КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Липень » 11 » Столітня церква у Жуклі святкувала іменини
22:56
Столітня церква у Жуклі святкувала іменини

Столітня церква у Жуклі святкувала іменини


.

9-10 липня 2011 року у селі Жукля Корюківського району відбулися святкові заходи присвячені 100-літньому ювілею Свято-Покровського храму, який є окрасою і візитівкою села.9 липня у Жуклі відбулося освячення пам’ятного хреста, який встановлений на місці церкви Різдва Пресвятої Богородиці, збудованої у 1728 році гетьманом Данилом Апостолом. 

З благословення єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона, чин освячення очолив секретар Чернігівського єпархіального управління протоієрей Роман Кіник, якому співслужили настоятель храму святих мучеників Чернігівських Михаїла і Федора протоієрей Олег Сіренко та духовенство Корюківського благочиння. Слід відзначити, що перший жуклянський храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці проіснував рівно ІІ століття від 1728 до 1927 року, бо був знищений. Цього ж дня на сільському кладовищі була звершена загальна панахида за всіх від віку усопших жителів села. 


10 липня відбулася урочиста архієрейська літургія, яку очолив єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон. Його преосвященству співслужили: секретар єпархії протоієрей Роман Кіник, благочинний Корюківського району протоієрей Тарасій Баїк та настоятель храму священик Роман Моджук.

Під час Божественної літургії антифонно співали два хори: архієрейський та місцевий.

За Малим входом до дня свята єпископ Іларіон нагородив протоієрея Романа Кіника правом носіння хреста з прикрасами та настоятеля Свято-Покровського храму священика Романа Моджука наперсним хрестом.

Помолитись цього дня до храму прибули представники обласної державної адміністрації, Корюківської райдержадміністрації, чисельні вихідці з Жуклі, гості та паломники.
Після Літургії, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета було нагороджено керівника Корюківського відділення товариства «Чернігівське земляцтво», уродженця Жуклі, ініціатора свята Василя Устименка – орденом святого Архистратига Михаїла. Також благословенними Патріаршими і архієрейськими грамотами були нагороджені активні парафіяни, які прикладають багато зусиль для відновлення храму.

Тоді ж було презентовано подарункову книгу з історії церкви-ювілярки «Зведи свій храм», яку підготував і видав Василь Устименко. Книга розповідає про історію і сьогодення Свято-Покровського трипрестольного храму с. Жукля. Кожен з присутніх міг можливість отримати це унікальне видання

Богослужіння завершилось хресним ходом навколо храму і святковою трапезою.
У приміщенні церкви працювали фотовиставки ікон Свято - Покровського храму, які нині зберігаються у Чернігівському художньому музеї та з життя храму і його парафіян, виставки артефактів села (вишивки, рушники, плахти, дерев’яні вироби) та дитячих малюнків, присвячених ювілею церкви.
Цього ж дня у церкві відбувся концерт української духовної музики, який виконав архієрейський хор кафедрального собору святої великомучениці Катерини під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Борща.

Нагадаємо, що Свято-Покровська парафія у 2009 році перейшла з юрисдикції УПЦ Московського Патріархату до Української Православної Церкви Київського Патріархату.

                                                               Прес-служба Чернігівської єпархії
Категорія: Свята | Переглядів: 783 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України