КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Лютий » 14 » У столиці відбулися річні збори Товариства «Чернігівське земляцтво»
00:25
У столиці відбулися річні збори Товариства «Чернігівське земляцтво»

  У столиці відбулися річні збори Товариства «Чернігівське земляцтво»

  10 лютого в Міжнародному виставковому центрі столиці відбулися збори Товариства «Чернігівське земляцтво» в м. Києві з нагоди 16-ї річниці з дня його заснування. Гостей зустрічав піснями народний аматорський колектив «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. 


У холі було організовано виставкові стенди, де всі присутні мали можливість оцінити творчість майстрів Чернігівської області, а також поринути в історію, ознайомившись з виставками музеїв.

Делегацію від Корюківського району очолив заступник голови райдержадміністрації Іван Іванович Бузак.

Зустрічав делегацію керівник Корюківського відділення Товариства Устименко Василь Євдокимович.

Голова Ради Товариства Віктор Ткаченко звітував про роботу земляцтва протягом 2011 року, перелічивши всі добрі справи, зроблені відділеннями земляцтва по кожному з районів області. За значний внесок в результати роботи земляцтва Володимиру Жижкуну було вручено Почесний знак Чернігівського земляцтва.



Учасники зборів привітали також колишнього Голову Верховної Ради України, народного депутата України, Героя України Івана Степановича Плюща, колишнього голову Ради Міністрів України Віктора Андрійовича Масола та інших почесних гостей.

Вітаючи на зборах земляків, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, зокрема, зазначив: «Чернігівське земляцтво» стало тим унікальним у своєму роді громадським утворенням, до якого входять різні за віком, фахом та політичними поглядами громадяни — сюди їх привела любов до батьківської землі, золотої колиски їх дитинства та юності. Щороку коло друзів Чернігово-Сіверщини розширюється: до земляцтва приєднуються десятки наших краян: успішні, сильні і талановиті сини та доньки отчої землі.

Вже шістнадцять років поспіль обласна влада в особі Товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві має надійного друга та помічника. Різнопланова робота земляцтва сприяє збереженню і збагаченню традицій та історико-культурної спадщини регіону, налагодженню творчих, професійних, національно-культурних, духовних та інших суспільних інтересів і традицій.

Ці роки нашої співпраці лишили по собі сотні пам’ятних зустрічей і поїздок, десятки добрих починань. Ми щиро вдячні всім землякам за турботу та підтримку у реалізації проектів з покращення інфраструктури у населених пунктах області, турботу щодо поліпшення інвестиційної привабливості регіону. Земляки-благодійники допомагали школам, дитячим лікарням та інтернатним закладам Чернігівщини. За активною участю Товариства проведено колосальну історико-краєзнавчу роботу. Щороку земляки є почесними гостями на відзначенні ювілеїв, пам’ятних дат та історичних подій. Члени Товариства допомагають розповсюдженню української книги, оновленню фондів бібліотек, підтримують книговидання. Спільно з обласною владою «Чернігівське земляцтво» дбає про примноження та збереження культурної спадщини нашого краю, його унікальних пам’яток. І це далеко не повний перелік важливих напрямів, у яких ми успішно співпрацюємо. Проте, головним для всіх нас, вважаю, є щира вдячність жителів Чернігівщини. Усе це —неоціненний спадок наших спільних надбань, які, сподіваємося, дбайливо передамо нащадкам і продовжувачам нашої справи. Зроблено чимало. А буде зроблено ще більше — у нинішньому році ми продовжимо роботу на благо отчої землі. Обласна влада, як і раніше, буде приділяти всебічну увагу розвитку Чернігівщини. У 2012 році передбачається зберегти позитивну динаміку та залучити в економіку області майже 3 млрд грн інвестицій, провести низку заходів щодо подальшого формування позитивного міжнародного іміджу Чернігівщини, зокрема шляхом сприяння господарникам області у нарощенні обсягів експорту, активізації співробітництва з регіонами інших країн, а також з Гомельською та Брянською областями.

