КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2019 » Листопад » 25 » Розглядають варіант уже не чотирьох, а шести районів на Чернігівщині
10:00
Розглядають варіант уже не чотирьох, а шести районів на Чернігівщині

       Розглядають варіант уже не чотирьох, а шести районів на                 Чернігівщині




Так на Чернігівщині продовжується обговорення нового адміністративно-територіального поділу.

— Північний регіон Чернігівщини характеризується великою територіальною протяжністю і низькою щільністю населення, — відстоює свою позицію Руслан Веремієнко, виконуючий обов’язки голови Новгород-Сіверської РДА. — Нашу область потрібно ділити не на чотири, а на п’ять, а то й шість районів! Центр у Новгороді-СІверському — обов’язково. Населення міста — 13 тисяч, стільки ж жителів району. Усі вони обурені і вимагають від нас рішучих дій щодо створення у нас центру. Сподіваюся, ми були почуті і в Чернігові, і в Верховній Раді. Чому ми говоримо виключно про Мену і Корюківку? З плюсів Мени — тільки географічне розташування, Корюківки — наявність фабрики технічних паперів. Новгород-Сіверщина ж може стати центром не лише в історичному та культурному планах, але й в економічному. Маємо запаси сировини, якщо зайдуть інвестори — буде розвиток. Хороша логістична розв’язка, зокрема, залізниця.

Не менш активну позицію займає і Корюківка.

— За всіма економічними показниками, центром новоствореного Північного району має бути Корюківка, — переконаний Олексій Мірошніченко, голова РДА. — Завжди ж бідніші туляться до багатших. У нас працює 13 підприємств, маємо хороший доїзд, укомплектовану як кадрово, так і технічно лікарню, яка зараз обслуговує ще й Сновський та Семенівський райони. Ми — багатші. Середня заробітна плата — 8800 гривень. Три лісгоспи. Підприємства з іноземним капіталом. Поки інші їздять до столиці, щоб добитися можливості стати райцентром, ми не їздимо, а працюємо. Корюківка — промисловий регіон. Як нас можна долучити до тих, хто сам зі своїми потребами не справляється?

— Ми за здорову конкуренцію між Меною і Корюківкою, це стимулює до розвитку, — намагається пом’якшити ситуацію заступник голови Менської РДА Микола Петрушенко. — На користь центру у Мені — щільність населення. Транспортна інфраструктура, залізничний зв’язок. А економічний розвиток — поняття відносне. Сьогодні Корюківська фабрика є, а що далі — питання. Он Прилуцька тютюнова навіть призупиняла роботу, то як можна гарантувати роботу фабрики в сусідньому районі? Україна — аграрна держава. Через хороше залізничне сполучення у Мені уже два елеватори, корюківське агропідприємство «Урожай» також у нас планує будівництво. А щодо Новгорода-Сіверського... їм не на користь близькість до країни-агресора. Не доведи, Боже, чого, у них — військова техніка за годину, у нас хоч за дві буде.

Та й взагалі, чому густонаселена Західна Україна заявляє по сім районів, а ми чотири? Як говорив колишній голова ОДА Олександр Мисник, сім районів на Чернігівщині — більш-менш ідеальне рішення: Менський, Корюківський, Чернігівський, Ніжинський, Прилуцький, Бахмацький та Бобровицький. І в кожному — обов’язково хороше медичне обслуговування.

На райцентр абсолютно не претендує Короп. Чому? Населений пункт з діючими підприємствами (сирзавод, ФСГ «Золотий пармен», корпорація «Проун» і т. д.), має непогану лікарню, до хірургічного відділення якої їздять не лише з сусідніх районів Чернігівщини, а і пацієнти з Сумщини.

— У нас невеликий райцентр, — виправдовує відсутність ініціативи Віктор Кузуб, перший заступник голови РДА. — Ми можемо претендувати, якщо буде більше, ніж п’ять районів. Та й то, ми би погодилися відійти, скажімо, до Сосниці. Та й який сенс у тому, щоб стати центром? Що вирішуватиме район? Які функції цього органу? Чи буде він потрібен взагалі. Як на мене, новий адміністративний поділ повинен грунтуватися не на нинішньому районуванні, а по межах створених громад.


Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №47 (1749), 21 листопада 2019 року

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 427 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України