КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Січень » 11 » Пояснюйте ! Встрявайте ! Інформуйте.
15:40
Пояснюйте ! Встрявайте ! Інформуйте.

    Пояснюйте !   Встрявайте !   Інформуйте.   

.

   За три роки владування Янукович і його партія регіонів немало наробили для людей старшого віку. Згадаймо пенсійну «реформу», внаслідок якої жінці треба 5 зайвих років чекати на пенсію. Якщо дочекається. 

   Бо ж проведена і «реформа» охорони здоров’я - скорочення числа закладів цієї самої охорони на місцях, повна відмова держави від контролю за якістю і ціною ліків. Згадаймо побори з найнужденніших.

 Жінка з Городні на Чернігівщині розповіла: 

- Батько все життя трудився, як віл. Трапилось торік нещастя: зламав хребет, став лежачим. «Ну, тут - стопроцентна перша група інвалідності !» - вигукнув один з членів відповідної комісії. І стишено додав: -«Але треба заплатити». Три тисячі нашкребли з родичами. Віднесла. І почула від іншого члена комісії: «Тепер в області заплатите. П’ять тисяч». Зібралася по кредит у банк. Батько прознав, розгнівався: «А віддавати чим будеш !? Хатою ? У тебе ж діти !» Так і лежить без групи.

Поткнися дочка в міліцію, прокуратуру, суд– станеш «наклепницею». Бо розслідують, карають вони тільки за вказівкою «зверху», або за такі ж грубі гроші.

Отаке воно для нас, Януковичеве «покращення життя вже сьогодні».

І от раптом торік всі поштові відділення завалюють безплатними для пенсіонерів тюнерами Т2. Як ото кажуть, зчого кішка впала ? Чого це влада так розщедрилася на річ далеко не першої необхідності? При тому, що першообіцяна партією регіонів довиплата компенсацій за втрачені вклади три роки ніяковіє в пусто-порожніх пластикових картках ?
А то, по- перше (скажу потім і по-друге), - один із способів покращення життя для когось із близьких до Януковича. Того, хтощонайбільше за 100 гривень склепав тюнер, а з бюджету волею Азарова одержав більш як по 500. Тобто з кишень усіх працюючих в Україні. От не знаю, скільки всього роздано тих тюнерів.

Та, думається, «навар» для спритника чи спритників вийшов не меншим (на менше вони не згодні), ніж відкати на користь інших спритників з того ж клану. Тих, хто «відкотив» собі при купівлі нафтових веж, будівництві стадіонів, ангарів, доріг, купівлі машин «швидкої допомоги». Хто заробляє сьогодні на лісі, який із Городнянщини машина за машиною гуркотить до залізниці, а то й прямо з України.

З таких і подібних «заробітків», «наварів», «відкатів» - а, прямою мовою, крадіжок загальнонародного - у рекордні строки стали мільярдерами стоматолог, який має батьком В.Ф. Януковича, вірні друзі самого гаранта, друзі того ж стоматолога. Не варто й сумніватись: «відкатять» вони і від 15-ти мільярдної позички , обіцяної Путіним. І поповнять свої рахунки в офшорах – а народ віддаватиме борг, проценти, національні багатства. Гарант, не виключено, облаштує собі ще один, надцятий маєток з мисливськими угіддями і неприступною охороною. Це в його стилі…

Ми з вами, шановні розумні користувачі Інтернету, глядачі вчорашнього ТВІ, сьогоднішнього «Еспресо», знаємо про згадувані оборудки з документальних журналістських розслідувань, з фактів, наведених гостями названих та кількох інших телеканалів. А чи знає ота жіночка з Харківщини, яка зустріла євромайданівців таким матюччям, що телеоператору мало не щосекунди доводилося «морзянкою» перекривати «спілкування» ?

А наші, городянські жіночки, які, до їх честі майже не лаються, але так само не пов’язують злиденне, безправне життя своїх родин з великим покращенням для януковичців ? Ось популярний монолог на вулиці міста, на базарі, в магазині:

- Толку з того Майдану ! Тільки мерзнуть. А Янукович все рівно залишиться. Та й яка мені різниця: він чи інший. Он Ющенко був – ну й що ? Ми з дочкою і зятем онука на Майдан не пустили і не пустимо !

