КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Серпень » 31 » Трупна отрута в грибах. Як вижити?
13:21
Трупна отрута в грибах. Як вижити?

Трупна отрута в грибах. Як вижити?

.

З початку 2011 року на Чернігівщині вже зафіксовано 6 випадків отруєння населення грибами, внаслідок чого 1 людина померла. Основними причинами лиха є вживання неїстівних та неправильне приготування умовно їстівних грибів, а також вживання грибів, що мають двійників чи змінилися внаслідок мутації. 

Де НЕ можна купувати!!

Тож, щоб запобігти отруєнню, слід дотримуватися таких правил. Ні в якому разі не купуйте гриби на ринках і автодорогах, а тільки у магазинах. Збирайте і купуйте тільки ті гриби, які Вам добре відомі. Особливо уникайте грибів з циліндричною ніжкою, в основі якої є обрамлене оболонкою потовщення - "бульба". Не куштуйте сирі гриби на смак.

Не збирайте ушкоджених грибів, старих, в'ялих, червивих або ослизлих. Небезпечні пластинчаті гриби, бо отруйні маскуються під них. Вдома ще раз перевірте гриби і усі сумнівні сміливо викидайте, адже краще недорахувати кількох грибів у кошику, ніж поставити під загрозу здоров'я і життя своєї родини. Не порівнюйте гриби із зображеннями в різних довідниках - вони не завжди відповідають дійсності.

Без трупної отрути

Гриби ретельно промийте і зробіть їх кулінарну обробку в день збирання. Інакше в них утворюється трупна отрута. При обробці гриби кип'ятіть 7 хвилин, після чого відвар злийте. Лише тоді їх можна варити або смажити.

Запам’ятайте, що комахи й черви їдять отруйні гриби і останні не обов’язково повинні мати неприємний запах та смак. Отрута з грибів не видаляється після тривалого кип'ятіння. Помилково вважати, що опущені у відвар срібні предмети чорніють, а цибуля стає бурою, якщо в каструлі є отруйні гриби.

Симптоми

Первинними ознаками отруєння є нудота, біль у животі, посилене потовиділення. Вони з'являються через одне - чотири години після вживання грибів. Все залежить від виду гриба, віку та стану здоров'я потерпілого, кількості з'їдених грибів. Ці симптоми повторюються декілька разів через 6-48 годин, а потім людина помирає.

Ліки від отруєння

Тож, якщо після вживання грибів у Вас або членів родини спостерігається погіршення стану здоров’я, негайно викличте швидку медичну допомогу. Одночасно, не очікуючи її прибуття, промийте шлунок: випийте 5-6 склянок кип'яченої води або блідо-рожевого розчину марганцівки, натисніть пальцями на корінь язика, щоб викликати блювоту. Коли промивні води стануть чистими, вживіть активоване вугілля 4-5 пігулок.

Після цього дайте випити потерпілому міцний чай, каву або злегка підсолену воду та покладіть його на живіт. Ні в якому разі не займайтеся самолікуванням і не вживайте їжу, молоко, бо це прискорить всмоктування токсинів грибів.

        Про це повідомляє начальник управління МНС в Чернігівській області Володимир Муха. 

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1017 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України