КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Липень » 28 » Троє корюківчан-десятикласників врятували потопаючого чоловіка
12:03
Троє корюківчан-десятикласників врятували потопаючого чоловіка

Троє корюківчан-десятикласників врятували потопаючого чоловіка


Нещодавно у Корюківці на центральному озері міста потонув зовсім молодий чоловік. Подібні пригоди у літній сезон можуть статися біля будь-якого водоймища, якщо не дотримуватися елементарних правил безпеки та поводження на воді людей.

22-го липня, на одній з водойм міста купання місцевого чоловіка могло закінчитися трагічно, якби не хлопці, які на березі пильнували за тими, хто перебував на воді. І раптом здивувалися: «Нема Сергія… Здається під водою… Давайте швидше…» Кинулися на допомогу. Долю людини вирішували секунди… Жара безпощадна…». Від неї удома і на роботі нікуди не сховаєшся. У такі години виручає прохолодна вода. Скупався – і полегшення.

Подібні думки були і в корюківчанина Сергія Івахненка. 22 липня ніщо не підказувало, що з ним може статися пригода. Сонце з дев’ятої ранку уже добре припікало. Сергія чекала робота в особистому господарстві (проживає з дружиною і двома дітьми, працює у першій міській школі слюсарем, тепер – у відпустці). А тому спланував: «Спочатку займусь господарством… А ввечері – обов’язково піду купатися до ставка.»

Спека підганяла: не була й дванадцятої, а на термометрі – за 35 градусів. «Справді, куди сховаєшся від неї? Зайдеш до тіні, у холодок, посидиш хвилин двадцять – і тут так само жарко. Потрібно поспішити, щоб раніше піти до ставка. Тільки там у воді прохолодно і добре та можна на березі перепочити» - так думалося Сергію Миколайовичу.

Із завданням в особистому господарстві справився. Сергій пішов з собачкою до місцевого ставка.

Привітався із знайомими, спитав про водичку. Ті відповіли, мовляв, та, що й треба. Зняв верхній одяг – і зайшов до води, яка дихала приємною прохолодою. Поплив. Несподівано відчув, як зсудомило ногу. Умить тіло стало важким – неймовірна сила потягнула у таємну глибочінь.

Його знайомі хлопці уже вдягнулися, зібралися йти додому. За дві хвилини їх би не було… Потім один з них з подивом сказав: А де Сергій Миколайович, куди подівся? Ще ж хвилину тому перебував на воді. Справді, де ?- і уже роздягалися Артур Рушанян, Ярослав Мартинович та Артем Хуторний. До них долучився Роман Зіненко. А з іншого берега «біду» помітив Максим Хвостик. Кинулися рятувати. Доплили до того місця, де бачили востаннє. Стали пірнати – не знаходили. Особливо активними у пошуках у воді були троє Рушанян, Мартинович та Хуторний, які пірнали раз по-раз. Пошуки не припиняли ні на секунду. Нарешті тіло ногою на глибині зачепив Хуторний: «Він тут, я знайшов.» Ще активніше «ходили» під водою. Тіло потопельника підняли, яке було синє і майже замертвіле. На березі по черзі робили штучне дихання. Оживав… Викликали «швидку» допомогу, яка приїхала невдовзі.

О вісімнадцятій годині постраждалого помістили в реанімаційне відділення Корюківської районної центральної лікарні. Сергій майже дванадцять годин перебував у критичному стані. Мав набряк мозку і легенів. Тоді увечері, коли привезли, рахунок ішов на секунди. Відразу ж підключили до апарату штучної вентиляції легень, розпочали протинабрякову допомогу, вжили усіх необхідних реанімаційних заходів. Хворий прийшов до тями уранці другого дня. Стан стабілізувався – перевели до терапевтичного відділення.

Як розповів Сергій, він багато разів купався у тому ставку – і нічого. Ніяких пригод не траплялося. Правда, були випадки, коли німіла ліва нога чи рука, потім швидко відходила. Оніміння – то наслідки моєї хвороби: я лікувався майже рік – мав параліч лівого боку, не працювала рука і нога. Підлікували, тільки от дає про себе знати захворювання.

Сергію Івахненко від народження 41 рік. Він та дружина Ірина виховують двох дітей. Йому пощастило, бо хлопці вчасно врятували та професійно надавали першу медичну допомогу.

За інф. управления МЧС Украины в Черниговской области

На фотографії зліва направо: Ярослав Мартинович, Артем Хуторний і Артур Рушанян


Категорія: Події | Переглядів: 762 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України