КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Травень » 13 » Порядок оздоровлення у 2013 році громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
21:03
Порядок оздоровлення у 2013 році громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

 Порядок  оздоровлення  у 2013 році  громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 

.

  У зв’язку із внесенням змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині оздоровлення, які набрали чинності з 01.01.2013, постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2013 № 261 затверджено Порядок організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 


Даний Порядок визначає механізм організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в частині безоплатного або пільгового забезпечення постраждалих осіб та потерпілих дітей санаторно-курортними путівками чи путівками на відпочинок, виплати за їх бажанням грошової компенсації.

Організація оздоровлення здійснюватиметься Мінсоцполітики України, Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації та управліннями соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських, районних в містах рад в межах повноважень.

Постраждалі особи та потерпілі діти забезпечуватимуться такими путівками: 

- особи, віднесені до категорії 1 та категорії 3 (тільки у випадку, передбаченому п. 13 ч. 1 ст. 22 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»), – санаторно-курортними путівками безоплатно;

- особи, віднесені до категорії 2, – санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок безоплатно;

- особи, віднесені до категорії 3 (крім випадку, передбаченого п. 13 ч. 1 ст. 22 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»), – пільговими санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок з доплатою 30 відсотків вартості путівки за рахунок власних коштів;

- особи, віднесені до категорії 4, - пільговими санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок з доплатою 50 відсотків вартості путівки за рахунок власних коштів;

- потерпілі діти – санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок безоплатно.

Забезпечення потерпілих дітей санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок здійснюватиметься з урахуванням вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

Облік постраждалих осіб та потерпілих дітей, які мають право на забезпечення санаторно-курортною путівкою чи путівкою на відпочинок ведеться місцевими управліннями соціального захисту населення за місцем проживання таких осіб.

Заява та документи, необхідні для взяття на облік для забезпечення путівкою у наступному році (довідку за формою 070/о, копію паспорта, копію посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи) подаються до 15 жовтня поточного року до місцевого управління соціального захисту населення.

Місцевий орган у порядку черговості подання заяв видає не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку заїзду постраждалій особі чи одному з батьків потерпілої дитини або особі, яка їх замінює, путівку до обраного закладу з урахуванням зазначеного в заяві профілю лікування. Видача пільгових путівок здійснюється за умови подання зазначеними особами копії та пред’явлення оригіналу документа, що підтверджує внесення доплати у відповідному розмірі.

За постраждалими особами та потерпілими дітьми, які перебували на обліку і не отримали путівку в поточному році, зберігатиметься обліковий номер у черзі на наступний рік за умови подання заяви до 15 жовтня поточного року. Обліковий номер у черзі для забезпечення санаторно-курортною путівкою на наступний рік зберігатиметься за умови поновлення медичних показань до санаторно-курортного лікування.

Взяття на облік постраждалих осіб та потерпілих дітей, які отримали у поточному році путівки або подають заяви вперше, здійснюватиметься у загальному порядку за умови збереження облікового номера у черзі постраждалими особами та потерпілими дітьми, які перебували на обліку і не отримали путівок у поточному році.

У разі коли постраждала особа чи потерпіла дитина протягом двох останніх років перебувала на обліку для забезпечення санаторно - курортною путівкою, але не отримувала її (крім випадку відмови від путівки), така особа або дитина матиме право на отримання грошової компенсації за самостійне санаторно – курортне лікування в установленому законодавством розмірі.

Для виплати грошової компенсації за самостійне санаторно – курортне лікування постраждалій особі чи одному із батьків потерпілої дитини або особі, яка їх замінює, необхідно подати місцевому органові за місцем проживання заяву про виплату грошової компенсації за самостійне санаторно - курортне лікування, а також довідку 070/о та копію посвідчення постраждалої особи.

Виплата грошової компенсації здійснюватиметься після подання постраждалою особою чи одним із батьків потерпілої дитини або особою, яка їх замінює, місцевим органам за місцем проживання копії документа, що підтверджує факт самостійного санаторно – курортного лікування у поточному році за профілем захворювання, за яким постраждалій особі чи потерпілій дитині видано довідку для одержання путівки на санаторно – курортне лікування. Оздоровчу кампанію Мінсоцполітики України планує розпочати з першої декади червня поточного року.
                                                Джерело http://koradm.cg.gov.ua 

    Також дивитися

 КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 27 березня 2013 р. № 261 Київ

Деякі питання організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи         http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/261-2013-п#n10
 

Категорія: Право знати | Переглядів: 1328 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України