КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Листопад » 19 » Розпочинаючи будівництво це треба знати ! Роз’яснення щодо процедури проведення забудови присадибних земельних ділянок.
21:41
Розпочинаючи будівництво це треба знати ! Роз’яснення щодо процедури проведення забудови присадибних земельних ділянок.

 Розпочинаючи  будівництво  це  треба  знати !

Роз’яснення щодо процедури проведення забудови присадибних земельних ділянок.

   

.

  Маючи у власності земельну ділянку з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарчих будівель та споруд громадяни мають можливість реалізувати своє право на її забудову. Перед тим, як розпочати будівництво індивідуального житлового будинку, або господарських будівель та споруд на власній присадибній ділянці виникає питання, як зробити це не порушуючи чинного законодавства.

 Крок 1. Згідно статті 27 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» забудова присадибних земельних ділянок з будівництва індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) площею до 300 кв. метрів, господарських будівель, споруд, гаражів здійснюється на підставі будівельного паспорта забудови земельної ділянки. Порядок видачі будівельного паспорту встановлено Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №103 від 05.07.2011 року. Згідно даного наказу замовнику (його уповноваженій особі) для отримання будівельного паспорту потрібно звернутися до уповноваженого органу містобудування та архітектури (структурного підрозділу виконавчого комітету міської ради, або до районної державної адміністрації у містах  районного підпарядкування ) з відповідною заявою та пакетом документів, до якого входять:

- засвідчена в установленому порядку копія документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою;
- засвідчена в установленому порядку згода співвласників земельної ділянки (житлового будинку) на забудову (зазначенні вимоги застосовуються у випадках, коли наміри забудови мають не всі співвласники земельної ділянки (домоволодіння), або право на забудову передано іншій особі, що не є власником земельної ділянки);
- ескізні наміри забудови (виконується у довільній графічній (може бути виконано безмаштабно, але з кресленням всіх частин будинку та нанесенням їх розмірів) та текстовій формі і містить інформацію щодо місця розташування будівель та споруд на земельній ділянці, відстаней до меж сусідніх земельних ділянок та розташованих на них об’єктів, інженерних мереж і споруд, фасадів та планів поверхів об’єктів із зазначенням габаритних розмірів, переліку систем інженерного забезпечення, у тому числі автономного, що плануються до застосування, тощо);
- проект будівництва (розробляється та включається до будівельного паспорта лише за бажанням замовника).
На підставі отриманого пакета документів уповноважений орган містобудування та архітектури визначає відповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам чинної містобудівній документації на місцевому рівні, державним будівельним нормам, стандартам і правилам та за результатами розгляду протягом десяти робочих днів безоплатно надає замовнику примірник будівельного паспорта, підписаний керівником уповноваженого органу містобудування і архітектури або надає відмову у видачі будівельного паспорту з відповідним обґрунтуванням.
Крок 2. Після отримання вищезазначеного документа замовник має право розпочати будівництво. Згідно із статтею 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» реалізація такого права здійснюється після подання замовником повідомлення про початок виконання будівельних робіт до територіального органу Держархбудінспекції України (надалі по тексту ДАБІ) за місцезнаходженням об'єкта будівництва.
Процедура подання повідомлення про початок виконання будівельних
робіт та його форма визначені «Порядком виконання будівельних робіт», який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 466. Замовнику (його уповноваженій особі) потрібно заповнити бланк повідомлення (додаток 1 до Порядку). Після заповнення таке повідомлення в двох примірниках необхідно подати до територіального органу ДАБІ. Лише після направлення замовником такого повідомлення, зареєстрований будівельний паспорт є підставою для виконання будівельних робіт і замовник набуває право на їх виконання. Після проведення реєстрації один примірник повідомлення залишається в Інспекції, яка його зареєструвала, а другий примірник з відміткою Інспекції повертається замовнику.
Крок 3. Після завершення будівельних робіт, передбачених будівельним паспортом забудови земельної ділянки побудовані об’єкти необхідно здати в експлуатацію.
Загальні засади прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів визначені статтею 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» згідно з якою, прийняття в експлуатацію об’єктів які споруджувались на підставі будівельного паспорта здійснюється шляхом реєстрації органом ДАБІ декларації про готовність об'єкта до експлуатації.
Процедура подання декларації про готовність об'єкта до експлуатації та
її форма визначені «Порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів» (далі - Порядок), який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 461.
Замовнику (його уповноваженій особі) необхідно заповнити бланк декларації (додаток 7 до Порядку). Після заповнення два примірники такої декларації необхідно подати до територіального органу ДАБІ за місцезнаходженням об'єкта будівництва.
Після проведення реєстрації один примірник залишається в Інспекції, яка її зареєструвала, а другий примірник з відміткою Інспекції повертається
замовнику.
Зареєстрована декларація є підставою для укладення договорів про
постачання на прийнятий в експлуатацію об'єкт необхідних для його функціонування ресурсів – води, газу, тепла, електроенергії, включення даних про такий об'єкт до державної статистичної звітності та оформлення
права власності на нього.

  Примітка 1.Надання будівельного паспорту для будівництва об’єктів містобудування які будуються на території Корюківського району проводиться відділом містобудування, архітектури та капітального будівництва   Корюківської РДА

  Примітка 2. Проведення реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт, декларації про готовність об'єкта до експлуатації об’єктів містобудування які будуються на території Корюківського району  проводиться територіальним органом Держархбудінспекції (ДАБІ) яким являється Управління ДАБІ у Чернігівській області . 

  Забудовникам необхідно звернути увагу на те, що згідно Постанови КМ України від 1 жовтня 2014 р. № 512 внесено зміни до «Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів», затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 461, згідно з якими змінилася форма декларації про готовність об'єкта до експлуатації, які будуються на підставі будівельного паспорта ( тепер це додаток 7 до зазначеного Порядку). За виконання будівельних робіт без будівельного паспорту, без повідомлення про початок виконання будівельних робіт, за експлуатацію будівель та споруд не прийнятих в експлуатацію забудовник несе відповідальність згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення

Примітка 3. Згідно чинного законодавства замовник зобов'язаний протягом семи календарних днів з дня подання до Інспекції ДАБІ повідомлення про початок виконання будівельних робіт та дня введення в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта письмово поінформувати (шляхом надання відповідних ксерокопій) про це управління чи відділ містобудування, архітектури та капітального будівництва... За порушення зазначеної вимоги законодавства забудовник несе відповідальність відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Примітка 3. Роз’яснення процедур необхідних для проведення будівництва, зразок заповненого повідомлення та коментарі щодо порядку його заповнення роhttp://minregion.gov.ua/  зміщено на   сторінках офіційного сайту   Мінрегіонбуду України     http://minregion.gov.ua/       в рубриці «Роз’яснення щодо процедур отримання документів, необхідних відповідно до законодавства для здійснення будівництва об’єктів (залежно від категорії складності)».
  
Категорія: Право знати | Переглядів: 2397 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України