КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Серпень » 8 » Поки що статус «чорнобильських» територій не переглядатимуть?
22:28
Поки що статус «чорнобильських» територій не переглядатимуть?

  Поки що  статус «чорнобильських» територій не переглядатимуть?

.

  Постійна комісія з питань охорони здоров'я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Чернігівської обласної ради вважає недоцільнми виносити на розгляд сесії обласної ради питання щодо експертного висновку про радіологічний стан населених пунктів Чернігівської області, підготовлений експертною групою Націнальної комісії з радіаційного захисту населення України.


У роботі комісії взяли участь народний депутат України Валерій Дубіль, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олександр Кодола, представники обласних управлінь та відомст, районних органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та ЗМІ.

Так учасники засідання були одностайними в тому, що експертний висновок Міністерства екології та природних ресурсів щодо перегляду меж зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи та скорочення кількості населених пунктів зроблено необґрунтовано.

Присутні на засіданні комісії представники районних органів державної влади та місцевого самоврядування, зокрема Новгород-Сіверська, Корюківки, Ріпок зауважили, що їм невідомо про обстеження осіб, які проводила експертна комісія у межах програми дозиметричної паспортизації у 2011 році на їхніх територіях.

Відтак заслухавши доповіді, комісія вирішила не виносити на розгляд сесії обласної ради питання щодо експертного висновку про радіологічний стан населених пунктів Чернігівської області.

- Дякую головам сільських та районних рад за принциповість і небайдужість до своєї громади. Приємно спостерігати, що в залі панує так одностайність щодо цього питання, - зауважив Валерій Дубіль. – Цілком погоджуюся і з тими жителями районних центрів, які до мене звернулися, і з присутніми учасниками засідання, що наразі недоцільно розглядати це питання.

За словами Валерія Дубіля, спочатку треба законодавчо визначити статус жителів населених пунктів, виведених за межі зон радіоактивного забруднення, перелік та обсяг пільг і компенсацій у таких населених пунктах, а потім вже розглядати можливість зміни статусу територій.

Нагадаємо, що минулого тижня Валерій Дубіль звернувся до громади Чернігівщини через засоби масової інформації у відкритому листі, де порушив питання недоцільності зміни меж зон радіоактивного забруднення та скорочення кількості населених пунктів, які відносяться до цих зон.

Водночас шість районних рад та 32 сільські звернулися до народного депутата України Валерія Дубіля з проханням не допустити зміни статусу їхніх територій.

                                     Прес-служба народного депутата України Валерія Дубіля
Категорія: Право знати | Переглядів: 695 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України