КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Квітень » 21 » "Місто моєї мрії" в дитячих малюнках
12:50
"Місто моєї мрії" в дитячих малюнках

         "Місто моєї мрії"  в дитячих малюнках

.

  Корюківська міська молодіжна громадська організація «Альтернатива» в рамках проекту «Активна громада» з 1 травня 2012 року ініціює благодійну акцію «Подаруймо дітям радість»  і  розпочинає збір коштів на побудову дитячого майданчика!!!      ДОПОМОЖЕМО!

   Як уже повідомлялося,  КММГО «Альтернатива» з 13 лютого по 31 березня 2012 року проводила конкурс на кращий малюнок,  надійшло 68 робіт, із яких 1 квітня 2012 року було відібрано 15 найкращих і ось  11 квітня  переможці побували з  екскурсією на Чернігівській кондитерській фабриці «Стріла» та отримали солодкі  подарунки.    

 Але на цьому все не закінчилося,  «Альтернатива» вирішила на основі отриманих малюнків провести психологічне дослідження, щоб краще зрозуміти потреби маленьких мешканців нашого міста. 

  Отож, більшість дітей уявляють місто-мрію так: 
• у вигляді мегаполісів (великі міста з розвиненою інфраструктурою: реальні чи вигадані) – (18%);
• милі тихі містечка – (24 %);
• міста з фантастичними будівлями (для більш повного уявлення наведемо приклади: будинки у вигляді фруктів, цукерок, квітів і навіть тварин) – (21 %);
• з-поміж всього різноманіття є зрозумілим, що найменші учасники конкурсу уявляють своє місто як свій будинок, дерева та кущі навколо, що вони і продемонстрували в своїх роботах. Таких робіт – (10 %);
• цікавим є те, що 2 дитини уявляють місто своєї мрії як частину мальовничої природи. Це можна пояснити прагненням до спокою, відпочинку;
• решта намалювали певні частини міста (дороги, пішоходів, дітей на майданчиках).
Також є своєрідна тенденція: транспортні засоби зустрічаються в дитячих містах-мріях частіше за людей (25 % від загальної кількості). До того ж, позитивних усміхнених людей, а не просто пішоходів ще менше - (9 %). Є над чим замислитись!
  А тепер зробимо своєрідний огляд дитячих бажань. Особливу увагу звертаємо на молодшу категорію, оскільки саме тут зображені справжні щирі прагнення та мрії. Чого ж не вистачає нашим місцевим дітлахам для щастя? Перелік достатньо довгий та різноманітний. Що тут тільки не зустрінеш. Це і продуктові магазини (особливо солодощів, морозива) та машини з цукерками; затишні парки з фонтанами та клумбами, місця дозвілля та культурного відпочинку (кафе, піцерії, зоопарки, театри, цирки, дельфінарії і навіть планетарій). Мене особисто, як психолога, приємно здивувала зображена «кімната настрою». 
  Загальне враження, яке відображає 71 % малюнків – це прагнення до змістовного та різноманітного проведення вільного часу, ігор на свіжому повітрі, до спілкування з однолітками, поряд з мальовничою природою. То чи не в наших руках допомогти дітям в цьому, підтримати їхні щирі бажання та допомогти повірити в здійснення мрій? 
  А усміхнених дітей ми бачимо в затишних парках, поряд з дитячими майданчиками, гойдалками, фонтанами… А може щастя можливе і зовсім поряд? 
                                                                                    Дослідження провела: психолог Олеся Порохняч 

   P.S.: Зважаючи на проведене дослідження та відсутність сучасного дитячого майданчика із зручними та безпечними для дітей каруселями, гірками та гойдалками в центрі міста Корюківка, КММГО «Альтернатива» в рамках проекту «Активна громада» з 1 травня 2012 року і  розпочинає  благодійну акцію «Подаруймо дітям радість» для збору коштів на побудову такого дитячого майданчика!!!
Категорія: Тут я живу | Переглядів: 8073 | Додав: Владко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України