КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Травень » 2 » Рибу з Мени тягали мішками
21:09
Рибу з Мени тягали мішками

     БУВ  ШАНС !

  Рибу з Мени тягали мішками

  .

  З позаминулої п’ятниці карасі у річці Мені клювали, як скажені. Їх ловили навіть руками. А ще сітками і «павуками». Додому носили мішками. Смажили, солили, продавали. За місця рибалки билися. Щоб половити, ставали у чергу

. Троє мужиків за день наловили п'ятдесят кілограмів риби. Попродали по десять гривень за кілограм. Заробили п'ятсот гривень. За ніч пропили їх. Купували поблизу пляжу горілку по 21 гривні за пляшку і закуску. А вдень ловили карасів знов. Щоб продати і знову вночі гулять.

Стільки риби Мена не бачила давно. Та й,не тільки . Мена.
Насолоджувалися кльовом і у Величківці біля мосту, у ставках біля Прогреса, в Остречі.
Жителі Прогреса розповіли, що у калюжах у полі глибиною по коліно вода наче кипіла, так було багато риби. По три-чотири за раз тягали. Руками можна було спіймати двадцять кіло.
У Мені на пляжі й зараз рибалок вистачає. 30 квітня, після обіду, в спеку вишикувалося зо три десятки. Вони займають місце з другої години ночі. «Риба водою розбавлена», — сміються. З мосту ловлять «павуками». Риби вже поменше (скільки ж можна!), та вона досі клює добре.
При мені за п'ятнадцять хвилин мужик витягнув три карасі.
— Вчора, позавчора риби було ще більше. Руками ловили. За годину можна було витягти кілограмів десять, вудкою менше, — каже хлопчик Денис Жупаник, він ловить на вудочку.

Звідки взялася риба? Рибалки кажуть: десь прорвало дамбу, і карасі пішли разом з водою. Більшість упевнена, що дамбу прорвало в «Короськах» — рибному господарстві в Прогресі.
Інші хіхікають: «Треба бобрам пам'ятник поставити».
— Дамбу за Киселівкою, на приватизованих ставках, розрили бобри, — припускає Іван Сапко, який живе над річкою. —Людям і добре. Не виключено — це могли зробити самі люди, спеціально, щоб риба не томилася.
Їду до рибного господарства у Прогресі Менського району. Тут ростять карася, щуку, коропа.
— У нас усі дамби цілі. Можу показати, — запевняє охоронець рибного господарства у Прогресі менянин Микола Космач. — Риба не з наших озер пішла, а з диких.

— Дамби на наших ставках спеціально будували для рибного господарства. 150 гектарів. Поряд 700 гектарів диких озер, з них брали торф. Карася тут багато. Сніг розтанув, різко пішли дощі. Вода переповнила дикі озера, пішла по каналах, а за нею — риба. Діти он там і майками ловили рибу, і руками. За три дні рівень води впав. Аби ви днів два раніше приїхали. Це третій раз таке за десять років, як тут працюю.
— Днів три назад у руслі біля рибного господарства хлопці теж ловили рибу руками. Зателефонували мені: «Приїжджай», — каже рибалка Павло Войтенко з Верхолісся Корюківського району, якого зустріли з вудкою біля Прогреса. — А я не вмію руками ловити. Приїхав, подивився. І справді: по коліно води, кілограм сім можна було руками впіймати. Чоловік п'ятнадцять було — серед них і діти, і жінки. Також ловили у болоті перед мостом на Прогресі, біля підприємства. Вода розлилася, пішла по полю разом з рибою. Перший раз бачу, щоб риба так ішла. Проти течії. Мені самому стало цікаво, як так? Так от — об'їжджав дамбу рибного господарства, вона ціла. Можливо, іншу дамбу прорвало, Менсько-Корюківську. Є інший варіант — трубу на рибному господарстві відкрили, ту, що для спуску води.

Є люди, впевнені, що риба — з-під Олександрівки Корюківського району.
«Байдуже, хто рибу випустив, головне, що клює», — сміються рибалки.
Аліна Сіренко, тижневик «Вісник Ч» №18 (1356)

Категорія: Події | Переглядів: 1002 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України