КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Березень » 1 » Свічки пам’яті, хвилина мовчання, жалобні заходи: в Україні вшановують пам’ять жертв Корюківської трагедії
15:34
Свічки пам’яті, хвилина мовчання, жалобні заходи: в Україні вшановують пам’ять жертв Корюківської трагедії
  

            Свічки пам’яті, хвилина мовчання, жалобні заходи:                                   в Україні вшановують пам’ять жертв Корюківської трагедії

                                                                                    ФОТОрепортаж

Сьогодні виповнюється 75 років з часу кривавої події в українській історії – знищення Корюківки разом з її жителями. Про цю трагедію відзнято документальні стрічки, завдяки історикам, свідкам трагедії, громадськості та небайдужим про неї починають говорити в Україні та світі.

Про 75-ті роковини трагедії сьогодні свічками пам’яті нагадують українські телеканали, засідання Верховної Ради України розпочалось хвилиною мовчання за жертвами трагедії.

У Корюківці, за участі народних депутатів України, керівників області, району, об’єднаної громади та представників державних і наукових установ, ветеранських організацій, громадських об’єднань, релігійних організацій, військових та громадськості відбувся мітинг-реквієм.

На місці масового знищення корюківчан, біля Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським окупантам, згадували події 75-річної давнини, говорили про їх причини та жахливі наслідкиАктори в образах свідків трагедії вкотре нагадали присутнім, наскільки жахливими були ті березневі дні для маленьких корюківчан, беззахисних жінок, немічних людей. Тоді кожен з тих, кому вдалось вижити, переніс найбільший біль у житті від втрати рідних і близьких.

Про наймасштабнішу каральну акцію нацистів в Європі під час Другої світової війни, як про злочин проти людяності, згадували у своїх зверненнях народні депутати України Анатолій Євлахов та Олег Купрієнко, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко, радник голови обласної ради Дмитро Никоненко, Корюківський міський голова Ратан Ахмедов, представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко, голова Чернігівського обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв фашизму Ніна Зубок. У зверненнях виступаючих йшла мова про необхідність увіковічнення пам’яті загиблих корюківчан і всіх українців від рук нацистів у Другій світовій війні.

«Корюківка має стати національним символом скорботи, і пам’ять про жертви цієї та інших подібних трагедій в Україні мають бути увічнені Меморіалом на державному рівні», – зауважив Анатолій Євлахов.

Міський голова Ратан Ахмедов підкреслив, що Корюківська трагедія – це трагедія не лише Корюківки, це трагедія всієї України та всієї Європи.  

Під супровід духового оркестру присутні поклали квіти та поставили лампадки до підніжжя Меморіалу, схилили голови у скорботі та вшанували пам’ять жертв трагедії хвилиною мовчання. На знак світлої пам’яті спільно помолились за жертв Другої світової війни.

Представники офіційної делегації ознайомились з тематичною експозицією в історичному музеї, підготовленою художником Борисом Дєдововим – автором-розробником проекту Меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами.

                         джерело  http://koryukivka-rada.gov.ua/      ФОТО - інтернет


 

    

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 656 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України