КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Березень » 13 » ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ КОРЮКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!
19:19
ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ КОРЮКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

            ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ КОРЮКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Ратан Ахмедов

  Наше місто чи село не закінчується власними дверима: все, що навколо нас, – це наша домівка.
Краса та охайність нашої громади – це, в першу чергу, наше ставлення до цих напрочуд простих, але, на жаль, поки що неосяжних для багатьох із нас речей.

  Подивіться навколо – засмічені під’їзди, побутове сміття в лісах, на берегах озер і річок – це все результат нашої життєдіяльності та нашої байдужості. Там, де вчора хтось викинув пляшку чи пакет на чисту траву, через якийсь час виростає купа сміття, саме тому, що хтось став першим. Багато вулиць приватного сектору завалені дровами, будівельними матеріалами, гноєм та ін. Усі допустимі і недопустимі місця заклеєні рекламою, а по центру міста спокійно вештаються свійські тварини, які б мали бути зачиненими. Усе це створює картинку, в першу чергу, для наших дітей, вони, бачачи навколо такий хаос, і самі в майбутньому не будуть кращими, ніж наше покоління. Невже ми не хочемо, щоб наші діти жили краще за нас?
   Жодні комунальні служби не можуть побороти байдужість людей, ми не можемо приставити двірника до кожного, кому в голову збреде бажання стати свинею. Неважливо, чи це кинутий під ноги недопалок, чи вивезений у ліс цілий причіп сміття. Саме тому я звертаюсь до всіх не бути байдужими – слідкуйте за собою, навчайте своїх дітей і не бійтесь робити зауваження іншим.
   У місті і селах громади налагоджений вивіз сміття, для вивозу побутового сміття курсує сміттєвоз і облаштовані контейнери, у громадських місцях надалі нарощуватиметься кількість урн. Розуміючи, що люди переживають не найкращі часи, міська рада своїм рішенням НЕ ВСТАНОВИЛА податок на нерухоме майно для населення, як того вимагають зміни до Податкового кодексу. Ми розуміємо, що для виснажених кризою людей цей податок буде непідйомним. Взамін ми просимо всіх підтримати громаду – це зовсім не важко прибрати навпроти свого подвір’я чи на прибудинковій території, побілити паркан тощо.
Ініціативні мешканці вже почали організовувати толоки для прибирання озер, скверів і кладовищ. Комунальні служби радо підтримають технікою, а працівники та депутати міської ради завжди братимуть участь у подібних акціях особисто.
Підприємцям, які працюють у сфері торгівлі та послуг, нагадую, що охайна територія навколо приміщення, де ви здійснюєте діяльність, – це не лише ваше обличчя, а й обов’язок.
   Звісно, міська рада боротиметься за чистоту не лише закликами, а й адміністративними методами. Зокрема, за порушення правил благоустрою є механізм накладення адміністративного стягнення у розмірі до 1360 грн. – для громадян та до 1700 грн. – для суб’єктів підприємницької діяльності, і я, як керівник адміністративної комісії, не допущу жодного звільнення правопорушника від відповідальності у вигляді штрафу. Більше того, я особисто контролюватиму, щоб найбільш злісних порушників штрафували щоденно, допоки останні не зрозуміють глибину своєї провини.
   Крім цього, в якості експерименту, поточного року чистота під’їздів, стан благоустрою прибудинкових територій у багатоквартирному секторі та вулиць у приватному секторі і селах впливатиме на капітальні видатки з бюджету. Нові світильники у під’їзди, лавочки та інші предмети благоустрою в першу чергу отримають ті будинки, мешканці яких самі забезпечують чистоту і порядок навколо. Ремонт, грейдерування чи підсипку вулиць, а також модернізацію чи будівництво вуличного освітлення матимуть як винагороду за охайність мешканці приватного сектору міста і сіл.
     Окремо хочу застерегти від спалення сміття. Пластик, пластмаса і навіть листя чи суха трава несуть смертельну небезпеку. Корюківщина в числі перших на Чернігівщині за кількістю зареєстрованих фактів адміністративних порушень, пов’язаних з несанкціонованим спалюванням сміття, водночас мешканці нашого краю є найчастішими клієнтами обласного онкодиспансеру. Жахливий взаємозв’язок, чи не так? Ми самі з року в рік влаштовуємо для себе новий Чорнобиль і, що найжахливіше, ми змушуємо дихати смородом наших дітей, яким, не дай Боже, почути страшне слово «рак» у віці 20 – 25 років. Пластик та інше неорганічне сміття вивезуть комунальні служби, а листя, траву та ін. можна через рік використовувати як чудовий компост. Велика дорога завжди починається з маленького кроку, ми всі відчуємо зміни, якщо самі станемо ними.
                                                                З повагою – міський голова
                                                                                                                     Ратан Ахмедов

                            Джерело  http://koryukivka-mayak.com/

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 726 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України