КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Грудень » 30 » Що треба робити, щоб ялинка стояла довго і не жовтіла !
09:15
Що треба робити, щоб ялинка стояла довго і не жовтіла !

         Що  треба  робити,  щоб  ялинка  стояла  довго  і  не  жовтіла !

.


   Ялинка давно стала основним атрибутом Нового Року. Краще свіжого хвойного аромату в будинку не може бути нічого. Для дітей і дорослих немає нічого краще, ніж бачити новорічну ялину, прикрашену кольоровими кулями та іграшками. Для придбання та встановлення ялирки кращим часом стає останній тиждень перед Новим Роком, і не прибирають її зазвичай до Водохресних свят. Тому вкрай важливо подбати про збереження зовнішнього вигляду.

  Ось кілька способів продовжити життя новорічної красуні, зробити так, щоб ялинка простояла довго і не обсипалася.

Як продовжити життя ялинці

   Якщо ялина виявилася в будинку завчасно, її варто зберігати в холодному місці: на балконі, в гаражі. Якщо такої можливості у вас немає, то можна поставити дерево в ємність з водою, додавши туди приблизно три ложки гліцерину. 

Перед тим, як заносити дерево в будинок, слід струсити його, щоб опало старі голки. Найкраще, щоб ялинка виявилася в приміщенні буквально за пару годин до початку прикраси. Дерево має зігрітися в теплій атмосфері. Якщо ж почати прикрашати безпосередньо з морозу, гілки будуть крихкими, і при прикрасі ялинки можна зламати кілька гілок і упустити багато хвої.

Почати варто з того, що обстругати низ стовбура приблизно на десять сантиметрів, після чого опустити дерево в ємність з гарячою водою.

Це потрібно зробити для виділення смоли, яка заповнить пори. Після цього ялинці не знадобиться велика кількість води.

Для установки дерева найкраще скористатися відром, заповненим вологим піском. Пісок треба зволожити літром води, додати гліцерин або желатин і розвести таблетку аспірину плюс дві столові ложки цукрового піску. Стовбур ялини повинен знаходитися в мокрому піску приблизно на двадцять сантиметрів. Пісок слід зволожувати через день.

 Ялинка може чудово стояти і в відрі з водою. Для її гарантованого збереження вода повинна містити крейду, желатин, лимонну кислоту. Також слід придбати пакет спеціального поживного розчину, що продається в квіткових магазинах. Можна скористатися й іншим рецептом: на літр води додати по ложці цукру і квіткового добрива,  інші   кладуть у відро або на підставку монету з міді, для знищення бактерій. 

І ще,  у воду, в яку буде поставлено деревце, додають таблетку аспірину, дрібку солі і ложку цукру. Аспірин не дає розвиватися бактеріям гнильним, а сіль і цукор забезпечують харчування. Час від часу воду підливають, ємність повинна бути завжди повною.

 ,Є ще один спосіб збереження свіжості ялинки такий: у 3 літри води додати приблизно по 5 грамів лимонної кислоти і желатину, а також неповну столову ложку товченої крейди. У міру випаровування води доливайте її до потрібного рівня.

Воду доведеться доливати щодня, так як ялина буде випивати від двох до трьох літрів щодоби. Для обприскування гілок можна скористатися пульверизатором, щоб довше зберегти їх свіжий вигляд.

 Дуже важливо простежити, щоб поруч з ялиною не було нагрівальних приладів і батарей опалення, щоб дерево не висохло завчасно, та й небезпека загоряння виключати не можна . 
 

   Також  читайте  поради,  що  були  розміщені на нашому сайті  раніше !    Что нужно, чтобы новогодняя ёлка дольше стояла зеленой?   http://korjukivka-sity.at.ua/news/chto_nuzhno_chtoby_novogodnjaja_jolka_dolshe_stojala_zelenoj/2012-12-30-2069




   

Категорія: Поради | Переглядів: 2616 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України