КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Жовтень » 13 » Справа лікарів-трансплантологів. Як це виглядало для чернігівців?
10:13
Справа лікарів-трансплантологів. Як це виглядало для чернігівців?

    Справа лікарів-трансплантологів.    Як це виглядало для чернігівців?  

.

    Звичайно нас шокувало, що співробітники Служби безпеки України в Чернігівській області «викрили протиправну діяльність організованої злочинної групи з числа працівників Чернігівського обласного бюро судово-медичної експертизи (ОБСМЕ) та комунального закладу "Чернігівське обласне патологоанатомічне бюро", які незаконно вилучали в померлих осіб анатомічні фрагменти, тканини та їх компоненти з метою подальшого продажу.»


Але чим далі читаєш прес-реліз Служби безпеки, тим більше розумієш, що судмедексперти робили або те, що стало НОРМОЮ. Або вони вважали, що роблять це цілком законно.

Що бачили чернігівці?

Ті чернігівці, які проїжджали в транспорті, бачили, що в останній час фінансування такої забутої богом і людьми галузі, як бюро судмедекспертизи, покращилось.

У Чернігові всі знають це місце – перехід для сліпих на вулиці Шевченка, напроти входу у міський сад. Приміщення судмедекспертизи – історична дерев’яна будівля. А тут глянь – з’явилися пластикові вікна!

Тобто життя покращувалося. Можна було зробити висновок, що покращилося і фінансування.

Однак, у зарплатних відомостях судмедекспертів були ті ж , по суті, зарплати.

Що бачили судмедексперти?

А вони зраділи. У них не так давно змінилося керівництво. Керівник був відносно молодим і енергійним. Він зав, що в цьому житті під лежачий камінь вода не тече. Набралася нова команда молодих і енергійних та безстрашних людей.

Ви ж самі знаєте принципи нашого сьогоднішнього життя – працівникам будь-якої установи треба залучати кошти для існування підприємства, установи - тоді ти будеш на гарному рахунку. Слабких, безініціативних і лінивих ніхто не любить. А в першу чергу – начальство.

І тут робота закипіла. Коли ж начальник Чернігівського обласного бюро судово-медичної експертизи почав «обмивати» куплену на свої скромні заощадження іномарку, мабуть, не всі працівники-експерти могли зрозуміти – як це йому вдалося її купити?

- Як-як – працювати і крутитися треба, - можливо відповів енергійний начальник.

Питання тільки в тому наскільки це «крутіння» передбачене Кримінальним кодексом.

Що бачить СБУ?

Подаємо далі повністю висновки прес-центру Служби безпеки України:

«Зловмисники, використовуючи важкий морально-психологічний стан родичів померлих, шляхом обману отримували від них згоду на вилучення органів та частин тіла.

Родичам повідомлялося про те, що буде вилучено один-два незначних фрагментів анатомічних матеріалів для використання в наукових цілях або надання медичної допомоги хворим дітям. Натомість, фактично, судмедексперти вилучали до 30 фрагментів.

Для отримання згоди рідних зловмисники пропонували їм безоплатне і швидке проведення судово-медичного розтину, туалету, одягання трупу та видачу з моргу, хоча згідно з чинним законодавством ці послуги мають надаватися безкоштовно.

Щоб приховати реальні обсяги протиправної діяльності, працівники моргів не додавали акти про вилучення анатомічних компонентів та фрагментів у донорів-трупів до медичних документів померлих осіб, чим порушували вимоги ст.16 Закону України "Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині”.

За попередніми даними, лише протягом 2011-2012 років вони здійснили вилучення тканин опорно-рухового апарату, м’яких та інших тканин у 159 померлих.

Зібраний таким чином анатомічний матеріал постачався спеціалізованому державному підприємству. Отримані від продажу незаконно вилучених анатомічних фрагментів гроші розподілялися між учасниками злочинної групи.

9 жовтня ц.р. Управлінням СБ України в Чернігівській області щодо чотирьох осіб порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.143 (порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років»

                    Одне зрозуміло: справа до кінця виборів не затихне. Це як «караванський стрілець» у Чернігові.

                                                       Джерело  http://www.newvv.net/crime/adventure/219707.html

Категорія: Події | Переглядів: 876 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України