КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Березень » 14 » ЩЕ НЕ ПІЗНО Зупинити терор ЖКГ !
10:41
ЩЕ НЕ ПІЗНО Зупинити терор ЖКГ !
 

ЩЕ   НЕ   ПІЗНО

         Зупинити терор ЖКГ !

  Депутат Чернігівської обласної ради Ярослав Демченков звернувся до керівництва обласної ради з проектом рішення у якому викладено вимогу заборонити районним та міським радам дозволяти підзвітним ЖЕКам стягувати заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг у наказному провадженні без попереднього повідомлення боржника та проведення взаємозвірки заборгованості. 

Коментуючи своє звернення до керівництва області Ярослав Демченков повідомив про те, що під приводом стимулювання людей до вчасної оплати житлово-комунальних послуг влада може позбавляти людей майна і навіть житла. Така можливість для влади закладена в 96-ій статті Цивільного процесуального кодексу України. Згідно з цією статтею, якщо людина заборгувала за спожиті нею комунальні послуги, ЖЕКи мають право через суд отримати судове рішення про примусове стягнення заборгованості за три дні. При цьому мешканці будинків, якщо вони незадоволені якістю або своєчасністю надання ЖКГ-послуг, мають судитися в звичайному порядку, тобто дуже довго, і ще довше отримуватимуть судове рішення.

Але найбільша небезпека полягає в тому, підкреслив Ярослав Демченков, що суд має право розглядати справи про стягнення заборгованості зі споживачів за їх відсутності. Закон навіть не зобов’язує суд повідомити мешканця про існування такого судового спору! Самому ж боржникові дається 10 днів на оскарження рішення. Причому відлік цих 10 днів починається не обов’язково з моменту повідомлення боржника, а навіть з моменту відмітки про відсутність боржника за відомою суду адресою.

Депутат стурбований тим, що поштарі розносять пошту вдень,а вдень більшість людей працює, то не важко здогадатись, що про негативне для себе рішення суду боржник дізнається вже у момент появи в його помешканні судового виконавця, який прийде описувати його майно (щоб примусово стягнути борги).

Ярослав Демченков нагадав, що Уряд України і Міжнародний валютний фонд домовилися, що ціни на газ для населення з 1 липня цього року зростуть на 30%, а з 1 жовтня на 62% зростуть тарифи на комунальні послуги. Це випливає з положень Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), погодженого українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві в лютому 2011 року.

Крім того, з 1 січня 2011 року відновлено нарахування пені за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг.

При цьому за останній рік зарплати, пенсії та стипендії не підвищилися. В таких умовах вчасна сплата за житлово-комунальні послуги та по комунальних тарифах для багатьох людей стає не підйомним тягарем. І за спрощеною процедурою цих людей можуть просто позбавляти житла. «Саме тому, я прошу обласну раду зупинити своїм рішення житлово-комунальний терор принаймні на території Чернігівської області», сказав депутат.

Прес-служба депутата Чернігівської обласної ради
Категорія: Право знати | Переглядів: 1067 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України