державній аудиторській службі провести аудит кожного теплокомуненерго на предмет об’єктивності існуючої вартості тепла і води. 

«Проведіть аудит, і потім кожен чиновник хай виходить на трибуну і говорить, що у нього все обґрунтовано, що немає втрат і ніхто не виводить гроші в офшори», – сказав Володимир Гройсман. 
Уряд має намір оприлюднити список всіх власників теплокомуненерго, які постачають українцям тепло і гарячу воду. За словами Міністра юстиції Павла Петренка, існувала величезна схема маніпуляцій, коли «місцеві князьки» кивали на Уряд, а самі накручували споживачам надумані ціни за тепло і гарячу воду, які люди змушені були платити. 

«Ми оприлюднимо таку фактично «дошку ганьби» місцевих комунальних баронів з конкретними власниками, щоб і українці, і правоохоронні органи почали здійснювати фактично контроль і розслідування по цим конкретним оборудкам», - гарантував міністр юстиції. 

До сьогодні ситуація з тарифами на теплопостачання на Чернігівщині залишалася неврегульованою. Для прикладу, компанія «НіжинТеплоМережі» вимагає від громадян оплати 2036 гривень за Гігакалорію тепла, а вартість гарячої води в Ніжині сягає 120 гривень. В Прилуках та Чернігові за тепло справляють 1890 та 1737 гривень відповідно. А вартість гарячої води для помешкань коливається в районі 100 гривень за кубометр. Уряд збирається захищати права споживачів і в судах. 

«Наші адвокати та юристи системи безоплатної правової допомоги вже готові захищати права українців, які після початку дії відповідних рішень Уряду Гройсмана й надалі отримуватимуть несправедливі платіжки на тепло із завищеними тарифами», – підкреслив Міністр юстиції Павло Петренко. 

Дмитро СИМЧИЧ

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 364 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України