КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Грудень » 29 » У святкові дні не забувайте про заходи безпеки
08:18
У святкові дні не забувайте про заходи безпеки
  

У святкові дні не забувайте про заходи безпеки


 .Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вітають мешканців і гостей Корюківського району з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим! Проте, під час святкових та вихідних днів не слід забувати про заходи безпеки. Тож пропонуємо звернути увагу на ряд порад, аби свято не обернулось на неприємну подію.

Для зручності й безпеки ялинка або сосна мають бути встановлені на надійну підставку і так, щоб вона не заважала евакуації людей з приміщення на випадок виникнення пожежі. Для ілюмінації необхідно використовувати тільки сертифіковані гірлянди заводського виготовлення, заздалегідь перевіривши їх справність.

Пам'ятайте, що прикраси та святкові костюми, які зроблені з синтетики, вати, паперу та інших легкозаймистих матеріалів, дуже небезпечні. Сприяє розвитку пожежі й хвоя, що швидко висихає. Тож, щоб зіпсувати свято, достатньо невеличкого джерела вогню, яким може стати піротехнічний виріб, хлопавка, бенгальський вогник або свічка.

Окремої уваги заслуговують піротехнічні вироби, які є дуже небезпечними. Продавати їх мають право тільки суб'єкти господарювання, які згідно чинного законодавства отримали на те відповідні дозвільні документи.

Самі піротехнічні вироби повинні відповідати вимогам безпеки, про що свідчить сертифікат. За його відсутності, продавати та використовувати таку піротехніку заборонено. Також необхідно перевірити термін придатності виробу. У простроченій піротехніці заряд злежується і може вибухнути набагато раніше, ніж це передбачено заводом виробником. Зберігати побутову піротехніку необхідно в недоступних для дітей місцях та на безпечній відстані від джерел відкритого вогню і нагрівальних приладів.

Запускати феєрверки допускається на відстані не менше 100 метрів від будинків та інших об’єктів. Небезпечно ударяти по піротехнічним виробам, тягти їх за гніт, переносити в кишенях, під одягом, користуватися в нетверезому стані, залишати без нагляду, кидати з вікон, балконів, дахів будівель та під ноги перехожих, або чинити інші дії, від яких можуть постраждати люди.

Після приведення в дію піротехніки, незалежно від того спрацювала вона чи ні, не підходите до неї близько 10 хвилин, адже Ви не бачите процесу, який відбувається усередині.

Застосування піротехнічних виробів повинно здійснюватися відповідно до інструкції. Не можна використовувати їх у місцях, заборонених рішеннями органів влади або місцевого самоврядування.

Пам’ятайте, що феєрверки, ракети можуть залетіти у вікна або на балкони квартир і спричинити пожежу, яка може спалахнути як миттєво, що призведе до травмування людей, так і непомітно через декілька годин після процесу тління, коли у приміщенні нікого не буде, або люди відпочиватимуть. Тож будьте уважними та обережними. Не влаштовуйте небезпечні розваги з вогнем та вибухо- і пожежонебезпечними предметами. Виходячи з приміщення або лягаючи відпочивати, вимикайте електропобутові та опалювальні прилади.

Захоплюючись своїми справами, не забувайте про дітей, які залишившись без нагляду, можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем, іншими небезпечними предметами. Пам’ятайте, що у стані алкогольного сп'яніння значно уповільнюється відчуття небезпеки і тому це може послужити причиною надзвичайних подій з непередбачуваними наслідками.

Якщо Ви виявили запах диму або побачили горіння, одразу викликайте оперативно-рятувальну службу за номером телефону "101". Одночасно з цим, не створюючи паніку, виведіть на вулицю людей, в першу чергу дітей, інвалідів та осіб похилого віку, та за допомогою первинних засобів пожежегасіння приступіть до гасіння осередку пожежі.

У період Новорічних та Різдвяних свят оперативні служби цивільного захисту всіх рівнів перебуватимуть у режимі підвищеної готовності до дій за призначенням на випадок виникнення можливих екстремальних ситуацій та надзвичайних подій.



За повідомлення Корюківського РС У ДСНС України
у Чернігівські області

Категорія: Поради | Переглядів: 423 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України