КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Грудень » 12 » Створення та реєстрація громадських організацій згідно Закону України «Про громадські об’єднання»
22:11
Створення та реєстрація громадських організацій згідно Закону України «Про громадські об’єднання»

      Управління юстиції повідомляє

Створення та реєстрація громадських організацій згідно Закону України                               «Про громадські об’єднання»

Про зареєстровані у районі осередки  читати ТУТ !      Політичних партій ...       Громадських організацій ... 

.

  1. Закон України «Про громадські об’єднання», був прийнятий Верховною Радою України 22 березня 2012 року та набрав чинності 19 квітня 2012 року. Дія цього Закону поширюється на суспільні відносини у сфері утворення, реєстрації, діяльності та припинення діяльності громадських об’єднань в Україні. 

 Закон вводиться в дію з 1 січня 2013 року, з цього ж дня втрачає чинність Закон України «Про об’єднання громадян» (далі - Закон 1992 року). 

2. Відповідно до статті 1 Закону України «Про громадські об’єднання» громадським об’єднанням визнається добровільне об’єднання фізичних та / або юридичних осіб приватного права для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних та інших інтересів.

Тобто, на відміну від діючого Закону 1992 року знято обмеження щодо захисту виключно прав та інтересів членів об’єднання. Відповідно наявність такої норми в Законі України «Про громадські об’єднання» дасть змогу громадським об’єднанням ефективніше здійснювати суспільно-корисну діяльність.

Статтею 2 Закону України «Про громадські об’єднання» встановлено, що його дія не поширюється на суспільні відносини у сфері утворення, реєстрації, діяльності та припинення:

- політичних партій;

- релігійних організацій;

- непідприємницьких товариств, що утворюються актами органів державної влади, інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування;

- асоціацій органів місцевого самоврядування та їх добровільних об'єднань;

- саморегулівних організацій, організацій, які здійснюють професійне самоврядування;

- непідприємницьких товариств (які не є громадськими об'єднаннями), утворених на підставі інших законів.


Як і в Законі 1992 року, так і в Законі України «Про громадські об’єднання» зазначено, що громадське об’єднання може здійснювати свою діяльність зі статусом юридичної особи або без такого статусу.


Громадське об’єднання за організаційно-правовою формою утворюється як громадська організація або громадська спілка.

Громадська організація - це громадське об'єднання, засновниками та членами (учасниками) якого є фізичні особи.

Громадська спілка - це громадське об'єднання, засновниками якого є юридичні особи приватного права, а членами (учасниками) можуть бути юридичні особи приватного права та фізичні особи.

Тобто юридичним особам приватного права надано право бути засновником громадських об’єднань, які утворюються у формі громадських спілок, а також членами таких спілок.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про громадські об’єднання» засновниками громадського об’єднання можуть бути дві особи, наразі на даний час вимога до мінімальної кількості засновників - 3 особи. Знижено вік для засновників молодіжної громадської організації – з 15 років (Закон 1992 року) до 14 років.

Також, Законом України «Про громадські об’єднання» чітко передбачено, що повноваження засновника громадського об'єднання закінчуються після прийняття рішення про реєстрацію або прийняття повідомлення про утворення громадського об'єднання в установленому цим Законом порядку.


За громадськими об'єднаннями зі статусом юридичної особи закріплено право на здійснення підприємницької діяльності безпосередньо, якщо це передбачено статутом громадського об'єднання, або через створені в порядку, передбаченому законом, юридичні особи (товариства, підприємства), якщо така діяльність відповідає меті (цілям) громадського об'єднання та сприяє її досягненню.

Згідно Закону 1992 року, об’єднання громадян можуть здійснювати необхідну господарську та іншу комерційну діяльність лише опосередковано тобто шляхом створення госпрозрахункових установ і організацій із статусом юридичної особи, заснування підприємств, в порядку, встановленому законодавством.


Новелою Закону України «Про громадські об’єднання» є принцип вільного вибору території діяльності організації, зокрема у ч. 4 ст. 3 Закону визначено право громадських об’єднань самостійно визначати територію своєї діяльності, крім випадків, визначених законом.

