КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Січень » 6 » Різдво Христове!
17:46
Різдво Христове!

                 Різдво Христове!

    Возлюбленні у Христі браття і сестри! В ці світлі і богом натхненні , радісні дні Різдва Христового ми вітаємо один одного словами: «Христос Рождається! Славімо Його» . Збираємося за святковими столами з родиною, друзями, близькими. Але чи дійсно кожен з нас розуміє істинний зміст цього чудового привітання. Чи не перетворилося воно у просту констатацію факту, що стався понад дві тиячі років тому в Палестині .

   В місті Вифлеємі, що розташований неподалік від столиці сталася велика подія , що стала основою і початком приходу у світ немеркнучого Світла – народження в овечій кошарі царя неба і землі Господа нашого Ісуса Христа.
   Найповніше про цю подію розповідає євангеліст Лука: «І трапилося тими днями, - вийшов наказ царя Августа переписати всю землю. Цей перепис перший відбувся тоді, коли владу над Сирією мав Квіріній. І всі йшли записатися, кожен у місто своє. Пішов теж Йосип з Галілеї, із міста Назарету, до Юдеї, до міста Давидового, щоб йому записатися із Марією, із ним зарученою, що була вагітна. І сталося, як були вони там, то настав Їй день породити. І породила Вона Свого первенця Сина,і Йогосповила, і до ясел поклала Його, - бо в заїзді місця не стало для них…
   А в тій стороні були пастухи, які пильнували на полі, і нічної пори пильнували отару свою. Аж он ангел Господній явився коло них і слава Господня осяяла їх. І вони перестрашились страхом великим…Та ангел промовив до них: « Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні у місті Давидовім народився для вас Спаситель, який є Христос Господь. А ось вам ознака: Дитину сповиту ви знайдете, що в яслах лежатиме» І ось раптом з’явилася з ангелом сила велика небесного війська, що Бога хвалили і казали: «Слава Богу на висоті, і на землі мир, у людях добра воля!»
І сталось, коли ангели відійшли від них на небо, пастухи зачали говорити один одному: «Ходім до Вифлеєму й побачимо, що сталося там, про що сповістив нам Господь». І пішли, поспішаючи, ізнайшли там Марію і Йосипа, та дитинку,що в яслах лежала. А побачивши, розповіли про все те, що про цю Дитину було їм звіщено. І всі , хто почув, дивувалися тому, що їм пастухи говорили… А Марія оці слова зберігала, розважуючи в серці своїм. Пастухи ж повернулись, прославляючи й хвалячи Бога за все , що почули й побачили, так як їм було сказано» (2.1-20)
   Як часто ми, християни за цією святковою метушнею, миготінням святкової ялинки, різними розважальними програмами по телебаченню, тою суєтністю , яку пропонує нам сучасний світ, ми забуваємо про суть по євангельськи «сіль» свята., піддаючись тому зовнішньому, знехтувавши , внутрішнє, святе сокровенне… Хрисос Рождається! Таємниця від віків і родів – Христос в нас. Що означають ті слова? Вони означають народження віри в нашому серці, що чинна любов’ю. Народження Христа в нашому серці – є ознакою нашого духовного народження, народження згори, з тих небесних висот духовності і богопізнання.
   Для нас , українців це свято має дуже велике значення. Напевно на земній кулі не знайдеться жодного народу, який святкує Різдво Христове з таким розмахом щирої української душі. Безліч колядок, вертепів , складених у різні моменти історії нашої многостраждальної землі. Часи, коли безбожники , владу маючи, хотіли знищити, викоренити з лиця землі ці скарби духовності українців, які колядували навіть у далекому Сибірі на засланнях, в катакомбах . в проваллях земних в окопах і в печерах, в голоді і в холоді, прославляючи Бога в своєму серці.
   Багато хто не розумів цього і навіть не розуміє сьогодні. Вони задаються питанням : «Що може бути краще за дешеву ковбасу, сало.» Вони немов ці прикормлені пси, що змішані з нікчемними дворнягами, керуються тільки тваринними інстинктами самовдоволення і насичення плоті.
   Ми українці, дійсно європейська нація. Молімо Свого Небесного Творця який народився для кожного з нас , що сотворив нас вільними духовно з правов вибирати добро чи зло, скерував Своєю благістю нас до добра і радості в Дусі Святому. 

   Всіх вітаю , засилаю Боже благословення на вас , ваші родини. Хай новонароджений Спаситель огортає нас Своєю неосяжною любов’ю. Христос народився! Славімо Його!

                        Благочинний Корюківського та Сосницького району   Тарас БАЇК  

Категорія: Свята | Переглядів: 814 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України