Особливу увагу буде зосереджено на модернізації галузей освіти та охорони здоров’я.

Продовжуючи ініціативи проголошеного Президентом України Віктором Януковичем 2011 року Року освіти та інформаційного суспільства на Чернігівщині будуть відкриватися дошкільні навчальні заклади. До 1 вересня 2012 року гостинно розчинять свої двері перед маленькими вихованцями Седнівський навчально-виховний комплекс Чернігівського району, загальноосвітні навчальні заклади у місті Носівка, селах Машеве Семенівського, Григорівка Бахмацького, Нова Басань та Рудьківка Бобровицького районів, роботи на яких на даний момент тривають.

Ще однією галуззю, якій приділяється особлива увага в сучасних умовах, є медицина. Вже напрацьовано проекти планів реорганізації мережі закладів охорони здоров’я області, який включає створення 25 центрів первинної медико-санітарної допомоги, мережі станцій та пунктів швидкої та невідкладної медичної допомоги, госпітальних округів з багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування у кожному окрузі, а також мережі діалізних центрів.

З лютого цього року в області починає впроваджуватися Національний проект «Нове життя — нова якість охорони материнства і дитинства», який курує особисто Глава держави. Проект дозволить знизити рівень материнської та малюкової смертності та впроваджувати європейські стандарти в наданні медичної допомоги жінкам та дітям. А у 2013 році планується побудувати перинатальний центр у м. Чернігові.

2012 рік проголошений Главою держави Роком культури та відродження музеїв. Відповідно, у цьому році заплановано провести цілий ряд заходів: Міжнародний туристичний форум у рамках літературно-мистецького свята «Нетлінне Слово…» у місті Новгороді-Сіверському, відкрити комплекс печер Св. Антонія у рамках проведення V фестивалю традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь» у селищі Любеч Ріпкинського району та багато іншого. Все це у поєднанні з вже реалізованими проектами — партизанським «Лісоградом», відродженим Батурином і багатьма іншими — сприятиме перетворенню Чернігівщини на привабливий для туризму край.

Всі перераховані та інші ініціативи втілені в Угоді між обласною владою та Товариством «Чернігівське земляцтво» у м. Києві на 2012 рік. Вже традиційно така Угода стане планом виконання добрих справ та корисних починань. Всі наші спільні заходи, проекти та справи надзвичайно важливі. Але справді красивими та душевними їх робить тільки любов до рідного краю.

Тож, дорогі земляки, хай ніколи не міліють і не висихають життєдайні джерела батьківських криниць, хай повняться щастям ваші серця, достатком ваші оселі, а ваша любов до отчої землі буде священним оберегом на ваших життєвих шляхах, щоб жити і творити на благо нашої з вами отчої Сіверської землі!

Хай рік 2012-й стане роком поглиблення нашої співпраці, роком нових цікавих проектів».




А на завершення виступу Володимир Хоменко зробив Товариству «Чернігівське земляцтво» у м. Києві символічний подарунок – передав Віктору Ткаченку картину, на якій зображено кордони Чернігівського князівства у ХІ—ХІІ століттях за часів Київської Русі.



Голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко та голова Чернігівської обласної ради Анатолій Мельник вручили землякам Почесні грамоти обласної державної адміністрації і обласної ради та нагрудні знаки.

На завершення офіційної частини зборів відбулась церемонія підписання Угоди про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Радою товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві. Проект цієї Угоди було обговорено та узгоджено Сторонами.



Після виконання Гімну Товариства «Чернігівське земляцтво» для учасників зібрання відбувся святковий концерт мистецьких колективів «Калина» та «Козацькі забави».


















                                                                                                                                                                        Джерело http://koradm.cg.gov.ua/ 
Категорія: Події | Переглядів: 1289 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України