КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Листопад » 15 » Сільські виборці –«козирна карта» партії влади на Чернігівщині
20:23
Сільські виборці –«козирна карта» партії влади на Чернігівщині

Сільські виборці –«козирна карта» партії влади на Чернігівщині



Партія влади відсвяткувала перемогу виборах 31 жовтня 2010 року, отримавши у 21,6% голосів виборців в багатомандатному виборчому окрузі, і 45% депутатських мандатів в обласній раді. Однак, в містах обласного значення Ніжині, Прилуки і обласному центрі підтримка партії влади склала лише відповідно 12,4 %, 14,2 %, 17,7 % голосів виборців, що взяли участь у голосуванні.
Отже, варто звернути увагу на вибори органів місцевого самоврядування, яке хоч трохи схоже на європейське, які обираються безпосередньо всією громадою. До речі, у містах обласного значення та райцентрах на Чернігівщини мешкає більше 55 % усіх виборців області. Тож кого і як обирають жителі цих громад на посади міських і селищних голів є барометром ставлення їх жителів до влади.
На цих найбільше міських та селищних голів у райцентрах області вдалося отримати висуванцям партії влади. Це Городня, Новгород-Сіверський, Носівка, Короп, Куликівка, Ріпки, Сосниця та обласний центр. Висуванців Народної партії підтримали мешканці Бобровиці, Семенівки, Ніжина, Козелельця. СПУ – у Борзні, Мені, Прилуках. Партії "Сильна Україна" – у Щорсі, Варві та Срібному. Бамацьким, Корюківським та Ічнянським міськими головами обрано висуванців від ВО "Батьківщина”, ПППУ та партії "Фронт Змін". І тільки у селищі Талалаївка обрали самовисуванця.
Половина з 14 міських та 3 з 8 селищних голів обрано на ці посади вперше.
Зберегли свої посади міські голови у Городні, Ічні, Корюківці, Семенівці, Ніжині, Прилуках та Чернігові. І тільки у Варві, Срібному та Талалаївці обрано нових селищних голів. Хоча для цього декому з них довелося поміняти свою партійну приналежність і долучитися до партії влади.
Однак, тільки Городнянського (74,5%), Ічнянського (60,6%), Корюківського (54,2%) міських та Коропського (58,5%) селищного голів підтримало більше половини виборців, які взяли участь у голосуванні.
Найменша підтримка від виборців у Менського (13,3%), Бобровицького (18,5%) міських та Козелецького (17,9%) селищного голів. Середній показник підтримки виборцями міських і селищних голів райцентрів області складає тільки 36,2 відсотка.
До речі, в перше участь у виборах взяло менше половини виборців. Хоча загалом по області цей показник вдалося дотягнути до 51 відсотка.
Але у виборах міських голів взяли участь лише 39,1% виборців, а селищних у райцентрах – 46,2 відсотка. І тільки у Сосниці (51,6%) та Срібному (50,2%) селищних голів обирало більше половини виборців.
З урахуванням всіх виборців, що проживають в районних центрах області і Чернігові, легітимність обраних голів в середньому склала всього 14,5 відсотка. І коливається від 5,6 % у Менського міського голови, до 27 % - у Коропського селищного голови.
Отже, останні місцеві вибори засвідчили, що партія влади на Чернігівщині втратила повний «контроль» над виборцями, що мешкають у містах та райцентрах, «перемагає» завдяки маніпулюванню волевиявлення виборців, що мешкають у селах області.
Сергій Соломаха
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 771 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України