КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Червень » 2 » Розширене засідання Колегії Державної екологічної інспекції в Чернігівській області
09:18
Розширене засідання Колегії Державної екологічної інспекції в Чернігівській області

Розширене засідання Колегії Державної екологічної інспекції

в Чернігівській області

  Під час роботи Колегії розглянуте питання: "Основні проблеми Чернігівської області у сфері поводження з відходами та непридатними хімічними засобами захисту рослин. Шляхи їх вирішення. Напрямки роботи щодо покращання ситуації”.
В роботі Колегії взяли участь члени Колегії – представники обласних управлінь: Держкомзему; Деснянського басейнового водних ресурсів; лісового та мисливського господарства; охорони навколишнього природного середовища; охорони, відтворення і використання водних живих ресурсів та регулювання рибальства, а також Обласне товариство охорони природи, представники від Новгород-Сіверської, Ріпкинської, Срібнянської, Куликівської, Корюківської та Козелецької райдержадміністрацій, міських та селищних рад та інспекторський склад Держекоінспекції.

Головував на засіданні Колегії Леонід Бурковський – начальник Державної екологічної інспекції в Чернігівській області.

Основну складову в загальній масі відходів, що утворюються в області, займають тверді побутові відходи та виробничі відходи 4 класу небезпеки, які, в основному, видаляються на полігони ТПВ, сміттєзвалища, накопичувачі тощо. На сьогоднішній день на території області тверді побутові відходи складуються на 26 полігонах та 771 сільських сміттєзвалищах, площа земель під об’єктами становить понад 630 га.

Щорічна кількість відходів, які розміщуються на вказаних об’єктах області становить біля 500 тис.тонн. Знижують рівень екологічної безпеки області насамперед не значні обсяги відходів, а стан тих місць, де вони зберігаються. Розміщення відходів на об’єктах видалення не супроводжується оптимізацією технології експлуатації, зростанням технічної оснащеності та вдосконаленням схем санітарної очистки.

Дотримання правил експлуатації сміттєзвалищ носить епізодичний характер по всій території області. Все це різко погіршує екологічні параметри, робить полігони небезпечними для довкілля та здоров’я населення прилеглих територій. Так станом на 01 березня 2011 року з 797 полігонів та сміттєзвалищ області тільки 303 паспортизовані.

На території Козелецького району – з 61 полігону та сміттєзвалища, тільки 1 паспортизове; Корюківського – з 42 полігонів та сміттєзвалищ паспортизованих 22; Куликівського – 17 непаспортизованих полігонів та сміттєзвалищ; Н-Сіверського – 44 непаспортизованих полігонів та сміттєзвалищ; Ріпкинського – 31 непаспортизований полігон та сміттєзвалище; Срібнянського – 22 непаспортизованих полігонів та сміттєзвалищ.

Протягом 2010 року Держекоінспекцією в Чернігівській області проведено 20 перевірок полігонів твердих побутових відходів та селищних сміттєзвалищ. Встановлено, що 17 з них експлуатується з порушенням екологічних вимог.
Тверді побутові відходи, що утворюються в місті Чернігів, складуються на полігоні, який функціонує аж з 1961 року. Слід зазначити, що при будівництві звалища спеціальні засоби захисту довкілля не застосовувались.

Схемою санітарної очистки міста, експлуатація полігону передбачалась тільки до 1997 року, але через відсутність альтернативних варіантів сміттєвидалення, він продовжує функціонувати. На даний час площа під розміщення відходів на полігоні практично вичерпана, при цьому там щорічно розміщується біля 185 тис. тонн відходів, загальний обсяг відходів становить біля 4 млн. т.

В місті Чернігові захоронення рідких промислових токсичних відходів проводилось в ставках-накопичувачах, які почали будуватись на початку 60-х років минулого століття. На 01.03.11 року у ставках-накопичувачах розміщено біля 130 тис. м3 токсичних відходів, площа території об’єкту становить 5,6 га.

Одним з напрямків вирішення проблеми є утилізація відходів на відповідній установці, проект будівництва якої розроблений, але за відсутності фінансування залишається нереалізованим. Об’єкт продовжує негативно впливати на всі компоненти довкілля.

Колегією вирішено:
Головам Новгород-Сіверської, Корюківської, Козелецької, Ріпкинської, Срібнянської, Куликівської районних державних адміністрацій, міських та селищних рад забезпечити: впорядкування підпорядкованої території та ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ; організацію дієвої системи збирання і видалення побутових відходів для попередження виникнення стихійних сміттєзвалищ в подальшому; проведення роз’яснення законодавства про відходи з керівниками підприємств та населенням; контроль за станом та правилами експлуатації місць видалення відходів; розроблення та затвердження паспортів місць видалення відходів.
В кінці засідання Колегії відбулася святкова церемонія вручення нагород кращим працівникам Інспекції з нагоди професійного свята – Міжнародного дня навколишнього середовища. Були вручені Почесні грамоти та подяки Мінприроди України, Облдержадміністрації, Обласної ради та Держекоінспекції.
Джерело: Держекоінспекція в Чернігівській області
Категорія: Право знати | Переглядів: 859 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України