КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Січень » 18 » Полювання на… трактористів
09:52
Полювання на… трактористів

Полювання на… трактористів

 Те, що сільським трактористам пропонують могорич за виконану роботу, відомо. Але штраф великий (аж 2550 гривень!), якщо потрапиш п’яним на очі міліції. Тож нині ризикують випити оковитої одиниці.

Однак якщо у село завітало ДАІ, то як же виїхати з нього без протоколу! Ось і відомий свого часу в Менському районі механізатор-картопляр Павло Шамрук, який понад 30 літ працював у колгоспі імені Куйбишева, а тепер на пенсії, потрапив у кінці листопада на очі хлопцям у погонах.

– Я відвіз на пилораму дерева, – розповідає. – І вже повертався додому. Аж оглядаюся – за мною машина ДАІ. Начебто нічого не порушував! А треба документи показувати, техпаспорт. І тут згадую, що залишив їх удома, в іншій куртці. Я прошу: хлопці, та я зараз збігаю, принесу, це ж недалеко. Ну, за роботою, клопотами не всунув їх у кабіну. Я ж не на трасі десь. "Пожаліли” мене виписали штраф не на 700 гривень, а на 425!

Киває сумно головою:
– Це ж половина моєї пенсії! Отакої!
Подібна історія сталася і в селі Ковчин Куликівського району. Її навіть розглянув Куликівський районний суд. Тракторист Ковчинського відділення СФГ "Колос” за наказом управляючого згаданим господарським підрозділом займався вивезенням гною з хлівів тваринницької ферми. "Для виконання роботи він причепив до трактора, на якому працював, причіп, – читаємо у судовій постанові. – Свідоцтва про реєстрацію даного причепа управляючий йому не дав, посилаючись на те, що він його може забруднити брудними руками, або взагалі загубити, що неодноразово було з його колегами. До того ж намічалося використовувати причіп як технологічний транспортний засіб тільки на території ферми, не виїжджаючи на проїжджу частину за її межі. Але в зв’язку з великими сніговими заносами, позивач, виконуючи наряд, не зміг рухатись тільки по території ферми, а змушений був об’їжджати снігові замети по вулиці Виробничій с. Ковчин метрів 20, щоб об’їхати будівлю ферми зі сторони, де він виконував роботу”. Саме в цей час механізатора і зупинили співробітники ДАІ. На "злісного порушника” було накладено адміністративне стягнення у сумі 700 гривень!

На щастя позивача, суд скасував це покарання. Так само були скасовані судами накладені штрафи по 425 гривень за подібні порушення на трактористів сіл Григорівка (Бахмацького району), Гмирянка (Ічнянського району), Васьківці (Срібнянського району).

Наприклад, Срібнянський районний суд в одній зі справ так істотно підправив покарання, винесене інспектором ДПС Прилуцького взводу ДПС:
"Враховуючи малозначність вчиненого правопорушення (відсутній технічний паспорт на причіп), що не потягло за собою небезпечних наслідків, суд вбачає покарання у вигляді штрафу в сумі 425 грн. неспіврозмірним формально вчиненому правопорушенню, а тому <…> необхідно змінити захід стягнення в межах, передбачених чинним законодавством, що передбачає відповідальність за адміністративне правопорушення, з тим, однак, щоб стягнення не було посилене”.

Суд тоді постановив:
"У зв’язку з малозначністю вчиненого правопорушення, звільнити позивача від адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 425 грн., за постановою у справі про адміністративне правопорушення <…>, обмежившись усним попередженням”.
Але… скільки людей не подавало позовів! Про це можна лише здогадуватися. Адже дешевше все-таки селянину сплатити штраф, ніж позиватися. Послуги адвоката можуть затягнути на таку ж суму!

Дивують і нинішні розміри покарання. Так, торік у жовтні мешканець села Тимоновичі Семенівського району, керуючи трактором марки МТЗ-82, здійснив увечері наїзд на ґанок сільського будинку культури, після чого залишив місце ДТП. За це він покараний штрафом у сумі 255 гривень. Стільки ж сплатив у жовтні житель села Тужар Козелецького району – керуючи трактором МТЗ-80, він наїхав на дерев’яну огорожу будинку.
На 340 гривень покараний тракторист, який у серпні здійснив зіткнення з автомобілем у Мені. Подібну суму сплатив у листопаді господар трактора К-700, котрий протаранив бібліотеку села Ваганичі Городнянського району.

Виявляється, подібні ДТП, що призводять до псування матеріальних цінностей, сьогодні оцінюються набагато менше, ніж коли тракторист, виїхавши з власного двору на вулицю, забуває взяти техпаспорт чи не має якогось папірця!

…Практично у кожному середньостатистичному населеному пункті Чернігівщини налічується від 20 до 50 тракторів. У селян, як правило, стара, зношена техніка. Вона, попри це, допомагає людям виживати у нинішніх умовах. Зрозуміло, правоохоронцям дуже легко у таких реаліях будь-якого тракториста поставити на коліна. Так, рейди у села треба робити. Щоб не було п’яних на колесах, щоб трактористи дотримувалися правил дорожнього руху. Проте штрафувати за дріб’язок селян на 425-700 гривень – це перебір. Це, вважаю, знущання над хліборобами!


Тим часом
Перевезення гною буває проблематичним
У селі Гмирянка Ічнянського району місцевий житель керував трактором МТЗ-80, як зазначається у постанові Ічнянського районного суду, "державний номерний знак якого був забруднений та закритий іншими предметами, що не дозволило чітко визначити символи номерного знаку”. Чоловік має сплатити 255 гривень штрафу.
Джерело: Павленко Сергій, "Голос України”
Категорія: Точка зору | Переглядів: 982 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України