Що почім на Чернігівському центральному ринку
. Соняшникове насіння «Президент» на Чернігівському центральному ринку — 7 гривень за кіло. Насіння «бобики» — 8,50 за кіло. «Президент» — це сорт. А «бобики» — просто назва. «Бобики» — чорні, пузаті, за «президентів» товщі. Беруть їх лускати для себе. Дрібне насіння для пташок — удвічі дешевше.
Відбірні волоські горіхи в шкаралупі — 35 за кіло. Сушені гриби продають і на вагу, і низками, і в тарі. Півлітрова банка сушених маслюків, польських уперемішку з ніжками білих грибів — 20. 100 грамів сушених білих грибів — 20 гривень. 100 грамів сушених польських —15. Низка сушених молодих білих грибів (від 20 до 25 штук) — 50 гривень. Низка старуватих — 45. Низка польських — 20. Найдешевші красноголовці —15.
Зелень порівняно із зимовими цінами подешевшала на гривню. Кріп, петрушка — 1,50 за пучок. Цибуля зелена нечищена —15 гривень за кілограм. Яблука — 5-7 за кіло.
Молочне з початком посту не подешевшало. Молоко — 7 гривень за літр. Сир — 26-28 за кіло. Сметана —12 за півлітра. Молозиво — 20 за кіло. Яйця домашніх курей — 15 гривень за десяток.
Телятина за два тижні подешевшала у середньому на 5 гривень. Стегно — 50. Балик (на кісточці) — 45-48. Лопатка без кості — 45, з кісточкою — 35. Грудинка — 25. Ребро — 20. Гомілка —18. Хвости— 12. Кості — по 3, 8,10. Печінка — 50. Лівер (легені, серце) —15. Такі ціни, кажуть у м'ясному павільйоні, протримаються тиждень-два.
Свинина. Шия — 45-48, у кінці дня — 43. Балик з кісточкою — 45. Стегно без сала — 43-45. На салі — 40-43. Лопатка на салі — 32-33. Підчеревина — 40-43, в кінці дня — 35. Гомілка передня — 18. Задня — 8-12. Ніжки — 5. Голова без щік —15 за кіло. Із щоками — 20. Кості — 8-10, голі кості — 3-4. Печінка — 15-20. Лівер — 15-18. Щока — 23-25. Сало —15-35 гривень за кілограм.
Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №12 (1402)
|