КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Червень » 30 » Пільги для жителів Чернігівщини: від транспорту до житлово-комунальних послуг
21:28
Пільги для жителів Чернігівщини: від транспорту до житлово-комунальних послуг

  Пільги для жителів Чернігівщини: від транспорту до житлово-комунальних послуг

. 

 Ухвалений законопроект 76/8 містить велику кількість змін щодо політики надання пільг населенню, зокрема транспортних пільг та пільг на житлово-комунальні послуги. Незважаючи на це, кількість жителів Чернігівської області, які мають право на соціальну пільгу, не зменшилася і становить близько 633 тисячі людей.

Таку інформацію сьогодні, 30 червня, під час брифінгу в Чернігівській ОДА озвучив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін.

За його словами, не зважаючи на активну роботу Департаменту у сфері надання інформації перевізникам, більшість з них недостовірно проінформовані стосовно змін в законодавстві щодо пільгових перевезень і тому, досить часто відмовляють пільговикам у перевезенні.

Як розповів Русін, пільговий проїзд покривається за рахунок державної субсидії, яка, як і в минулому 2014 році, складає 47,8 мільйонів гривень. З них на покриття вартості проїзду витрачають 38,6 мільйонів гривень, зокрема, 14,7 мільйонів на автотранспорт, 19,1 мільйонів на електротранспорт і 4,8 мільйонів на залізничні перевезення.

Також, за словами Олега Русіна, жодна з категорій населення, які раніше мали право на безкоштовний проїзд у міському транспорті, не втратили своїх пільг, а лише «змінили» норму закону, за якою вони мають це право. Тож, члени сімей загиблих у АТО бійців безперечно мають право на безкоштовний проїзд у міському та приміському транспорті транспорті, так само, як і ветерани праці, учасники та діти війни, пенсіонери та інваліди.

Присутній на брифінгу начальник управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації Сергій Меженний запевнив, що ОДА проводить перевірки щодо отриманих скарг, особливо, які стосуються членів сімей загиблих учасників АТО.

Окрім цього, Меженний повідомив, що 2 липня адміністрація запрошує на роз’яснювальну бесіду стосовно пільг всіх великих перевізників Чернігівщини і з тими, хто виявиться злісними порушниками, розриватимуть договори на перевезення.

Як наголосив Олег Русін, у разі виявлення порушень щодо відмови у пільговому проїзді, чернігівці мають звертатися до прокуратури із заявою, де вказаний номер маршруту, номер самого автобусу та час відмови.

Водночас, ухвалений законопроект містить зміни і щодо надання пільг жителям області по сплаті житлово-комунальних послуг. Відповідні зміни почнуть діяти з 1 липня.

За словами Олега Русіна, по старим нормам на отримання пільг залишилися наступні категорії населення: учасники бойових дій, інваліди бойових дій, чорнобильці І та ІІ категорії, інваліди І групи, ветерани служби в органах внутрішніх справ і ветерани військової служби.

Всі решта категорій, за словами Олега Русіна, зазнали змін щодо політики надання пільг. Так, решта категорій населення, які раніше отримували пільги, з 1 липня можуть втратити право на отримання пільги, якщо середньомісячний дохід на одного члена родини за останні 6 місяців перевищує 1710 грн.

Категорія громадян, для яких таким чином може нараховуватися пільга наступна: учасники війни, особи які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, вдівці та батьки загиблих осіб цієї категорії. Також, жертви нацистських переслідувань, діти війни, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та діти з багатодітних сімей.

Як розповів Олег Русін, механізм отримання пільг з 1 липня виглядає наступним чином: житель області має прийти із заявою до Департаменту соціального захисту, у якій має бути вказані всі члени родини (чоловік/дружина, непрацюючі батьки, неповнолітні діти, повнолітні діти, які ще не одружені, та діти-інваліди) та їх доходи за останні 6 місяців.

Додамо, що пільга видається лише на півроку і автоматично, як це було раніше, не продовжується. Окрім цього, пільга, на відміну від субсидії, надається незалежно від опалювального сезону, тобто, протягом року.

За словами Русіна, в залежності від категорії громадян, пільга може становити від 25% до 100% на сплату за житлово-комунальні послуги.
Якщо у Вас виникають питання щодо отримання пільг, Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації має гарячу лінію, куди можна подзвонити у робочий час: 5-99-38

                                                Автор: Чернігівщина: події і коментарі

Категорія: Право знати | Переглядів: 783 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України