КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Квітень » 29 » Соціальному захисту інвалідів - особлива увага
14:08
Соціальному захисту інвалідів - особлива увага

Соціальному захисту інвалідів - особлива увага

  Стан дотримання законодавства у сфері соціального захисту інвалідів обговорили учасники міжвідомчої наради в прокуратурі області. В нараді взяли участь заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Білоус, керівники Головного управління праці і соціального захисту населення, Управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації, Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Учасники наради відзначили, що заходи органів державної та місцевої виконавчої влади в регіоні щодо соціального захисту інвалідів є недостатніми і потребують негайного вдосконалення.

Зокрема, не повною мірою додержуються вимоги ст.ст. 26, 27, 34 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” щодо безперешкодного доступу до житлових і громадських приміщень, вільного пересування в населених пунктах у м. Чернігові та більшості районів області, у тому числі Варвинському, Бобровицькому, Борзнянському, Городнянському, Куликівському, Козелецькому.

Встановлено непоодинокі факти бездіяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також підприємств-перевізників щодо забезпечення спецобладнанням транспортних засобів, вокзалів та інших об'єктів, що обмежує інвалідів в можливостях безперешкодно користуватися їх послугами.

Наприклад, приватне підприємство, яке здійснює перевезення пасажирів на території Городнянського району, не обладнало жоден транспортний засіб для вільного доступу та перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями.

Водночас в Семенівському районі одне із закритих акціонерних товариств незаконно отримало з бюджету 46 тис. грн. відшкодування за перевезення пільгових категорій громадян. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України стосовно службових осіб підприємства. Триває слідство.

Загалом за результатами перевірок порушено 3 кримінальні справи, внесено 87 документів реагування. До відповідальності притягнуто 40 посадових осіб.

Учасники наради визначили конкретні заходи щодо дотримання законодавства про соціальний захист інвалідів та наголосили на важливості застосування відповідними відомствами усіх наданих повноважень для забезпечення людям з обмеженими фізичними можливостями повноцінного життя.

Джерело: Прес-служба прокуратури області


Категорія: Право знати | Переглядів: 674 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України