КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Березень » 19 » ШАХРАЇ КАЗНАКРАДИ... Куди «пливуть» гроші Фонду безробіття?
11:00
ШАХРАЇ КАЗНАКРАДИ... Куди «пливуть» гроші Фонду безробіття?

            ШАХРАЇ  КАЗНАКРАДИ... 

 Куди «пливуть» гроші Фонду безробіття?

.

Сьогодні з мішком, а завтра з торбиною — каже народна мудрість. І дійсно, життя непередбачене. Добре, якщо все гаразд. А, не доведи Господи, людині залишитися без роботи. Саме тому в Україні й було створено Фонд загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття. Та чи завжди кошти Фонду йдуть за призначенням?

Результати контрольних заходів, проведені в Чернігівському обласному центрі зайнятості та 23 його територіальних підрозділах за 2009 – 2011 роки, неабияк похитнули впевненість у цьому. З’ясувалося, що порушень, а інколи і зловживань з коштами Фонду задосить. Причому «апетити» охочих погріти руки на грошах із цієї скарбнички рік від року стають усе більш непогамовними, а схеми махінацій більш вигадливими…

Міфічні послуги за реальні гроші
У 2010 році Чернігівський обласний центр зайнятості та 10 базових ЦЗ уклали договори з фізичною особою-підприємцем гр. Г. щодо надання послуги з «комплексного одноразового прибирання приміщень». Проте, як встановили ревізори, ніяких послуг центрам підприємець фактично не надавав. А ось оплату за свої міфічні послуги в розмірі 358 тисяч гривень отримав… Як таке могло статися?

Кошти на придбання згаданої послуги були виділені додатково за листом обласного ЦЗ у березні 2010 року. Жодного обґрунтування суми до ревізії надано не було. А надання послуг з одноразового прибирання приміщень обласного ЦЗ, Чернігівського міського та Чернігівського районного центрів зайнятості підприємець Г. спромігся провести в один і той же день. Можна лише позаздрити його працездатності…
За сприяння УБОЗ УМВС України в Чернігівській області ревізори провели зустрічну звірку в підприємця Г. Будь-яких документів, котрі підтверджували б його витрати, підприємець надати не зміг і зізнався, що ніяких послуг центрам він не надавав.
Працівникам міліції гр. Г. пояснив, що заробити гроші в такий спосіб йому запропонував знайомий. Схема «заробітку» була такою. Знайомий підвозив гр. Г. документи з надання послуг центрам зайнятості Чернігівської області, які той підписував, а після надходження коштів на рахунок вони їхали до банку, де підприємець знімав готівку та віддавав її знайомому. За свої «послуги» Г. отримав 5 тисяч гривень.
Між іншим, у кожному з центрів працюють прибиральниці, а центри проводять видатки на їхнє утримання та придбання миючих засобів.

Ревізори порівняли вартість послуг, нібито наданих підприємцем Г., з висновком експертизи Чернігівської регіональної торгово-промислової палати щодо вартості послуг з комплексного одноразового прибирання адміністративних приміщень за всіма видами робіт. З’ясувалося, що зайві витрати коштів Фонду від цієї афери становили 285 тисяч гривень.

Привіт з Одеси!

У червні 2011 року центри зайнятості Чернігівської області уклали договори на постачання офісного паперу з ТОВ «Біапром» (м. Одеса). Вартість паперу формату А-4, яким одесити «ощасливили» центри зайнятості, складала 60 грн за пачку. Між тим, згідно з експертизою, проведеною Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою, оптова середня ринкова вартість паперу, що була придбана центрами зайнятості у ТОВ «Біапром» протягом 2011 року, складала 33 грн, або на 27 грн менше! Таким чином, різниця від «придбання паперу» становила 166 тисяч гривень.

«Золоті» комп’ютери

У 2010 році 14, а в 2011 році 22 базових центри зайнятості укладали договори з ТОВ «БМС-Сервіс» (м. Київ) та компанією «Мій Світ» (м. Київ) на придбання комп’ютерної техніки. Чому обрали саме ці фірми, залишається загадкою. Достовірно відомо одне: придбані комп’ютери були майже вдвічі дорожчими, ніж у продавців, що працюють у регіоні. Унаслідок цього зайві витрати коштів, виділених на підтримку інформаційно-довідкової системи обслуговування безробітних, становили 823 тисячі гривень.

Замість післямови
Як стало відомо, Чернігівський обласний центр зайнятості не погодився з висновками інспекторів і, скориставшись своїм правом, оскаржив їх у Чернігівському окружному адміністративному суді. 1 березня 2012 року суд у відкритому судовому засіданні розглянув справу за позовом ЦЗ до Держфінінспекції про визнання протиправними та скасування пунктів вимог і постановив відмовити центру зайнятості в задоволенні його позову. Втім, остаточну крапку в цій справі, напевно, поставить Київський апеляційний адміністративний суд. Ну що ж, як кажуть, поживемо — побачимо.

Марія БУСЕЛ
скорочено, а повністю -- в газеті "Сіверщина" за 15 березня. передплачуйте газету "Сіверщина"! Доки не пізно...

Від редакції «Сіверщини»

Натомість керівниця обласного центру зайнятості, недавня соціалістка Лідія Падалка в місцевих ЗМІ заявила, що живе виключно на одну зарплату. Повіримо?

                                               Джерело  http://siver.com.ua/

Категорія: Право знати | Переглядів: 844 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України