КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Січень » 3 » Тріщини на п'ятах: управа є!
00:19
Тріщини на п'ятах: управа є!

Тріщини на п'ятах: управа є!



Взагалі-то фахівці радять спочатку пройти обстеження всього організму, щоб з'ясувати причини появи тріщин. Скажімо, одним із чинників може бути є нестача в організмі людини вітамінів А (отримують з печінки тріски, болгарського перцю, вершкового масла) та Е (з олій та горіхів).

Але коли тріщини вже виникли, ситуацію можуть погіршити грибкові захворювання, які не дають п'ятам загоїтися. Тому тріщини зазвичай лікують антигрибковими засобами, які вам має порадити ваш лікар. А ми розкажемо, як п'яти слід пом'якшувати й відпарювати.

На ніч. Перед тим як змазати вазеліном, розпарте ноги в гарячій воді з невеликою кількістю борної кислоти (одна чайна ложка на склянку води). Потім змажте вазеліном і накладіть матерію або марлю, закріпіть пластиром. Залиште на ніч. Цю процедуру треба повторювати щодня, доки тріщини не зникнуть зовсім.

У вихідні. Розігрійте бджолиний віск, парафін та саліцилову кислоту в рівних частинах. Теплу суміш ватним тампоном нанесіть на уражені місця. Коли мазь на ногах трохи підсохне, нанесіть таким чином ще 2-3 шари. Забинтуйте. Так лікуються у свій вільний день, бо цю суміш треба лишити на ногах на добу. Як мине доба, змийте кірку з ніг у ванночці з содою та милом, і потріть п'яти пемзою. Таке лікування слід повторити 2-3 рази.

На завершення лікування. Зробіть масаж п'ят із кремом. Це сприятиме припливу крові до ступень та швидшому загоєнню тріщин.

Якщо тріщинки неглибокі. Натріть на дрібну тертку яблуко або цибулину, загорніть у марлю і накладіть на підошви.

При глибоких тріщинах, щоб не було інфікування, лікар порадить вам мазь, яка містить антибіотики.

Можна також для лікування тріщин на шкірі, що довго не гояться, скористатися такими засобами.

100 г живокосту подрібнити, залити 100 г смальцю, варити на водяній бані 40 хв, настоювати впродовж 12 год, ще раз нагріти і проварити 5 хв, процідити. Змащувати тріщини, доки загояться. Якщо ж ви помітили негативну дію пральних порошків, скористайтеся вербою. 100 г листочків і гілок запарьте у 0,5 л води, варіть 15 хв, охолодіть до температури, в якій ви можете спокійно тримати руки, процідіть і зробіть ванночку для рук.

А ще можна використати олію із зелених волоських горіхів. Візьміть 1 кг горіхів, кожен із них проколіть у декількох місцях голкою, потім розріжте на часточки. Складіть у миску, залийте соняшниковою олією, а ще краще маслиновою, щоб горіхи потонули в рідині. Варіть упродовж 2 годин на дуже малому вогні, 10 годин настоюйте. Після охолодження розчину процідіть його через марлю і використовуйте для змащування уражених ділянок шкіри.

Водночас варто звернутися до лікаря, щоб з'ясувати, чи у вас не екзема. У разі підтвердження діагнозу суху екзему можна лікувати таким засобом. 2 ст. л. маслинової олії і 1 ст. л. білої глини розтерти, додати трохи гарячої води, щоб отримати консистенцію сметани. Прикладіть аплікацію з глини на хворе місце на 2 години. Змийте її спочатку гарячою, а потім холодною водою і змажте такою маззю.

1,5 кг кісткового жиру розтопіть, додайте 100 г соснової смоли, варіть, доки смола повністю не розтопиться. Додайте суміш трав (корінь лопуха, пелюстки білої троянди, мелісу, безсмертник, розхідник звичайний, кропиву, хвощ польовий, дубову кору, кору верби - всього по 5 г та зелені волоські горіхи - 10 г) у такій кількості, щоб рідина покрила суху суміш. Упродовж 2 годин тримайте її на водяній бані, процідіть, охолодіть, змащуйте хворі місця.

Джерело: Ваше здоров"я

А ще на одному сайті є цікаве повідомлення про усунення тріщин на п"ятах устілками з берести. Подивитись можна тут:
http://www.lazuright.com/beresty....-pyatax

Хочу розповісти вам про те, пише автор, як у моїй родині зникла проблема із захворюванням ніг, і не тільки ніг. Вся справа в нашій російської березі, а точніше в устілках, виготовлених з берести. Сама ідея не нова, але я зумів її удосконалити. Кожна устілка зроблена з двох смуг берести. Береста береться з будь-якого дерева, що повалило, у тому числі вже мертвого. Свої властивості вона здатна зберігати роками.. Смужки із зовнішнього боку змащуємо тонким шаром соснової смоли і складаємо разом. Кладемо під вантаж на 3-5 днів для склеювання їх один з одним. Потім викреслює контур майбутньої устілки та прошиває устілку мідним дротом зигзагоподібно або скріплюємо мідними скріпками, розташувавши їх на устілці в шаховому порядку. Останній етап – вирізати устілку ножицями по окресленому раніше контуру.

Устілка допомагає привести ноги в порядок і підтримувати їх у здоровому стані. Тут лікує і дерево, і метал (мідь), і точковий масаж, і ароматерапія. Можна ще покласти устілки влітку на мурашник в лісі. Така біопропітка зробить їх ще більш сильними в плані лікування захворювання суглобів.

Наші результати при носінні устілки з берести такі. У мене була шкіра на ступні груба і в тріщинах. Зараз рожева і м'яка навіть на п'ятах, як у немовляти. У дружини нормалізувався кровообіг у ногах. До цього ноги замерзали, а безіменний палець правої ноги німів і втрачав чутливість. Зараз нічого цього немає. А молодший син (йому 2 роки) ні за що не одягне черевики, якщо там немає його улюбленої берестяної устілки.

Ті, хто зацікавиться такими устілками і зробить їх собі, не пошкодує витраченого на їх виготовлення часу. За 2-3 дні носіння устілка стає м'якою, рідний, ногах з нею зливається в єдине ціле. А мідь розігріває ногу так, що, здається, в тапках лежать перевернуті праски.

Для лікування ніг, нормалізації артеріального тиску і при проблемах, пов'язаних з епілепсією, устілки потрібно носити на босу ногу кожен день не менше 3-4 годин.

При постійному носінні устілок шкарпетки або панчохи повинні бути з бавовни або льону.
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2807 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.7/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України