КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Липень » 21 » ЩОБ НЕ ЗАХВОРІТИ, А ЛІТУ РАДІТИ!
08:09
ЩОБ НЕ ЗАХВОРІТИ, А ЛІТУ РАДІТИ!

                      ЩОБ НЕ ЗАХВОРІТИ, А ЛІТУ РАДІТИ!

За минулі місяці поточного року в нашому районі зареєстровано понад 1629 випадків інфекційних захворювань. Це хоча і менше, ніж торік, але майже на третину збільшилася захворюваність на гострі кишкові інфекції.

Продовжують реєструватися випадки захворювань на ботулізм. За даними, які надходять з лікувальних установ з початку року, в Україні зареєстровано 38 випадків захворювань людей на ботулізм, серед яких шестеро постраждалих померло. 

  На щастя, в Корюківському районі випадків ботулізму поки не було. З метою профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь необхідно виконувати такі заходи профілактики. Утримуйтеся від вживання в’ялених, копчених рибопродуктів, які зараз найчастіше є причиною ботулізму. 

   Будьте обережними при приготуванні в домашніх умовах консервів, особливо грибних, суворо дотримуйтеся рецептури. Не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з протермінованими датами споживання.

    Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб; купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі, споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість продукції. Не вживати незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини. При харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж тощо) виключати контакт продуктів з ґрунтом та піском. Не готувати страви із запасом, приготовлені бажано вживати відразу, не зберігати їх без холоду та незахищеними від мух. При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а для споживання дітям – обдати окропом.

    Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, джерела, поверхневі води тощо).
  Питна вода може стати причиною поширення багатьох небезпечних інфекційних хвороб, таких як вірусний гепатит А, черевний тиф, ротавірусна інфекція тощо. Крім того, регулярне вживання неякісної води може призвести до хвороб системи травлення, серцево-судинної, ендокринної, а в маленьких дітей викликати захворювання метгемоглобінемію. Для пиття і приготування їжі слід використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання, питну бутильовану або з шахтних та трубчатих колодязів, в яких вода перевірена на вміст нітратів та за санітарно-мікробіологічними показниками. Перед приготуванням їжі та перед її вживанням завжди мити руки з милом. Обов’язково мити руки після повернення з вулиці та відвідування туалету. 

     Під час відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни. Дорослим необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб діти не вживали незнайомі ягоди, гриби, рослини. Не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують зберігання при наявності холодильного обладнання). У непристосованих умовах не готувати багатокомпонентні страви, що вимагають високої термічної обробки або наявності холоду (паштети, м’ясні вироби з січеного м’яса, салати тощо). Не забувайте регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки. Для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами. Не забувайте вести боротьбу з мухами, тарганами, гризунами.
 
У разі виявлення перших ознак кишкової інфекції необхідно терміново звернутись в лікувальний заклад . Не забувайте, що самолікування небезпечне для здоров’я!Неконтрольоване і нераціональне застосування антибіотиків та інших антибактеріальних препаратів призводить до того, що в кишківнику знищуються не тільки збудники хвороби, але й корисна мікрофлора. При недостатньому та неадекватному лікуванні може сформуватися носійство інфекції, і людина, яка перехворіла, не маючи клінічних проявів, продовжує виділяти збудники, що особливо небезпечно для оточуючих.

                                                                                                                                     Світлана МЕНТІЙ, 

                                                                                  лікар з гігієни харчування районного управління Держпродспоживслужби  

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 481 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України