КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Лютий » 8 » Порядок надання допомоги одиноким матерям та тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів
07:38
Порядок надання допомоги одиноким матерям та тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

   Порядок  надання допомоги одиноким матерям та тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

  .

 
  З 1 січня 2016 року в системі соціального захисту України відбулися деякі законодавчі зміни. Зокрема, в порядку надання допомоги одиноким матерям та тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

Допомога на дітей одиноким матерям.

 В  Україні  одинокі  матері за певних  обставин отримують соціальну допомогу. До 1 січня 2016 року її виплачували в розмірі 30% від прожиткового мінімуму. Тепер же реалізують більш адресний підхід — при обрахуванні цього виду допомоги за основу беруть різницю між 100% прожиткового мінімуму та середньомісячним сукупним доходом сім’ї.

Тобто, максимальний розмір допомоги відповідає нинішньому прожитковому мінімуму:


— на дітей віком до 6 років — 1167 грн.;

— на дітей віком від 6 до 18 років – 1455 грн.;

— на дітей віком від 18 до 23 років (за умови, що діти навчаються) — 1378 грн.

  Середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу визначають таким чином: суму доходів усіх членів родини за 6 місяців, що передують місяцю звернення, ділять на 6 та на кількість членів сім’ї. При цьому вже призначену і виплачену допомогу, яку одинока мати отримувала раніше, не беруть до уваги.

   — До складу сім’ї для визначення сукупного доходу при обрахуванні допомоги на дитину одинокій матері включають дітей, у тому числі усиновлених, віком до 18 років і до 23 років, якщо дитина навчається. Також враховують чоловіка, дружину, жінку та чоловіка, які проживають однієї сім’єю, однак не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей. До складу сім’ї входять неодружені повнолітні діти-інваліди з дитинства 1 чи 2 групи, або інваліди 1 групи, які проживають з батьками.

   Для визначення права на отримання соціальної допомоги одинокій матері в управління праці та соціального захисту населення подають такі документи:

1. Довідка про проживання дитини з матір’ю, видана за місцем проживання;

2. Довідка про доходи членів сім’ї за 6 місяців;

3. При собі необхідно мати паспорт, свідоцтво про народження дитини та ідентифікаційний код для заповнення заяви та декларації.

Тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

   З 1 січня 2016 року тимчасову допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, будуть виплачувати залежно від доходів сім’ї — у розмірі, що дорівнює різниці між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців. До 1 січня 2016 року цей вид допомоги виплачували незалежно від доходу родини у розмірі 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

— Тимчасова допомога за відсутності сплати аліментів була кількох видів. Перший – якщо мати чи батько ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину, бо знаходяться в місцях позбавлення волі чи на примусовому лікуванні. Другий вид тимчасової допомоги виплачували одержувачам, які отримували аліменти у твердій грошовій сумі, однак їх розмір був менший, ніж 30% прожиткового мінімуму. Таким особам розмір допомоги розраховували, як різницю між 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та твердою грошовою сумою аліментів, визначеною судом. Для таких осіб порядок обрахунку не змінився і їм звертатися до управління соціального захисту не потрібно . 

 — Особам, які отримували допомогу в 2015 році і нині у зв’язку зі зміною порядку ці виплати їм припинили, слід звернутися до управління праці та соціального захисту населення, щоб продовжити отримання компенсації, якщо сім’я в залежності від своїх доходів матиме таке право.

Максимальний розмір тимчасової допомоги становить:

— на дитину до 6 років – 583,50 грн.;

— на дитину від 6 до 18 років – 727,50 грн.;

Для оформлення тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, потрібно подати документи:

— заяву та декларацію про доходи і майновий стан сім’ї (бланки видають в управлінні праці та соціального захисту населення);

— довідку про реєстрацію місця проживання (перебування) дитини та одержувача державної допомоги;

— довідки про доходи усіх членів сім’ї за 6 місяців, що передують місяцю звернення (інформацію про розмір пенсії чи державних соціальних допомог працівники управління соціального беруть самостійно);

— довідку державної виконавчої служби, що підтверджує факт несплати аліментів одним із батьків протягом 6 місяців, що передують місяцю звернення.

Важливо! Якщо звернення до управління надійде протягом січня березня 2016 р., допомогу призначать з 1 січня цього року. Особи, які отримували допомогу на дітей у 2015 році і період виплати припадає на 2016 рік, продовжать отримувати компенсацію з врахуванням підвищеного розміру до закінчення періоду виплати без додаткового звернення до управління соціального захисту населення.

З питань надання державних соціальних допомог звертайтеся  до управлінь соціального захисту населення за місцем проживання.
  .
Категорія: Право знати | Переглядів: 1027 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України