За діючим Законом 1992 року громадські організації мають всеукраїнський, міжнародний та місцевий статус. Територія діяльності громадської організації повинна визначатись організацією при її легалізації.

Всеукраїнськими громадськими організаціями визнаються ті, які мають свої осередки у більшості адміністративно-територіальних одиниць України.

Згідно Закону України «Про громадські об’єднання» громадське об'єднання, зареєстроване в установленому законом порядку, може мати всеукраїнський статус за наявності у нього відокремлених підрозділів у більшості адміністративно-територіальних одиниць, зазначених у частині другій статті 133 Конституції України, і якщо таке громадське об'єднання підтвердило такий статус у порядку, встановленому цим Законом.

Для підтвердження всеукраїнського статусу громадське об'єднання подає до Державної реєстраційної служби України заяву за формою, встановленою Міністерством юстиції України.

Громадське об'єднання може відмовитись від всеукраїнського статусу, для чого подає до Державної реєстраційної служби України заяву за формою, встановленою Міністерством юстиції України.


Законом України «Про громадські об’єднання» передбачено можливість громадським об'єднанням зі статусом юридичної особи мати відокремлені підрозділи, які не є юридичними особами.


3. Законом України «Про громадські об’єднання» більш детально врегульовано порядок утворення громадського об’єднання.

Згідно статті 9 Закону України «Про громадські об’єднання» утворення громадського об’єднання здійснюється на установчих зборах його засновників. Рішення про утворення оформлюється протоколом. Законом України «Про громадські об’єднання» визначені вимоги до змісту протоколу.

Протокол установчих зборів громадського об'єднання має містити відомості про:

1) дату та місце проведення установчих зборів;

2) осіб, які брали участь в установчих зборах (відповідно до частини одинадцятої цієї статті);

3) рішення про утворення громадського об'єднання із зазначенням мети (цілей) його діяльності;

4) рішення про визначення найменування та за наявності - скороченого найменування громадського об'єднання;

5) рішення про затвердження статуту громадського об'єднання;

6) рішення про утворення (обрання) керівника, органів управління громадського об'єднання відповідно до затвердженого статуту;

7) рішення про визначення особи (осіб), яка має право представляти громадське об'єднання у правовідносинах з державою та іншими особами і вчиняти дії від імені громадського об'єднання без додаткового уповноваження (далі - особа, уповноважена представляти громадське об'єднання), - для громадського об'єднання, яке має намір здійснювати діяльність без статусу юридичної особи, якщо утворення (обрання) органів управління не передбачено рішенням про утворення такого об'єднання;

8) рішення про визначення особи (осіб), яка має право представляти громадське об'єднання для здійснення реєстраційних дій, - для громадського об'єднання, яке має намір здійснювати діяльність зі статусом юридичної особи.


У разі утворення громадського об'єднання, яке має намір здійснювати діяльність без статусу юридичної особи, рішення, передбачені пунктами 5 та 6 частини другої цієї статті, приймаються, якщо наявність статуту та/або утворення (обрання) органів управління передбачено рішенням про утворення такого об'єднання.


У протоколі установчих зборів можуть зазначатися відомості і про інші прийняті на цих зборах рішення стосовно утворення та/або діяльності громадського об'єднання.

Протокол установчих зборів підписується головуючим та секретарем зборів.

Невід'ємною частиною протоколу установчих зборів є реєстр осіб, які брали участь в зборах, де обов'язково зазначаються відомості:

- щодо фізичних осіб - прізвище, ім'я та по батькові особи, дата народження, а для іноземців та осіб без громадянства також дані національного паспорта або документа, що його замінює. Дані про особу засвідчуються її особистим підписом;

- щодо юридичних осіб - повне найменування, ідентифікаційний код, юридична адреса, прізвище, ім'я та по батькові особи, яка уповноважена брати участь в установчих зборах. Ці дані засвідчуються підписом особи, уповноваженої брати участь в установчих зборах.

Також, Законом України «Про громадські об’єднання» чітко визначено, що для обрання особи керівником, до складу керівного органу громадського об'єднання, визначення особою, яка має право представляти громадське об'єднання для здійснення реєстраційних дій, або визначення особою, уповноваженою представляти громадське об'єднання обов’язкова її особиста згода (в разі якщо така особа не приймала участі в установчих зборах).


