КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Лютий » 23 » Реформи почалися, або плакали наші гроші - "Гарант" будує !
11:22
Реформи почалися, або плакали наші гроші - "Гарант" будує !

  Реформи почалися,  або  плакали  наші  гроші - "Гарант" будує ! 

Як відомо, розташованій у карпатській Гуті резиденції "Синьогора" лише вісім років. Її збудувала у 2003 для президента Кучми "Укрзалізниця" під патронатом покійного Георгія Кірпи.

Вже тоді цей об’єкт став скандальним через свою розкіш - він коштував не один мільйон доларів.

За часів Кучми президентська резиденція була на балансі Львівської залізниці. При Ющенку об'єкт №1 завели в склад Державної організації "Резиденція "Синьогора", яка управляє ще санаторієм "Синьогора", розташованим в 2 кілометрах від резиденції.

У 2005-му на хвилі помаранчевої революції Ющенко спочатку хотів "Синьогору" продати, але згодом передумав. Вона стала улюбленим місцем відпочинку Ющенка, туди приїздили Саакашвілі та Депардьє. Крім того, в резиденцію почали водити екскурсії.

Після приходу нового президента Януковича екскурсії припинили. А натомість знову почали колосальний ремонт.

Як розповіли "Українській правді", перед новим роком до приїзду Януковича всередині резиденції переробили все, залишили тільки зовнішню коробку, зірвали паркет, поламали перегородки, попересаджували ялинки. Літню альтанку для набожного президента замінили на капличку...

Джерела розповідають, що під час передноворічного облаштування з "Синьогори" вивезли 600 тонн сміття. Всю цю вакханалію керівник ДУС у коментарі журналістам назвав "плановим ремонтом".

Але ще не все. На території резиденції є невеликий "мисливський будинок" зі зрубу. Кажуть, що всередині висіли дві шкури і дві голови-трофеї. Зараз у планах нового господаря - на його місці побудувати капітальний великий будинок, фактично другу резиденцію.

Можливо тому деякі видання навіть писали, що на території резиденції зводять будинок для президента Росії Дмитра Медведєва

Якщо минулого року "Гарант" освоїв лише 10 мільйонів, то у 2011 в планах стоїть 23 мільйони.

Повідомлення про те, що резиденцію президента ремонтують люди з вадами слуху, спочатку викликає усмішку - напевно, щоб будівельники нічого не почули і зайвого не бовкнули, пожартує хтось.

Проте, як виявилось, підприємство "Гарант" вже не вперше фігурує у скандальному VIP-будівництві. Протягом 2003-2004 у Воловецькому районі Закарпаття будували дачу для тодішнього глави адміністрації президента Віктора Медведчука під вивіскою бази футбольного клубу "Динамо" (Київ).

Згідно з повідомленням Департамент зв’язків з громадськістю МВС, фінансувався об’єкт за кошти Львівської залізниці, а частину виконаних робіт, як не дивно, оплатила Львівська обласна організація глухих.

У 2005 році, після приходу помаранчевої команди, за фактом зловживань була порушена кримінальна справа. І Медведчук, і Суркіс навіть викликались на допити до Закарпатської обласної міліції.

У відповідь "Динамо" заявило, що для будівництва бази "був укладений і оплачений у повному обсязі контракт із підприємством "Гарант-УТОГ"

Зважаючи на те, що підприємство засноване Українським товариством глухих, воно має суттєві пільги. Так, "глухі" за законом не платять податок з прибутку підприємств, не є платником збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг , не платить земельний податок і платить мінімальний соціальний внесок (5,3%, тоді як для бюджетних установ єдиний внесок встановлено у розмірі 36,3% визначеної бази нарахування).

Отже при ремонті імені Януковича суттєво зекономили ще й на відрахуваннях до бюджету.

Олімпійський резерв

Історія про ремонт президентської штаб-квартири у Карпатах дисонує з заявами влади про навантаження на бюджет, в зв'язку з чим в Україні планується підвищення пенсійного віку.

Загалом протягом 2011 року на фінансову підтримку курортно-санаторних закладів ДУС піде 122 мільйони з загального і ще 8 мільйонів - зі спеціального фонду бюджету. Це лише на 46 мільйонів менше тих коштів, які буде витрачено на підтримку всіх українських інвалідів.
За повідомленням "Української правди"   



Категорія: Свобода слова | Переглядів: 878 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України