КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Вересень » 11 » підприємці страйкували І це тільки початок ...
10:46
підприємці страйкували І це тільки початок ...

  Підприємці страйкували  І  це  тільки  початок ... 


Чернігівці, які прийшли в четвер за покупками на місцеві промислові ринки, були дуже здивовані, адже Центральний ринок, «Нива» та «Привокзальний» не працювали.

В цей час підприємці мітингували на Красній площі, висловлюючи обурення з приводу нового Податкового Кодексу. На думку представників малого та середнього бізнесу, цей документ знищить їхні здобутки та нашкодить країні.

Як повідомила голова профкому «Чернігівської профспілки підприємців» Олена Варнакова, на початку заходу підприємці прийняли резолюцію-звернення до Президента України, сутність якої можна сформулювати так: «Малий бізнес не вимагаємо любові до себе, але вимагає поваги й дотримування законів». Багато нарікань у підприємців викликає також вимога платити додаткові внески до Пенсійного фонду.

- Нам дорікають: ви, підприємці, не платите необхідні внески до Пенсійного фонду! Вчителі й лікарі платять, а ми – нібито й ні, – поділилася з нашими читачами Олена Варнакова. - І ніхто не говорить про таке: якщо вчитель заробляє умовно 1000 грн. на місяць, то з його зарплати вираховують до Пенсійного фонду 20 гривень. А в підприємця, який стоїть на ринку, будуть вираховувати з тисячі – 132 грн., а після нового року – 402 грн. А пенсію вони будуть отримувати однакову – в середньому 700 грн. Більше того, підприємець працює на свій страх і ризик. Він може нічого й не заробити, але йому нав’язують платіж не менш як з мінімальної зарплати. Цей підхід неправильний! У підприємця нема зарплати, у нього є дивіденди на вкладений капітал. Як можна брати внески до Пенсійного фонду з основних засобів? Чи вимивати обігові кошти? Людина віддасть їх до бюджету і залишиться ні з чим. Не так просто ці кошти заробити! А держава, на жаль, за 19 років незалежності нічого не зробила задля піднятті іміджу підприємця.

За словами підприємців, високі чиновники говорять дуже багато брехні, зокрема, про малий і середній бізнес, про відсутність інфляції в країні й подолання кризи. Саме тому під час мітингу в Чернігові люди символічно знімали локшину з вух, а потім поклали її в конверт і адресували прем’єр-міністру Миколі Азарову.

Під резолюцію мітингу підписалися понад 2220 чоловік. Бажаючих було й більше, однак закінчилися підписні листи. Всього на заклик профспілки про участь у мітингу відгукнулися близько 4000 підприємців. Причому це були не лише «базарники», а й перевізники, таксисти, представники сфери надання послуг населенню (перукарні, ательє, ремонт взуття тощо).

- Люди стають більш свідомими, - відзначила Олена Варнакова. - Я вважаю, що для нової влади це був ще один дзвіночок. У людей може урватися терпець. Чернігів, на мою думку, - бойове місто, гадаю, хвиля далі піде. До нас Запоріжжя провело потужну акцію, у Хмельницькому люди зібралися на мітинг. Ми нарешті навчилися читати законодавство. Ми навчилися моніторити законодавство. Ми перестали лінуватися. На часі – всеукраїнські акції. Ми не говоримо, що одна влада – гарна, а інша – погана. Я вважаю, що будь-яка влада не надто гарна. А громадянське суспільство для того й існує, аби влада була підзвітною та підконтрольною. Ми намагаємося будувати громадянське суспільство. Ми прагнемо, аби влада до нас прислухалася.

До речі, за день попереджувального страйку міський бюджет лише тільки від ринку «Нива» не отримав близько 3000 грн. ринкового збору.

Коментар в тему:
Олена Варнакова, голова профкому «Чернігівської профспілки підприємців»:

- На розгляд парламенту подається новий документ – Податковий кодекс, тому ми вважаємо, що всі процедури треба провести заново: оприлюднити проект регуляторного акту, зробити аналіз регуляторного впливу (це дослідження того, як це вплине на споживачів, на підприємців, на виробників, як відобразиться на бюджеті і що в результаті всі ми отримаємо). Адже на сьогоднішній день, за прогнозами експертів, наслідки можуть бути невідворотними: значне скорочення робочих місць, зростання цін. Якщо Податковий кодекс буде прийнятий в такому вигляді, в якому він розглядається, фіскальне навантаження на підприємця збільшиться в середньому в п’ять разів!

До речі, для малого бізнесу скасовується ринковий збір і фіксований податок (в Чернігові він у нас невеликий – 60 грн., а ринковий збір – від 80 до 150 грн). Тобто до міського бюджету надходить близько 6 млн. грн. Чи має місто якось це компенсувати? Мене турбує, що наші депутати, які не дуже компетентні в сфері малого бізнесу, просто збільшать плату за землю, що може призвести до зростання орендної плати – не дай Боже! Ми вважаємо: треба зберегти хоча би статус-кво. Бізнес може не пережити будь-які новації. А благими намірами, як-то кажуть...


Олег Мороз, голова правління ЗАТ «Ринковий комплекс «Нива»:

- Я сам є підприємцем, тому все це мене безпосередньо стосується. Наша вся біда трапилася не сьогодні, адже до Верховної Ради потрапили представники великого бізнесу, котрі всі свої прибутки виводять за кордон. Однак країну треба утримувати, а ресурсу - такого, як в Росії – газу, корисних копалин - у нас немає. Тому зараз намагаються за рахунок малого й середнього бізнесу наповнити бюджет. Тобто за рахунок людей, яких в 90-х роках держава викинула на вулицю, які були вчителями, інженерами, які самі створили свій бізнес, які не взяли не копійки у держави, які діють на свій страх і ризик. І якщо прогорять, то держава жодним чином їх не підтримає. Я читав податковий кодекс вже з правками, і якщо його приймуть, настане загальний колапс. Одразу зупиниться малий і середній бізнес, потім – банки, тому що ці люди перестануть виплачувати кредити. А далі я бачу повний дефолт країни.

Категорія: Події | Переглядів: 799 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України