Суттєвим нововведенням Закону України «Про громадські об’єднання» є те, що громадські об'єднання реєструються або повідомляють про своє утворення, протягом 60 днів з дня проведення установчих зборів.


Більш детально Законом України «Про громадські об’єднання» визначені вимоги до найменування громадського об’єднання. Зокрема, відповідно до статті 10 Закону найменування громадського об'єднання повинно складатись з двох частин - загальної та власної назв. У загальній назві зазначається організаційно-правова форма громадського об'єднання ("громадська організація", "громадська спілка").

Найменування громадського об'єднання викладається державною мовою. Громадське об'єднання може також викласти свою власну назву, поряд з державною мовою, іноземною мовою або мовою національної меншини.

Власна назва громадського об'єднання не повинна бути тотожною власним назвам інших зареєстрованих громадських об'єднань або громадських об'єднань, повідомлення яких прийнято в установленому цим Законом порядку.

Власна назва громадського об'єднання не може містити:

- найменування органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування, складових найменувань цих органів (міністерство, агентство, служба, інспекція, комітет, адміністрація, прокуратура, суд);

- власну назву громадського об'єднання, діяльність якого заборонена в судовому порядку (протягом трьох років після набрання відповідним рішенням суду законної сили);

- інші позначення, використання яких обмежено законом.

- слова "державний", "комунальний" та похідні від них. Власна назва навчального закладу, установи чи організації у власній назві громадського об'єднання може використовуватися лише за згоди відповідного навчального закладу, установи чи організації.

- історичних державних найменувань, перелік яких встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Натомість власна назва громадського об'єднання має містити інформацію про статус громадського об'єднання ("дитяче", "молодіжне", "всеукраїнське") та може містити інформацію про його вид ("екологічне", "правозахисне" тощо).

Необхідності приведення назви діючої громадської організації у відповідність з вимогами цього Закону не встановлено.


Щодо статуту громадського об’єднання.

На відміну від статті 13 Закону 1992 року, стаття 11 новоприйнятого Закону України «Про громадські об’єднання» дещо розширює перелік відомостей, які повинні бути включені до статуту. Зокрема, положення Статуту тепер повинні регулювати серед іншого і:

- повноваження керівника, вищого органу управління, інших органів управління громадського об'єднання, порядок їх формування та зміни складу, термін повноважень, а також, для громадських об'єднань, що не мають статусу юридичної особи, – порядок визначення особи, уповноваженої представляти громадське об'єднання, та її заміни;

- періодичність засідань і процедуру прийняття рішень керівними органами громадського об'єднання, у тому числі шляхом використання засобів зв'язку;

- порядок звітування керівних органів громадського об'єднання перед його членами (учасниками);

- порядок оскарження рішень, дій, бездіяльності керівних органів громадського об'єднання та розгляду скарг.


4. Питанню реєстрації громадського об’єднання присвячено статтю 12 Закону України «Про громадські об’єднання».

Згідно частини 1 статті 12 Закону громадське об'єднання, яке має намір здійснювати діяльність зі статусом юридичної особи, підлягає реєстрації в порядку, визначеному Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", з урахуванням особливостей, установлених цим Законом.

Документи, які надаються для реєстрації громадського об'єднання

- заява за формою, затвердженою Міністерством юстиції України,

- примірник протоколу установчих зборів;

- статут (у двох примірниках);

- відомості про керівні органи громадського об'єднання із зазначенням прізвища, ім'я, по батькові (за наявності), дати народження керівника, членів інших керівних органів, посади в керівних органах, контактного номера телефону та інших засобів зв'язку, а також зазначені відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське об'єднання для здійснення реєстраційних дій, до яких додається письмова згода цієї особи, якщо така особа не була присутня на установчих зборах;

- заповнена реєстраційна картка на проведення державної реєстрації юридичної особи.

Заяву та документи підписує керівник або особа (особи), яка має право представляти громадське об'єднання для здійснення реєстраційних дій. Справжність підпису зазначеної особи на заяві про реєстрацію громадського об'єднання засвідчується нотаріально.

