КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Жовтень » 11 » РЕАЛІЇ ЖИТТЯ ! «Як діду побачитися з синами?»
07:31
РЕАЛІЇ ЖИТТЯ ! «Як діду побачитися з синами?»
                  РЕАЛІЇ  ЖИТТЯ !
                   «Як діду побачитися з синами?»

.— До діда в гості збираються приїхати родичі зі Смоленської області, — звернулась в редакцію жителька села Шаболтасівка Сосницького району Наталія Серб. — Їдуть дві мої сестри і двоє дядьків. Поробили закордонні паспорти. Все одно бояться, бо були випадки, що на українському кордоні не пропускають, завертають назад.
 А це ж не маленький шлях. Дід старий вже, всі хочуть побачитися. Питала в сільраді. Сказали, треба написати клопотання начальнику відділу прикордонної служби «Грем’яч». В Авдіївці зразок заяви дали. Там і про те, що ми беремо всі фінансові витрати на себе, і що відповідаємо за те, аби гості не порушували міграційне законодавство. Чи справді все це потрібно? А те клопотання ще треба передати на пункт пропуску «Грем’яч», електронною поштою, або відвезти. А якби дід жив сам, як би він його передавав?

Чоловікам в Україну в'їзд тільки за запрошенням

За роз’ясненням звернулась до помічника начальника Чернігівського прикордонного загону - начальника прес-служби Олександра Дудка:

— По-перше, треба, щоб всі мали закордонні паспорти.

Друге — фінансове забезпечення на час перебування в Україні, близько 800 гривень на добу на кожного, не менше ніж на п’ять діб. Якщо нема готівки, треба мати банківську картку і витяг з рахунку про те, що там є потрібна сума, завірений мокрою печаткою банку.

Третє — для чоловіків віком від 16 до 60 років необхідний документ, що підтверджує мету поїздки. Наприклад, путівка в український санаторій, квиток на виліт з аеропорту «Бориспіль», туристична карта.

Якщо чоловіки їдуть просто в гості, необхідне підтвердження — запрошення від людей, які їх приймають. Це нотаріально завірене зобов’язання, скільки людей їдуть у гості, їх прізвища, ім’я, по батькові, інші паспортні дані (зразок є в нотаріальних службах). Звідки, куди та до кого їдуть, на який термін.

Заяву (клопотання) на ім’я начальника прикордонної служби вже писати не треба, порядок змінився навесні цього року. Зобов’язання (запрошення) завіряти в нотаріуса обов’язково, для цього сільради не достатньо, як мінімум, доведеться їхати до найближчого райцентру. Потім копію цього запрошення потрібно направити людям, які їдуть у гості. Вислати листом. Або приїхати на пункт пропуску і передати при зустрічі.

Справді, чоловіків без зобов’язання зараз не пропустять. Завернуть назад. Це стосується всіх, і підозрілих, і ні. Прикордонники не повинні пояснювати, чому завертають громадян Російської Федерації. Хай читають документ. І не забувають, що в нас іде конфронтація. Що в Україні триває АТО. І в незаконних діях терористичних формувань беруть участь добровольці з Російської Федерації. Чоловіки саме такого віку, — нагадує Олександр Дудко. — Крім того, є постанови Кабінету Міністрів №150 і №884. Там розписано порядок перетину кордону України. Цей порядок існує з 2014 року. А про фінансове забезпечення постанова була підписана ще в 2013 році, до початку антитерористичної операції. Стосується всіх іноземних громадян, і Росія не виняток.

                                                          Олена Гобанова, тижневик «Вісник Ч» №40 (1587)



Категорія: Право знати | Переглядів: 560 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України