КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 22 » СЕКРЕТИ ВДАЛОГО СНУ
13:20
СЕКРЕТИ ВДАЛОГО СНУ

СЕКРЕТИ ВДАЛОГО СНУ


Уві сні людина проводить третину свого життя. І цю третину потрібно використовувати сповна для відновлення сил та енергії. За останніми дослідженнями медиків, допомогти в цьому може... постільна білизна.
Почасти саме від кольорів, якими ми оповиті, а особливо запахів залежить, наскільки відпочилими і в якому настрої прокинемося вранці. Саме тому постільну білизну психологи радять підбирати не «за модою», а за власними бажаннями та смаками. Кольорові аспекти впливу на психіку досліджував ще Макс Люшер — швейцарський психолог, розробник «Колірного тесту Люшера». Він довів, що перевага певним кольорам дає змогу скласти повну психологічну картину особистості. А ще довів можливість модуляції психологічних станів за допомогою кольору.
Як виявилося, білий колір обрано традиційним не випадково. Білий заспокоює, налаштовує на нейтральний настрій і... обіцяє нові можливості. В ідеалі — якраз те, що потрібно для спокійної ночі. Проте коли від відпочинку і завтрашнього настрою ви очікуєте чогось особливого, психологи радять використовувати інші кольори. Так, відтінки на спектрі жовтий-помаранчевий тонізують і додають енергії, також можуть послабити симптоми осінньої депресії. Зелений — заспокоює і усуває стрес, блакитний — напруження, а синій і взагалі позбавляє емоцій, надаючи характеру холодних ноток. А от чорний посилює відчуття безвиході. Як стверджують психологи, саме під час підготовки до сну й під час сну (коли свідомість зафіксувала кінцеві образи) колірний ефект — максимальний. Тому, незважаючи на моду й елегантність, зловживати чорним комплектом білизни не варто.
Для модуляції настрою можна використовувати й ароматичні олії. Для цього досить нанести кілька крапель на білизну, влаштувати короткий сеанс ароматерапії перед сном. Однак до вибору олії, як і до самої процедури варто ставитися дуже обережно. І перед тим, як заряджатися ароматом на цілу ніч, потрібно кілька разів протестувати його. Олії можуть спричинити алергійну реакцію. Якщо ж олію неодноразово перевірено, щоб розслабитися і забути про всі негаразди в нічну пору, медики радять використовувати олії грейпфрута, лаванди та трояндового дерева.

Підготувала
Оксана ОСТРЯНКО.
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 702 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України