Для реєстрації громадської спілки, також подаються документи, які містять відомості щодо структури власності засновників - юридичних осіб та фізичних осіб - власників істотної участі цих юридичних осіб.


Основні відмінності від Закону 1992 року в порядку реєстрації.

По-перше: реєстрація буде здійснюватись безкоштовно. При цьому, справляється плата за прийняття повідомлення про зміни до статуту та видачу дублікату статуту / свідоцтва про реєстрацію.

По-друге: реєстрація буде проводитись органами виконавчої влади, на які відповідно до законодавства покладені повноваження з питань реєстрації громадських об'єднань за місцезнаходженням громадського об'єднання.

Органи місцевого самоврядування до цього переліку не входять.

По-третє: змінено термін розгляду документів поданих на реєстрацію. Згідно Закону 1992 року такий термін становить – 1 місяць для всеукраїнських та міжнародних громадських організацій та 3 дні – для організацій із місцевим статусом. За новим Законом для всіх організацій – 7 робочих днів.

Як згадувалось раніше, для подачі документів для реєстрації надається 60 днів з дня утворення. У разі неподання (ненадсилання) документів для реєстрації таке громадське об'єднання не вважається утвореним.

Розширено перелік рішень, які можуть прийматись органом реєстрації за результатами розгляду документів, а саме:

- про реєстрацію;

- про відмову в реєстрації;

- про направлення документів на доопрацювання;

- про залишення документів без розгляду.


В разі реєстрації керівнику або уповноваженій особі видається виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, свідоцтво про реєстрацію громадського об’єднання як громадської організації чи громадської спілки та один примірник статуту з відміткою про реєстрацію.

Відмова. Стаття 16 Закону 1992 року встановлює, як підставу для відмови у реєстрації об'єднання громадян, суперечність назви чи статутного або інших документів вимогам законодавства України. Тобто підставою для відмови є невідповідність будь-якому Закону або іншому нормативно-правому акту.

Натомість, Законом України «Про громадські об’єднання» встановлено чіткий та вичерпний перелік підстав для відмови у реєстрації громадського об'єднання, а саме:

1) наявність у статуті та рішеннях, відображених у протоколі про утворення громадського об'єднання, положень, що не відповідають Конституції України, статті 4 Закону («Обмеження щодо утворення і діяльності громадських об'єднань»

2) порушення вимог статей 7 («Засновники громадського об'єднання»), 10 («Найменування громадського об'єднання») цього Закону.

Відмова в реєстрації з підстав невідповідності установчих документів вимогам інших Законів або підзаконних нормативних актів за Законом «Про громадські об’єднання» не допускається.

Рішення про направлення документів на доопрацювання приймається в разі наявності однієї або сукупності таких підстав:

- невідповідність документів вимогам статей 8 (вимоги до членства), 9 (визначено зміст та інші вимоги до протоколу), 11 (вимоги до статуту) цього Закону;

- виявлення у статуті громадського об'єднання положень, які суперечать цьому Закону (крім статті 4) та іншим законам України;

- порушення порядку створення громадського об'єднання як юридичної особи, встановленого законом а саме:

а) наявність обмежень на зайняття відповідних посад, встановлених законом щодо осіб, які зазначені як керівник, посадові особи інших керівних органів громадського об'єднання;

б) невідповідність відомостей, вказаних у реєстраційній картці на проведення державної реєстрації громадського об'єднання як юридичної особи, відомостям, зазначеним у документах, що подані для проведення реєстрації громадського об'єднання.


Рішення про залишення документів без розгляду по суті приймається за наявності однієї або сукупності таких підстав:

- документи подані не в повному обсязі;

- неповнота відомостей у поданих громадським об'єднанням документах, яку не можна усунути без прийняття рішення про залишення документів без розгляду по суті;

- документи подані особою, яка не має на це повноважень;

- документи подано з порушенням строку подання документів для реєстрації громадського об'єднання (60 днів з дня утворення);

- а також громадське об'єднання в установлений частиною дев'ятнадцятою цієї статті строк не подало до уповноваженого органу з питань реєстрації виправлених документів.


