КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Січень » 28 » ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО ТЕМИ Де можна пити і курити? Роз’яснення міліції
13:29
ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО ТЕМИ Де можна пити і курити? Роз’яснення міліції

 

ПОВЕРТАЮЧИСЬ  ДО  ТЕМИ

Де можна пити і курити? Роз’яснення міліції



Роз’яснення щодо застосування працівниками міліції норм Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв”

11 лютого  2010 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв” (№ 1824-VI), який прийнято Верховною Радою України 21 січня 2010 року. 
Основною метою прийняття цього законодавчого акта є широка соціальна реклама відносно важливості здорового способу життя, необхідності розвитку культури споживання пива та алкогольних напоїв.

У зв’язку з цим МВС України вважає за необхідне надати роз’яснення окремих положень цього закону, які стосуються компетенції органів внутрішніх справ.

Закон визначає обмеження в частині споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів. До категорії алкогольних напоїв цим Законом віднесено слабоалкогольні напої і пиво, а також визначено поняття "безалкогольне пиво”. Указаним Законом внесено зміни до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.

Відповідно до його вимог забороняється споживати пиво (крім безалкогольного), алкогольні і слабоалкогольні напої:

- у закладах охорони здоров’я;
- у навчальних та освітньо-виховних закладах;
- у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;
- у закладах культури;
- у закритих спортивних спорудах (крім пива в пластиковій тарі);
- у ліфтах та таксофонних будках;
- на дитячих майданчиках;
- на спортивних майданчиках;
- у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.


Крім того, цим Законом забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів:

- особам, які не досягли 18 років;
- у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я;
- у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;
- у закритих спортивних спорудах (крім пива в пластиковій тарі);
- з торгових автоматів;
- на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива);
- з рук;
- у невизначених для цього місцях торгівлі.

На час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити споживання пива (крім пива в пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та куріння тютюнових виробів.

Стаття 156. Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами:

Абзац 1, частини ІІ викладено в такій редакції:

"Порушення працівниками підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами в приміщеннях або на територіях, заборонених законом, або в інших місцях, визначених рішенням відповідного органу місцевого самоврядування, як таких, де роздрібна торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами заборонена, а так само торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами через торгові автомати чи неповнолітніми особами, а також продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років, або продаж тютюнових виробів в упаковках, що містять менш як 20 сигарет або цигарок, чи поштучно (крім сигар)”.

Абзац 1, частини ІІІ викладено в такій редакції:

"Торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами з рук”.

Стаття 178. Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді.


Абзац 1, частини І викладено в такій редакції:

"Розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулиці, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) та в інших заборонених законом місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на розлив дозволена відповідним органом місцевого самоврядуванням, або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль”;


Абзац 1, частини ІІІ викладено в такій редакції:
"Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу в громадських місцях у п’яному вигляді”.

Стаття 179. Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві.
Абзац 1, частини І викладено в редакції:
"Розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві (на робочих місцях, у приміщеннях, на території підприємств, установ, організацій) або перебування на роботі в нетверезому стані”;
Абзац 1, частини ІІ викладено в такій редакції:
"Участь майстрів, начальників дільниць, змін, цехів та інших керівників розпиванні з підлеглими їм працівниками пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві або невжиття ним заходів до відсторонення від роботи осіб, які перебувають у нетверезому стані або приховування ними випадків розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв чи появи на роботі в нетверезому стані підлеглих їм працівників”.
Відповідно до ст. 255 КУпАП уповноважені на те посадові особи орган внутрішніх справ мають право складати протоколи про адміністративне правопорушення за ст. ст. 156, 178 та 179 КупАП.

Підвідомчість розгляду справ:

1. За ст. 156 КупАП (відповідно до частини 2 статті 218 КупАП) справи розглядають адміністративні комісії при виконавчих органах сільських та селищних рад;
за частинами першою, третьою та четвертою – районні (міські) суди (судді) (відповідно до частини четвертої ст. 221 КупАП).
2. За ст. 178 КУпАП:
за частиною першою і другою – начальники або заступники начальників районних, міських, районних у містах відділів (управлінь) внутрішніх справ, а також дільничні інспектори (старші дільничні інспектори) міліції (відповідно до ст. 222 КУпАП);
за частиною третьою – судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів (відповідно до ст. 221 КУпАП).
3. За ст. 179 КУпАП – адміністративні комісії при виконавчих органах міських, сільських, селищних рад (відповідно до статті 218 КУпАП) та виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад (відповідно статті 219 КУпАП).
Працівники органів внутрішніх справ повинні попереджати факти розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у скверах, парках та інших заборонених місцях, а також звертати увагу на продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв особам, які не досягли 18-річного віку.

Відділ зв'язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області


Категорія: Право знати | Переглядів: 1393 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України