КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Червень » 28 » Розплануй садибу не на зло сусіду...
11:54
Розплануй садибу не на зло сусіду...

  Чи є у  нас  архітектор,  а  Менський  радить !

Розплануй садибу не на зло сусіду...

 .

   Локальні «війни» між сусідами за межі на городах, близько посаджені яблуні, чи збудовані навіси для сіна – прадавнє, характерне для українських сіл і навіть міст явище. А іноді й до справжніх трагедій доходить. Тож, як правильно все спланувати, щоб уникнути конфлікту?


– Правильність забудови та розміщення зелених насаджень визначена в збірниках державних будівельних норм, – пояснює завідувач сектору містобудування, архітектури, ЖКГ та будівництва РДА Андрій Ющенко. – Це ДБН 360-92** «Планування і забудова міських і сільських поселень» та ДБН Б.2.4-1-94 «Планування і забудова сільських поселень».



При будівництві житла обов’язкове дотримання усіх вимог, бо по закінченні робіт інспектор виявить порушення і будівельний паспорт господар не отримає. Зводити капітальні та тимчасові споруди (навіси для сіна, дров та інше) потрібно, враховуючи й вимоги пожежної безпеки та санітарних норм.


Деякі межові питання пояснює розділ 17 («Добросусідство») Земельного кодексу України.

Так, у випадку проникнення коренів і гілок дерев з однієї земельної ділянки на іншу власники мають право відрізати корені дерев і кущів, які проникають з сусідньої земельної ділянки, якщо таке проникнення є перепоною використання земельної ділянки за цільовим призначенням.

Власник земельної ділянки має право вимагати від сусіда сприяння встановленню твердих меж, а також відновленню межових знаків. Основою для відновлення є дані земельно-кадастрової документації. Витрати на встановлення меж несуть власники у рівних частинах.

У випадках, коли сусідні земельні ділянки відокремлені рослинною смугою, стежкою, рівчаком, парканом або іншою спорудою, то власники цих ділянок мають право на їх спільне використання. До того часу, поки один із сусідів зацікавлений у подальшому існуванні спільної межової споруди, вона не може бути ліквідована або змінена без його згоди.

Дерева, які стоять на межі земельних ділянок, а також плоди цих дерев належать власникам ділянок у рівних частинах. Кожен із сусідів має право вимагати ліквідувати дерева, які стоять на спільній межі. Витрати спилювання покладаються на сусідів у рівних частинах.

Сусід, який вимагає ліквідації спільних дерев, повинен один нести витрати, якщо інший сусід відмовляється від своїх прав на ці зелені насадження.

                    Джерело   http://nslovo.com/ 

Категорія: Право знати | Переглядів: 965 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України