Відповідно до частини 19 статті 12 Закону України «Про громадські об’єднання» громадське об'єднання протягом шести місяців з дня отримання копії рішення

- про відмову у реєстрації громадського об'єднання (крім випадку відмови з підстав обмеження на створення),

- про направлення документів на доопрацювання,

- залишення документів без розгляду по суті може усунути недоліки та повторно подати документи.

(В разі, якщо статут містить положення, які не відповідають Закону, до нього необхідно внести зміни.)

Після усунення недоліків громадське об’єднання надає до органу реєстрації виправлені документи. Орган реєстрації зобов'язаний протягом п'яти робочих днів з дня їх надходження прийняти рішення про реєстрацію громадського об'єднання.

Якщо протягом 6 місяців документи не подані – громадське об’єднання не вважається утвореним.


Згідно Закону 1992 року громадські організації, які не набувають статусу юридичної особи, легалізують свою діяльність шляхом письмового повідомлення про заснування реєструючому органу.

За новим Законом України «Про громадські об’єднання» громадське об'єднання, яке має намір здійснювати діяльність без статусу юридичної особи, повідомляє про своє утворення уповноважений орган з питань реєстрації протягом 60 днів з дня його утворення.

Для повідомлення про утворення громадського об’єднання надається:

- заява за формою, затвердженою Міністерством юстиції України, заява підписується засновниками громадського об'єднання або особою (особами), уповноваженою представляти громадське об'єднання, а справжність їх підписів засвідчується нотаріально;

- примірник оригіналу або нотаріально засвідчена копія протоколу установчих зборів;

- відомості про засновників громадського об'єднання із зазначенням прізвища, ім'я, по батькові (за наявності), дати народження, адреси місця проживання, а в разі якщо засновником є юридична особа приватного права, - її найменування, місцезнаходження, ідентифікаційного коду;

- відомості про особу (осіб), уповноважену представляти громадське об'єднання, із зазначенням прізвища, ім'я, по батькові (за наявності), дати народження, контактного номера телефону та інших засобів зв'язку, до яких додається письмова згода цієї особи.


Рішення про прийняття письмового повідомлення або про неприйняття повідомлення приймається протягом п'яти робочих днів з дня отримання документів.

Рішення про неприйняття повідомлення громадського об’єднання приймається в разі невідповідності поданих документів вимогам статей 7-10 Закону. Наразі Законом 1992 року відмова в легалізації шляхом письмового повідомлення про заснування не передбачена.

Для отримання статусу юридичної особи громадське об'єднання, яке здійснює діяльність без статусу юридичної особи, за рішенням вищого органу управління може звернутися для проведення процедури реєстрації в порядку, визначеному статтею 12 Закону України «Про громадські об’єднання».


5. Способи припинення діяльності громадського об'єднання (стаття 25 Закону):

- за рішенням громадського об'єднання, прийнятим вищим органом управління громадського об'єднання, шляхом саморозпуску або реорганізації;

- за рішенням суду про заборону (примусовий розпуск) громадського об'єднання.

Припинення діяльності громадського об'єднання зі статусом юридичної особи має наслідком припинення цієї юридичної особи у порядку, встановленому Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом.

Суттєво, що з дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про рішення громадського об'єднання про саморозпуск таке рішення не може бути скасоване цим громадським об'єднанням.


Реорганізація громадського об'єднання, яке має статус юридичної особи, здійснюється лише шляхом його приєднання до іншого громадського об'єднання такого самого статусу. Реорганізація здійснюється на підставі рішення громадського об'єднання, яке приєднується, про припинення діяльності з приєднанням до іншого об'єднання та рішення громадського об'єднання, до якого приєднуються, про згоду на таке приєднання.

Вступ громадської організації або громадської спілки до складу громадської спілки не є реорганізацією громадського об'єднання і не має наслідком припинення його діяльності.

Громадське об'єднання може бути заборонено судом за позовом уповноваженого органу з питань реєстрації в разі виявлення ознак порушення громадським об'єднанням вимог статей 36, 37 Конституції України, статті 4 Закону України «Про громадські об’єднання». Заборона громадського об'єднання має наслідком припинення його діяльності у порядку, встановленому цим Законом, та виключення з Реєстру громадських об'єднань.


