КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Квітень » 17 » Щастя — знову мати зір!
18:09
Щастя — знову мати зір!

         Щастя — знову мати зір!


      Лікар - офтальмолог    Юрій  Євгенійович   Присяжнюк  тривалий  час  працював  у    Корюківській  районній  лікарні.  Радіючи  за  нові  здобутки    Юрія  Євгенійовича,  корюківчани  та  жителі  навколишніх  районів  пам"ятають  і  щиро  дякують  лікарю від  Бога  за  повернутий  зір,   можливість  бачити світ у всіх його кольорах.     


99-річний житель Брусилова Чернігівського району Іван Атрощенко знову почав бачити навколишній світ - зір чоловікові повернули офтальмологи Чернігівської центральної районної лікарні.

Чотири роки, як Іван Атрощенко, один з найстарших жителів Чернігівщини, втратив зір. Чоловік не скаржився на життя, адже вважав, що так воно повинно бути. «Дякувати Богові, я порівняно добре чую, іноді допомагаю своїй другій дружині займатися господарством, адже вона ще молода, має лише 81 рік і не все вміє робити. Останнім часом почав помічати, що під час ходіння хатою частіше натикаюся на стіни, - розповідає Іван Григорович, - все, сказав собі, треба йти до лікарів, дружина мене підтримала, каже, йди до лікарні, нехай тобі поставлять скляне око, буде красиво».

Зробити Іванові Атрощенку операцію по відновленню зору взявся досвідчений офтальмолог, завідувач офтальмологічного відділення Чернігівської центральної районної лікарні Юрій Присяжнюк.

«Івану Григоровичу було зроблено операцію із видалення катаракти на одному з очей. Хоча таке втручання загалом складне, завдяки сучасному обладнанню – факоемульсифікатру, який є у нашому відділенні, операція тривалістю 10 хвилин пройшла успішно. Через маленький розріз завдовжки 2,5 мм ми вставили в око м»яку лінзу. Вона прозора і якщо хворий слідкуватиме за собою , не буде часто застуджуватися, прослужить ще довго. 99-річний пацієнт – це своєрідний рекорд для нашої лікарні, років чотири тому я оперував 90-річного чоловіка. Я не міг не допомогти цій людині, адже Іван Григорович бачив лише різницю між світлом та тінню. Зараз дідусь бачить порівняно чітко предмети на відстані 4-5-ти метрів, за кілька днів його зір відновиться майже повністю. Звісно, що перед операцією ми ретельно обстежили нашого пацієнта, адже через вікові зміни втручання могло й не дати очікуваного результату. На щастя, я не знайшов протипоказань. Не виключаю можливості, якщо захоче сам Іван Григорович, прооперувати йому і друге око», - зазначив Юрій Присяжнюк.

Зараз Іван Атрощенко почуває себе добре і радіє можливості бачити світ у всіх його кольорах.
На фото – 99-річний інвалід Великої Вітчизняної війни Атрощенко І. Г. та завідувач офтальмологічного відділення Чернігівської ЦРЛ Присяжнюк Ю.Є.

Прес-служба управління охорони здоров»я облдержадміністрації
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 929 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України