КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Березень » 20 » Правоохоронці закликають громадян бути обачними Шахраї за вихідні здобули на Чернігівщині понад 8 тисяч доларів
10:09
Правоохоронці закликають громадян бути обачними Шахраї за вихідні здобули на Чернігівщині понад 8 тисяч доларів

            Правоохоронці закликають громадян бути обачними                       Шахраї за вихідні здобули на Чернігівщині понад 8 тисяч доларів 

 .   Зловмисники продовжують використовувати класичні добре «обкатані» схеми видурювання грошей. А окремі громадяни, незважаючи на активну роз’яснювальну кампанію, потрапляють на ґачок шахраїв.

Про такі випадки повідомляє сектор комунікації головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

До поліції звернулася жителька Чернігова, пенсіонерка. Вона розповіла про телефонний дзвінок, що її син нібито потрапив у ДТП і потребує грошей для вирішення питання.

Незнайомий голос тиснув на материнські почуття й пропонував виступити посередником у цій справі. Без зайвих вагань жінка погодилася допомогти синові і власноруч передала незнайомцю 6000 доларів США, 2000 гривеньта близько 15 грамів виробів із жовтого металу.

Аналогічна ситуація сталася із жителькою одного з приміських сілНевідомий голос у трубці пропонував «врятувати від тюрми» племінника, який начебто потрапив у некрасиву історію.

Тітка перерахувала шахраям через банківський термінал 3800 гривень на номер мобільного телефону, якого навіть не запам’ятала.

Шахраї-псевдобанкіри зателефонували жителю Чернігова і повідомили про блокування банківської картки клієнта.

Зловмисники одразу ж запропонували відкрити чоловікові доступ до рахунку, якщо той повідомить усі реквізити. Після надання шахраям інформації про номер картки і пін-код, з рахунку зникло 15600 гривень.

За такою ж схемою діяли шахраї і в Талалаївці. Там у жителя райцентру зловмисники видурили і зняли з рахунку 3900 гривень.

У селищі Ладан Прилуцького району після майстерно розіграної вистави із продажем верхнього одягу дві шахрайки видурили у пенсіонерки 11000 гривень.

Постраждала розповіла поліції, що коли вона пішла до магазину, до неї підійшла дівчина й попросила допомогти їй. Потрібно було купити для неї товар (одяг), оскільки дівчині його не продавали. Молодиця дала пенсіонерці на покупку 1000 гривень, але в ході торгу з’ясувалося, що для придбання краму необхідно доплатити значну суму.

Дівчина вмовила бабусю заплатити за неї та пообіцяла, що обов’язково віддасть борг. Для проведення торгової оборудки постраждала запросила до себе додому і продавчиню, і дівчину-покупця. Там дістала свої заощадження і купила товар, який коштував аж 11000 гривень.

Отримавши гроші, продавчиня одразу зникла. Дівчина-покупець теж пішла до дверей, але пообіцяла, що повернеться через пару хвилин та принесе гроші. Аби старенька не хвилювалася, навіть залишила у неї куплений товар. Почекавши деякий час боржницю, постраждала зрозуміла, що її обдурили й звернулася до поліції.

За аналогічною схемою у Варві дві зловмисниці «полегшили» бюджет місцевої жительки вже на 16000 гривень.

* * *

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути обачними, розсудливими та не довіряти першим-ліпшим «добродіям», які купують пух-перо, металобрухт, чи навпаки, продають різний крам.

В разі появи на вашому подвір'ї чи вулиці підозрілих осіб - негайно повідомляйте про це поліцію за телефоном «102», телефонуйте сільському голові, дільничному або запросіть сусідів.

Представляються правоохоронцем, лікарем чи знайомим? Терміново вимагають гроші по телефону? Не піддавайтеся на обман, перевір інформацію, телефонуй 102!

Питають по телефону термін дії картки, код безпеки на зворотному боці картки, банківські паролі з SMS? Не повідомляйте, це шахраї!

Категорія: Право знати | Переглядів: 435 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України