КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Жовтень » 2 » Рейтинг найшкідливіших продуктів нашого часу
20:03
Рейтинг найшкідливіших продуктів нашого часу

Рейтинг найшкідливіших продуктів нашого часу


Журналісти з різних засобів масової інформації опитали п'ятеро кращих фахівців в області громадського харчування з метою з'ясувати, споживання яких продуктів може нанести серйозну шкоду здоров'ю наших громадян. Особливо відмічалися компоненти які так чи інакше стають однією з причин найпоширеніших масових захворювань українців - цукрового діабету, серцево-судинних, онкологічних, шлунково-кишкових хвороб.

Як експерти були вибрані: Олександр Мартинчук - дієтолог, гастроентеролог Українського НДІ харчування; Борис Ськачко - дієтолог, заввідділенням реабілітації медцентру «Юстас»; Валентина Кульчицка - провідний співробітник Інституту екогігієни і токсикології; Іван Козярін - завкафедрою гігієни харчування Національної медакадемії, професор; Світлана Фус - дієтолог, гастроентеролог НПЦ «Віріа». Лікарям запропонували присвоїти продуктам за шкідливість певне місце. За перше давалося 5 балів, за друге - 4, за третє - 3, за четверте - 2 бали, за п'яте - 1 бал повідомляє Mignews.com.ua.

Отже, найшкідливішими продуктами визнані наступні:

7 місце (1 бал) - ДОМАШНЯ КОНСЕРВАЦІЯ, МОРОЗИВО.

Нерідко вона готується з порушенням технології, із-за чого стає причиною смертельних отруєнь, наприклад, ботулотоксином. Морозиво часто містить синтетичні загусники і ароматизатори, які можуть уповільнювати обмін речовин.

6 місце (2 бали) - КАВА, ЕНЕРГЕТИЧНІ НАПОЇ І МОЛОКО

Відносяться до кофеїнових стимуляторів. Безпечна доза кави - 2-3 чашки в день, а енергетичні напої можна безпечно пити взагалі не щодня, оскільки перевищення веде до виснаження нервової системи. На молоко у багатьох людей часто наголошується харчова непереносимість.

5 місце (3 бали) - МАРГАРИН (СПРЕД), КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ, ЗЛАКОВІ.

Містять канцерогенні трансгенні жири. Вживання кондитерських виробів з великим вмістом жиру і цукру - один з найкоротших шляхів до порушення обміну речовин. На білий хліб і інші злакові у людей часто відмічається харчова непереносимість.

4 місце (4 бали) - ОВОЧІ І ФРУКТИ З НІТРАТАМИ, КОНСЕРВАНТАМИ

У овочах і фруктах, вирощених з використанням нітратів, зібраних біля промислових підприємств І автодоріг концентруються бензопірен і інші канцерогени. Консерванти містять глютамат натрію - токсична для організму речовина що викликає головні болі, спазми судин, порушення обміну речовин.

3 місце (6 балів) - КОВБАСА, КОПЧЕНИНА, КЕТЧУП І МАЙОНЕЗ.

Дуже часто особливо дешеві ковбаси не містять нічого натурального і повні барвників, ароматизаторів і іншої синтетики, безпека якої для здоров'я не доведена. У копченому м'ясі і рибі часто накопичується бензопірен - один їх сильних канцерогенів. Майонези містять канцерогенні синтетичні трансири, а кетчупи з крохмалем - синтетичні добавки.

2 місце (7 балів) - ФАСТФУД.

У нашій країні це перш за все біляши, хачапурі, картопля фрі і т.п, все те, що смажать в киплячій рослинній олії, використовуваній по декілька разів. Через це в нім утворюються канцерогени.



1 місце (12 балів) - ЧІПСИ, ЛИМОНАД.

Технологія виготовлення чіпсів - гідрогенізація рослинної олії - приводить до утворення канцерогенних синтетичних жирів і інших канцерогенів (акріламіда, бензопірена), які, у свою чергу провокують появу і розвиток рак. Лимонад при надлишковому вживанні порушує обмін речовин із-за надлишку цукру, синтетичні фарбники часто викликають алергії, а вуглекислий газ (бульбашки) - підвищення кислотності шлункового соку, що приводить до гастриту.



Окремо експерти відзначили, що дані рейтингу відносні, тобто шкідливість або корисність того або іншого продукту залежить від індивідуальної переносимості, переваг людини, дози продукту і, власне, від достатку здоров'я.

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1167 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України