Крім цього, суд може прийняти рішення про припинення юридичної особи громадського об'єднання з підстав, зазначених у Законі України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців". У такому випадку, громадське об’єднання може прийняти рішення про продовження діяльності без статусу юридичної особи про що протягом шести місяців повідомляє уповноважений орган з питань реєстрації про та надає відомості про особу (осіб), уповноважену представляти громадське об'єднання. Таке рішення може і не прийматись.


Згідно Закону 1992 року за порушення законодавства до об’єднання громадян можуть застосовуватись такі види стягнень: попередження, штраф, тимчасова заборона (припинення) окремих видів діяльності; тимчасова заборона (зупинення) діяльності; примусовий розпуск (ліквідація).


За новим Законом контрольні повноваження органів, що здійснюють реєстрацію громадського об’єднання, за дотриманням ними положень власних статутів не передбачені.

Проте, визначено, що органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування у порядку, визначеному законом, здійснюють державний нагляд та контроль за дотриманням громадськими об'єднаннями закону.


6. Необхідно звернути увагу, що, відповідно до пункту 4 Розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про громадські об’єднання», статути (положення) громадських організацій, спілок громадських організацій мають бути приведені у відповідність із цим Законом протягом п'яти років з дня введення його в дію.

Громадські організації, їх спілки (союзи, асоціації, інші об'єднання громадських організацій), легалізовані на день введення цього Закону в дію шляхом реєстрації або повідомлення про заснування, не потребують відповідно перереєстрації або повторного подання документів для повідомлення.

Реєстрація змін до статуту (положення), пов'язаних з введенням цього Закону в дію, здійснюється без справляння плати за реєстраційні дії протягом п'яти років з дня введення цього Закону в дію.

Діючі громадські організації повинні подавати документи на зміни до органу реєстрації за своїм місцезнаходженням. Це передбачено пунктом 10 Розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону.

Громадські організації, мають право протягом двох років з дня введення цього Закону в дію звернутися до органу, який здійснював їх реєстрацію до дня введення цього Закону в дію, із заявою про передачу їхніх справ до уповноваженого органу з питань реєстрації за своїм місцезнаходженням з метою проведення реєстраційних дій. Така справа передається відповідному органу протягом трьох робочих днів з дня надходження заяви.

Після закінчення дворічного строку органи, які здійснювали реєстрацію громадських організацій та спілок до ведення в дію цього Закону, забезпечують пересилання реєстраційних справ громадських організацій та спілок до уповноважених органів з питань реєстрації за місцезнаходженням громадських організацій та спілок.

Строк розгляду повідомлення про зміни до статуту, зміну у складі керівних органів, зміну місцезнаходження громадських організацій та спілок, продовжується на час пересилання реєстраційних справ громадських організацій та спілок.

Доцільно внести до Закону зміни, якими передбачити, що реєстрацію змін будуть здійснювати органи, які зареєстрували громадську організацію, і лише після цього передавати справу до нового органу реєстрації за місцезнаходженням такої організації.


Згідно частини 8 Прикінцевих та перехідних положень Закону правовий статус місцевих осередків громадських організацій, які діяли зі статусом юридичної особи на день введення цього Закону в дію, має бути приведений у відповідність із цим Законом протягом п'яти років з дня введення його в дію. Рішення про припинення таких осередків як юридичних осіб приймається вищим органом управління громадської організації. Правонаступником майна, активів та пасивів таких осередків є відповідна громадська організація.


Громадські організації, легалізовані на день введення цього Закону в дію шляхом повідомлення про заснування, протягом шести місяців з дня введення цього Закону в дію визначають особу (осіб), уповноважену представляти громадське об'єднання, з дотриманням вимог частини шостої статті 9 цього Закону (вимоги до змісту протоколу) та подають відомості щодо цієї особи (осіб), передбачені пунктом 3 частини другої статті 16 цього Закону, до уповноваженого органу з питань реєстрації.

 
Категорія: Право знати | Переглядів: 5512 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України