КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Вересень » 9 » Про псевдоволонтерів негайно повідомляйте в міліцію
08:03
Про псевдоволонтерів негайно повідомляйте в міліцію

  Про псевдоволонтерів негайно  повідомляйте в міліцію

.

  Проблема шахрайства псевдоволонтерами виникла раніше, задовго до початку збору провізії та коштів для потреб армії. Але нині, прикриваючись благородною місією, злодії наживаються на довірі людей, збираючи навіть продукти для подальшої їх реалізації за заниженими цінами.Як розпізнати злочинця, відрізнити справжню волонтерську організацію від шахрайської групи, що робити, якщо вас уже ошукали, розповів начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС. 

– Чи перевіряють правоохоронці діяльність волонтерів?

 – Волонтерство, як і фінансова чи будь-яка інша допомога населення один-одному – це абсолютно добровільна справа кожного. За законом правоохоронні органи не мають права втручатися у волонтерську діяльність. Ми реагуємо, коли до нас надходять повідомлення про скоєне шахрайство або підозру псевдоволонтерської діяльності. І таких випадків вистачає по всій Україні. Трапляються випадки перепродажу зібраного, навіть продуктів харчування. Під реалізацію потрапляє амуніція, одяг тощо.

– Як начастіше діють псевдоволонтери?

 – Мабуть, більшість в області чули про діяльність деяких   волонтерських організацй , котрі  зарекомендували себе на високому рівні. Ці організації  підтримують і громада, і правоохоронці, і управлінці. Але, іноді, прикриваючись іменем   благородної організації,  буває  з’являлися особи, котрі не мали до волонтерської діяльності абсолютно ніякого відношення, частенько на вулицях збирають  кошти: ніби-то на потреби поранених,  чи  хвоорої  дитини... 

– Як же виявити волонтерів-злодіїв?

Віднедавна на державному рівні заборонили збір волонтерської допомоги на проїжджих частинах, оскільки це небезпечно для учасників дорожнього руху. Також волонтерська організація не може існувати з корисливих мотивів. Ті, кому платять за роботу – не є волонтерами. Аби вас не ошукав псевдоволонтер, треба перевіряти документи у того, хто збирає кошти, цікавитися юридичною адресою організації, перевірити, чи дійсно за тією адресою є така організація, особливу увагу приділяти моменту, кому саме збирають кошти або для яких потреб.

   А ще, у кожного волонтера  повинен  бути прикріплений на видному  місці бейджик та дозвіл органу місцевого самоврядування із зазначенням місця, де дозволено збирати пожертви.

Дуже часто шахраї діють таким чином: побачивши в Інтернеті інформацію про збір коштів для пораненого, роздруковують його фото і збирають кошти на свої картки ніби-то для потреб реальної людини. Інформацію про те, чи дійсно ці люди збирають кошти для цієї людини можна перевірити, звіривши реквізити, що надають сторони, або за номерами телефону, які надає сторона, яка дійсно потребує допомоги. Крім того, кожна волонтерська організація має широку інформаційну мережу для звітності. Це має бути сайт, де описано скільки, коли і на що було зібрано та використано кошти.

– Наскільки часто люди повідомляють про такі випадки шахрайства?

– У тому то і проблема, що повідомлень про шахрайства з боку псевдоволонтерів до правоохоронних органів надходить мало. А труднощі у тому, що люди, які жертвують свої кошти шахраям, навіть не підозрюють, кому віддають кровно зароблені. Крім того, згідно чинного законодавства, аби відкрити кримінальне провадження за фактом шахрайства мінімальна шкода, завдана потерпілому, має скласти не менше, ніж 121 гривня 80 копійок. Є певний алгоритм розрахунку.

  Кримінальна відповідальність за шахрайство настає, коли збитки становлять 0,2% від суми соціальної пільги, яка на сьогодні дорівнює 50% від мінімальної заробітної плати. Але хочу вказати на такий нюанс: якщо людина пожертвувала навіть 10 чи 20 гривеь, а потім дізналася, що віддала гроші шахраям, від того, що сума незначна не означає, що не треба звертатися до правоохоронців, адже може виявитись, що зловмисники таким чином обдурили не один десяток людей. 

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 622 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України