Не відають ці городнянки, городянці, що Євромайдан переступив через тему «Цар і народ». Його теза: надалі ніяких царів ! Надалі, як у Європі, місцеві громади – власники землі, лісів і всього, що на їхній території. І Києву, засланим губернаторам зась цим розпоряджатися. Податки з працівників міста чи села найперше мають йти на потреби цього міста, села. Суддів самі обиратимемо, у муніципальну поліцію чи міліцію наберемо таких, щоб нас захищали від бандитів, злодіїв, хабарників, а не вливалися в ряди останніх.

А Президент нехай дбає про коло тих повноважень, які ми йому віддамо: про вигідні для народу взаємини з іншими державами, про надійні кордони, боєздатну армію. Не ми до нього – він до нас має дослухатися, бо ми наймаємо його на роботу в президентський кабінет. А не додбає ,не дослуховуватиметься – на нього має бути такий закон, щоб народ міг втілити своє «Геть !» у звільнення такого президента з роботи. Цього вимагатимемо від кожного при обранні депутатів Верховної Ради. «Забуде» депутат – відкличемо…

Ми - то з вами з перших вуст знаємо ці вимоги Євромайдану. А знаючи – така вже людська натура – вважаємо, що й кожен, кожна в країні знає.

А звідки це знати людині, неспроможній придбати комп’ютер чи супутникову телеантену ?

Не риторичне запитання.

У пакеті Т 2 – і оце, по – друге - понад 30 провладних або геть заляканих телеканалів, де на інформацію з Євромайдану – табу. І тільки один-єдиний з пакету, Порошенківський «5-тий канал» , - об’єктивний . Але він не вдається до мильних серіалів , «стрілялок», на які, як наркоман на голку, підсаджені бабусі, дідусі. Підсаджені, щоб перед серією, між серіями, після непомітно підкинути їм дозу дези, забамбулити.

Можна , звичайно, сказати: і без цих бабусь, дідусів з їхніми слухняними онуками діють Євромайнан у Києві, євромайдани у Харкові, на Донбасі, в Одесі, Львові, Симферополі.

Але ж мирна революція має на меті перевибори. А люди старшого віку – найдисциплінованіші в голосуванні.

Раптом вони знову оберуть собі ( але ж і нам !!!) всевладного царя. Тим більш, що у наперсточників з ПР - цілий арсенал ошуканств. І вони не збираються від нього відмовлятися, як продемонстрували на виборах у «проблемних округах».

Протистояти їм може тільки правда про Євромайдан, спільно надбана ним інформація.

Тому для себе я вирішила: не відмовчуватись, «встрявати», коли хтось при мені переповідає «аргументи» Т 2 чи провладних газеток. Так і кожному раджу. Тільки, будь ласка, без зверхності, спокійно, навіть лагідно поширюйте цю інформацію. Зважайте на згорблені спини, покручені тяжкою роботою руки бабусі, дідуся, на проорані безперестанними турботами зморшки на їхніх чолах. На своїх роботах вони були і тямучими і вправними. У родинах, по-сусідськи нерідко так розсудять, що й з двома вищими освітами не кожен зможе. Коли не відбуваються навіяним, коли починають зважувати факти, вони наче випрямляються, наче світлішають.

-Ви мені очі відкрили ! – на мій подив аж скрикнула одна знайома, коли – було це до Євромайдану – на її: «І навіщо нам та Європа, а особливо те НАТО» відповіла я нехитрим поясненням відомого і їй факту: «Он наші молодички в Італію на заробітки їздять. А Італія – і, в Євросоюзі, і в НАТО. Керується продуманими у спільноті законами, захищена спільною обороною. Тому менше чиновників тримає, не дає їм розкрастися. Менше має поліції, годує меншу армію. У виробництві, оновленні підприємств вільно користується не тільки своїми розробками, а й тим, що в усьому Євросоюзі винаходять. І, як результат, платить своїм громадянам стільки, що ті можуть частку віддавати українкам за роботу. А для нас навіть та частка – непомірні суми, правда ж ?»

                     м. Городня Чернігівської області    Марія КУЗЬМІНСЬКА

                                     Джерело   http://svoboda.fm/politics/ukraine/227820.html

Категорія: Точка зору | Переглядів: 655 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України