КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Лютий » 13 » Що робити з документами після перейменування
07:25
Що робити з документами після перейменування
 

    Що робити з документами після перейменування





   Чинне законодавство не передбачає внесення змін до правовстановлюючих документів у зв'язку з перейменуванням об'єктів топоніміки, оскільки вони є чинними і не вимагають заміни або отримання нових.Роз'яснення щодо внесення змін до документів після перейменування районів, вулиць та інших об'єктів топоніміки на виконання закону про декомунізацію подає Юридичний департамент Харківської міської ради. Алгоритм дій є універсальним для кожного міста України, де відбулися зміни.

Зокрема йдеться про свідчення про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договорах купівлі-продажу, дарування тощо.

У разі необхідності вчинення нотаріальних дій з нерухомим майном (продаж, оренда, дарування, успадкування та ін.), необхідно отримати копію відповідного рішення міської ради про перейменування об'єктів топоніміки. На підставі такого рішення, а також правовстановлюючих документів, що містять стару назву, нотаріус видасть новий правовстановлюючий документ.

У той же час законодавством не передбачена необхідність заміни паспорта або внесення в нього відповідних змін до відомостей про місце реєстрації. На підставі Положення про паспорт громадянина України недійсним вважається лише той паспорт, в якому не вклеєно фотокартки при досягненні його власником 25- та 45-річного віку.

Відповідно до роз'яснень Державної міграційної служби України, у випадках перейменування об'єктів топоніміки територіальні підрозділи ДМС за зверненням особи вносять оновлену інформацію в документи, зокрема, до відомостей про місце проживання або місце перебування, на підставі прийнятого міською радою рішення шляхом проставлення штампа реєстрації місця проживання, в якому зазначається нове найменування адреси. Зміни до відомостей про місце реєстрації будуть вноситися в разі заміни прізвища і в інших передбачених законом випадках, коли виникає необхідність в заміні паспорта.

Прикінцевими та перехідними положеннями закону про декомунізацію внесені зміни в Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців». Згідно зі ст. 10 зазначеного закону, за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів юридичних осіб, пов'язаних з прийняттям закону про декомунізацію, а також змін місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи в зв'язку зі зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків , спусків, проїздів, проспектів, площ, набережних, мостів, інших об'єктів топоніміки населених пунктів адміністративний збір не стягується.

                                                                     Джерело  інтернет

Категорія: Право знати | Переглядів: 690 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України