КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Вересень » 6 » ПЕРШЕ ВЕРЕСНЯ: НА ТРЬОХ ФОТОрепортаж частина перша
12:07
ПЕРШЕ ВЕРЕСНЯ: НА ТРЬОХ ФОТОрепортаж частина перша
  

                     ПЕРШЕ ВЕРЕСНЯ: НА ТРЬОХ

                                                                        ФОТОрепортаж частина перша

 .Як уже писала наша газета, після створення у районі двох об’єднаних територіальних громад, утворилося три аналогічні відділи освіти, культури, молоді і спорту. Отже, за тиждень до початку нового навчального року відбулося й три серпневі педагогічні конференції.

Три педагогічні 
конференції

На них традиційно підбивали підсумки минулого навчального року, аналізували результати ЗНО та загалом роботи з обдарованими учнями, визначали пріоритети на рік нинішній. А також вручили кращим педагогам почесні нагороди, представили двох новопризначених директорів шкіл: у Савинках – Тамару Вовк, у Сядриному – Галину Кулик, та одного молодого вчителя початкових класів Лідію Смальоху, котра починатиме свою педагогічну кар’єру у перелюбському навчальному закладі.
28 серпня Корюківку відвідала виконуюча обов’язки голови обласної державної адміністрації Юлія Свириденко. Побувала на педагогічних конференціях – у гімназії, де працювали освітяни Корюківської ОТГ, та на зібранні районних колег, у приміщенні райради. Привітала освітян з початком навчального року, вручила ключі від нового, вже п’ятого автобуса – директору першої школи Ларисі Лізіній. Гостя запевнила, що педагогічним працівникам скоро підвищать зарплату, і навіть процитувала Вінстона Черчилля, мовляв, на формування особистості вчитель має більший вплив, ніж президент… Юлія Анатоліїна переконана, що оновлення життя в Україні мало б починатися саме з освітянської реформи.
Про що говорили педагоги? Звісно, про проблеми. Вони є у всіх – і у міських, і у сільських. Проте найболючіші – пов’язані з браком дітлахів у малокомплектних школах. Найдорожчими для бюджету сьогодні є учні у закладах, де мало дітлахів, зокрема у Рибинську. Там вартість навчання одного учня в рік складає 45 тис. грн., тоді як у міських – приблизно 16 тисяч.

Як підготувалися до впровадження «НУШу»?

Найбільше школярів у міській ОТГ – 1800. Це у трьох школах міста, а також у Наумівці, Сядриному і Забарівці. Району підпорядковані освітянські заклади Охрамієвичів, Перелюба, Прибині, Б.Слободи, Рибинська, Савинок і Олександрівки. В них навчається 389 дітей. А Холминська ОТГ нині має лише дві школи – у селищі та Козилівці, де здобувають освіту 486 учнів. Великим випробування для всіх стало цьогорічне облаштування освітнього простору у Новій українській школі (НУШ) для учнів перших класів. У кожному з трьох відділів різна кількість першачків. У Корюківській громаді їх – 187, у Холминській – 45, у районі – 44. Як розповіла Юлія Свириденко, на всіх першокласників України з державного бюджету виділено мільярд гривень. Чернігівській області дісталося 40 мільйонів. На Корюківщині найбільше коштів, півмільйона, отримала Корюківська ОТГ.
Звісно, щоб зробити все так, як вимагає Міносвіти, державної субвенції не вистачило. Місцеві бюджети змушені були підставляти своє плече. Місто додало маже півмільйона, райбюджет і Холми – значно менше. Але старалися всі. До речі, холминці першими закупили одномісні парти і стільчики для своєї малечі. Один комплект їм обійшовся у 1350 гривень. Місто купує по 2100, район – по 1800. У понеділок 3 вересня в Корюківській ОТГ лише міські школи отримали частину одномісних парт, стільці довелося поставити старі. Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Ірина Наумчик розповіла, що у Корюківці шість перших класів. Парти і стільчики для всіх діток встановлять найближчим часом, меблі (гірку) – завезли, комп’ютерним обладанням і дидактичними матеріалами забезпечили. А ось сільським школам з меблями доведеться трохи почекати.
На меблі ціни і постачальники різні, бо кожен відділ освіти самостійно шукав їх через систему «Прозоро». «Прозоро», це коли бюджетний заклад виходить на відкриті електронні торги (заявляє, що хоче придбати), а купує у того, хто дешевше продасть. По – різному у трьох відділах і з забезпеченням іншими меблями, обладнанням, комп’ютерами, дидактичними матеріалами, іграми. А ось підручників для першокласників взагалі ще не надрукували. Міністр Лілія Гриневич вважає, що нічого страшного в тому, що запізнюються з книжками на невідомо який період – немає. Проте на місцях переконані: підставили чиновники вчителів, дітвору і батьків…

Навчання в умовах-
ремонту

3 вересня у найбільшій школі району, як і всюди, відбулося свято Першого дзвоника. І хоча в закладі повним ходом замінюють вікна, які подекуди ще стоять прямо у коридорах, та частину будівлі закрили – навчальний процес стартував. Ірина Наумчик, виступаючи на лінійці, запевнила батьків, що все буде нормально. І уроки проводитимуться, і ремонт виконуватиметься. Головне, що нарешті за 40 років свого існування перша школа дочекалася такої масштабної реконструкції. У цьому році замінять вікна, зроблять дах і зовні утеплять будівлю. А наступного – займатимуться внутрішнім облаштуванням.

                                            ·  HTTP://KORYUKIVKA-MAYAK.COM

ЗОШ №1


Цього теплого вересневого дня урочистості в першій школі відбулися швидко і невимушено. Співали, танцювали, розповідали вірші. Уроків не проводили, справжня школа розпочалась лише наступного дня. У трьох перших класах ремонт вже виконали, приємно пахне свіжою фарбою. Найменшеньких цьогоріч розмістили на третьому поверсі. У 1-А класі – 25 учнів, у 1-Б – 22, у 1 – В – 25. Класоводами у них відповідно: Лілія Мороз, Наталія Єрмак і Лідія Метла. Молоді, гарні і усміхнені, вони дуже хвилювалися за свою малечу. Кожному на одяг прикріпили власноруч виготовлені бейджики з ім’ям, прізвищем і класом. Кажуть, перший місяць триватиме адаптація дітвори. Знайомитимуть їх зі школою, однокласниками. Дітки малюватимуть свої мрії, гратимуться. Загалом і вчителі, і батьки налаштовані оптимістично. Впевнені: будуть зміни на краще! А компанія «Урожай» кожному першокласнику, а їх у районі 250, піднесла подарунок – зошити, набори паперу, фарби і т.д.

ЗОШ №1

 

  

        /KORYUKIVKA-MAYAK.COM      Фото Віталія Остапенка   Наталії Рубей                                                                        

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 996 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України