КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Вересень » 18 » Російська мова коштуватиме бюджету області 2 млн. 500 тис. гривень?
17:23
Російська мова коштуватиме бюджету області 2 млн. 500 тис. гривень?

   ОБЛАСНІ  ДЕПУТАТИ:  А  ВИ  СПИТАЛИ СВОЇХ  ВИБОРЦІВ  НАВІЩО  НАМ  ЦЕЙ  ЗАКОН ?

   Російська мова коштуватиме бюджету області 2 млн. 500 тис. гривень?

.

   Саме таку суму нарахував один з депутатів облради Сергій Журман. Які саме видатки викачають з бюджету чернігівщини такі великі гроші читайте нижче.

Керуючись ст. 20, 21, 22 та ст. 23 регламенту роботи Чернігівської обласної ради VI скликання пропоную включити до порядку денного сесії обласної ради питання «Про затвердження єдиної державної мови на території Чернігівської області - української».

Посилаючись на той факт, що за результатами перепису населення 2001 року, чисельність українців на території Чернігівської області становить абсолютну більшість - 93,47%, вважаю за необхідне забезпечити використання української мови для Чернігівців як єдиної державної мови.

Враховуючи, що 28 вересня 2012 року Верховна Рада України розглядатиме два законопроекти: доробок робочої групи з доопрацювання закону «Про основи державної мовної політики» та законопроект «Про порядок застосування мов в Україні», пропоную питання «Про затвердження єдиної державної мови на території Чернігівської області – української» розглянути позачергово, опираючись на ці законопроекти.

Положення першого документа не передбачають для мов нацменшин статусу регіональних, а лише відповідні заходи щодо їх захисту у випадку, якщо на певній території проживає не менше 30% носіїв такої мови. При цьому остаточне рішення щодо підтримки та захисту цих мов пропонується закріпити за Верховною Радою. Згідно другого законопроекту «наявність регіональної мови обласного значення встановлюється на підставі даних Всеукраїнського перепису населення про те, що кількість громадян України – носіїв регіональної мови у відповідно Автономній Республіці Крим, області, місті Києві чи Севастополі становить не менше 15% від загальної чисельності громадян України, які постійно проживають у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, визначеній частиною другою статті 133 Конституції України».

Вважаю, що внесення до порядку денного чергової сесії обласної ради питання «Про затвердження єдиної державної мови на території Чернігівської області - української» остаточно й назавжди поставить крапку у намаганнях певних політичних сил і окремих депутатів від можливих спроб підняти питання про проголошення російської мови як регіональної та убезпечить від протестних дій громадян, нерозуміння наших євпопейських сусідів від корисності прийняття подібних рішень.

Зверну увагу й на те, що ігнорування питання «Про затвердження єдиної державної мови на території Чернігівської області - української» та можливе зловживання мовним питанням, спрямоване на прийняття депутатами обласної ради рішення щодо статусу російської мови, як регіональної на території Чернігівщини, окрім суто громадської відповідальності самих детутатів, що підтримають подібне питання, викличе й чималі фінансові збитки, оскільки додаткові витрати із обласного бюджету, у разі прийняття цього рішення, будуть колосальними.
Наприклад, вартість завіреного перекладу з української на російську ОДНОГО аркушу, у перекладацьких агенціях Чернігова – не менше 20,00 грн, а отже, якщо кількість аркушів переліченого документообігу складає за нашими підрахунками не менше ніж 100 000 аркушів на рік, то сума тільки по статті «діловодство» складе 2 млн. грн.

Окрім того, будуть потрібні статті витрат на:
- Паралельне діловодство російською усіх нормативних актів обласної ради, особливо тих, що носять індивідуально-правовий характер – 500 000,00 грн.
- Титрування російською усіх репортажів та телетрансляцій сесій обласної ради – 200 000,00 грн.
- Титрування російською усіх репортажів та телетрансляцій під час офіційних публічних виступів Голови обласної ради, його заступників, інших представників обласної ради на масових заходах – 1,5 млн.грн.
                                  С.М.Журман  Депутат обласної ради, кандидат в народні  депутати  ВР України по 207 в.о.

Категорія: Точка зору | Переглядів: 652 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України