КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Лютий » 15 » Стрітення Господнє
06:14
Стрітення Господнє

         Стрітення Господнє


    В ім’я Отця і Сина і Святого Духа! Слава Ісусу Христу!

    Різдвяне коло свят завершується празником Господнього Стрітення, який святкуємо 2-го лютого за старим стилем, а 15-го лютого за новим стилем. Це Сорок днів після Різдва Христового

. Свято Стрітення засновується на події з життя нашого Спасителя, яку записав євангеліст Лука (2. 22-40). На сороковий день після народження Діва Марія з праведним Іосифом принесли до храму Ісуса. В законі цей день називається днем очищення. Кожна жінка виконувала цей обряд. Багатші жінки жертвували однолітнє ягня на всепалення та молодого голуба або горлицю, а вбогі повинні принести пару голубів, або пару горлиць. Пречиста Божа Мати не була зобов’язана до обряду очищення, бо освятилася Христовим Різдвом. Та все-таки вона в покорі виконує припис закону і приносить у жертву дві горлиці.
    В храмі відбулася зустріч Божого Дитяти і Його Матері з праведним Симеоном. Симеону було відкрито Духом Святим, що він не помре перш ніж побачить Христа Господа. За Божим просвіченням Симеон у Дитятку впізнає Месію бере його на руки і гарною молитвою дякує Господу Богу за ласку, що його очі побачили обіцяного Спасителя. Старець Симеон пророкує Пресвятій Богородиці майбутню жертву і терпіння задля Ісуса Христа: «І тобі Самій душу пройме меч,- щоб відкрилися
помисли багатьох сердець» (Лука: 2, 35).
   Очевидицею Стрітення була і пророчиця Анна, яка доживши до глибокої старості не відходила від храму, вона постом і молитвою служила Богу день і ніч. Побачивши ту подію, вона розказувала багатьом людям в Єрусалимі. 
   Цю зустріч праведного Симеона з Матірю і Маленьким Ісусиком, богослови символізують, як зустріч Старого і Нового завітів – це зустріч закону і благодаті. З появою на світ Спасителя, ми вже не раби, а діти Божі. Це прихід любові і смирення. Старі закони переростають у нові, які підносять людину до висот духовності окрилюють
і відкривають серце у цілковитій довірі до Бога.
   У кожного з нас є це «Стрітення» - зустріч з Богом. У кожного по різному. Насправді Бог є всередині у нашій душі і серці. Ми не можемо Його бачити тілесними очима, але можемо бачити духовно. Ми відчуваємо це відкривши своє серце, очистивши свою совість щирим покаянням і жалем за свої гріхи.
   Возлюбленні у Христі браття і сестри! В ці дні у православних храмах святяться вода і свічки. Вода, як символ життя, а свічки, як символ того немеркнучого світла, яким є для нас Христос. Також ці свічки запалюють коли грім, блискавка і інші природні катаклізми. Вони захищають оселі від бід. Ці свічки також називають «громовиками».

   В народі кажуть, що на Стрітення зима зустрічається з весною і літом. Кожен з нас мріє після довготривалої зими відчути теплий весняний запах. Бог сотворив нам дивовижну природу, яка милує наше око різноманітними барвами, дарує нам внутрішню радість душі. Ми бачимо Творця у творінні і торкаємося, навіть зливаємося воєдино з величчю природи, яку мудрістю і любов’ю до нас впорядкував Всенаповнюючий Дух Божої слави.

   У ці дні хочу всіх привітати з цим величним святом і побажати, щоб це Божественне Світло завжди сяяло в нашому житті. Пам’ятаймо, що яка б не була люта зима, після неї завжди наступає довгоочікувана весна, після темної ночі іде світлий і радісний день. Бажаю всім міцного здоров’я, віри, надії і любові. Хай щастя, яке не вимірюється нічим земним, буде в кожного з нас, а Божа милість нас не залишає!

             З повагою благочинний Корюківського району протоієрей о. Тарасій!

Категорія: Свята | Переглядів: 667 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України