КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Січень » 23 » ПЕРЕГОРОДКИ ВОЛОСЬКИХ ГОРІХІВ – ЦЕ ЦІЛЮЩІ ЛІКИ ВІД БАГАТЬОХ ХВОРОБ
09:32
ПЕРЕГОРОДКИ ВОЛОСЬКИХ ГОРІХІВ – ЦЕ ЦІЛЮЩІ ЛІКИ ВІД БАГАТЬОХ ХВОРОБ

 ПЕРЕГОРОДКИ ВОЛОСЬКИХ ГОРІХІВ – ЦЕ ЦІЛЮЩІ ЛІКИ ВІД БАГАТЬОХ ХВОРОБ 

      ЗБЕРІГАЙТЕ ПЕРЕГОРОДКИ ВОЛОСЬКИХ ГОРІХІВ – ЦЕ ЦІЛЮЩІ ЛІКИ ВІД БАГАТЬОХ ХВОРОБ 

   Багатьом читачам відомо про цілющі властивості волоських горіхів. Однак мало хто знає про те, що справді унікальними лікувальними властивостями володіють і перегородки волоських горіхів, тобто та їх внутрішня частина, яку ми зазвичай після розколювання горіха викидаємо разом зі шкаралупою. Дефіцит йоду в організмі людини може бути, за спостереженнями фахівців, причиною різних захворювань. За нестачі йоду людина стає млявою, слабкою, плаксивою, дратівливою, у неї підвищується артеріальний тиск, посилюється пітливість, слабшає пам’ять, тремтять простягнуті руки.

  Зазвичай за нестачі йоду в організмі порушується робота щитоподібної залози, що впливає на імунну систему, призводить до розвитку мастопатії, міоми, аденоми передміхурової залози, а також до уповільнення статевого дозрівання, частих застуд, психічних розладів та інших захворювань. Особливо часто нестача йоду виявляється у літніх людей, у жінок після пологів і під час вагітності, у тих, хто постійно працює за комп’ютером.

Для того щоб дізнатися, чи достатньо у вашому організмі йоду, можна провести простий експеримент: змастіть на ніч п’яти аптечною настоянкою йоду. Якщо до ранку йод залишиться на п’ятах, цього мікроелемента у вашому організмі достатньо, про що свідчить неактивне його всотування. Якщо ж до ранку п’яти поблідли і сліди йоду зникли зовсім або ледь помітні, вам слід підживити організм йодом.
Гарним джерелом йоду є перегородки волоських горіхів. Із них можна приготувати відвар: покласти 0,25 склянки перегородок в емальовану каструлю, залити 1 склянкою холодної води, довести до кипіння, потомити на слабкому вогні 10 хвилин, остудити і процідити через марлю. Отриманий відвар (він матиме колір добре завареного чаю) пийте по одному ковтку тричі на день до їди.
Відвар перегородок волоських горіхів має потужні бактерицидні властивості і добре зміцнює щитоподібну залозу. Контролюйте себе, періодично (раз на тиждень) змащуючи на ніч п’яти йодом. Щойно шкіра перестане всотувати йод, лікування можна припинити. Питання про тривалість лікування вирішується індивідуально, проконсультувавшись із лікарем. Зазвичай тривалість курсу становить від 1 до 4 тижнів.
Після лікування відваром перегородок волоських горіхів помітно поліпшується самопочуття. Людина заспокоюється, стає урівноваженішою, менш дратівливою, вона перестає плакати з будь-якого приводу, міцно спить, навіть якщо раніше страждала від безсоння, минає надмірна пітливість, нормалізується обмін речовин та маса тіла.
Перегородки волоських горіхів допоможуть позбутися й конкретних захворювань. Наприклад, завдяки бактерицидним властивостям їх можна успішно використовувати для лікування кон’юнктивіту. Для цього перегородки подрібнити в кавомолці, 0,5 склянки порошку залити 1,5 склянки холодної води, довести до кипіння, кип’ятити на слабкому вогні 15—20 хвилин, процідити через складену вдвічі марлю. Після проціджування залишиться близько 0,5 склянки темно-коричневої рідини.
Цим відваром змочувати марлеві тампони і накладати їх на повіки за кон’юнктивіту. Таким же способом виліковують й інші інфекційні захворювання очей. Курс лікування становить 1—2 тижні.
Для лікування коліту застосовують настоянку перегородок волоських горіхів. Для цього в скляному посуді 2—3 ст. л. перегородок залити горілкою, щоб вона повністю їх покрила, і настоювати протягом тижня. Приймати 3—4 рази на день по 6—10 крапель, розводячи в 1 ст. л. води. Таким чином можна позбутися коліту за 1—2 місяці.
За такого важкого захворювання, як діабет, приймати таку настоянку щодня натщесерце по 5—6 крапель, розводячи в 2 ст. л. води. Курс лікування від 3 тижнів до 3 місяців. Показником, який контролює процес лікування, є рівень цукру в крові. При цьому поступово поліпшуватиметься самопочуття, зникне сухість у роті, перестане пощипувати язик. «Протидіабетична» настоянка повністю виліковує неінсулінозалежний діабет і панкреатит, а за інсулінозалежного діабету сприяє зменшенню кількості ін’єкцій інсуліну.
Ця настоянка помічна і в разі тривалого проносу. Окрім настоянки, можна використовувати такий відвар: шкаралупу і перегородки 10 волоських горіхів залити 2 склянками холодної води, довести до кипіння і кип’ятити доти, доки вода не почорніє. Готовий відвар приймати по 1 ст. л. 3—4 рази на день.
Від поліпу на кишці рекомендовано скористатися таким рецептом: перегородки 30 волоських горіхів залити 0,5 л горілки і поставити на 2 тижні в темне місце. Приймати по 1 ст. л. тричі на день до їди.
Для очищення судин головного мозку, усунення головного болю і поліпшення пам’яті потрібно 1 склянку перегородок залити пляшкою горілки і настоювати 2 тижні. Готову настоянку приймати тричі на день до їди по 5—6 крапель, розводячи їх в 1 ст. л. води. Курс — 10 днів, перерва 7 днів, потім лікування повторити.
1 ст. л. сухих перегородок залити 200 мл 70% спирту або міцної горілки, настояти 14 днів у темному місці, періодично струшуючи, процідити, відтиснути. Пити по 1 ч. л. тричі на день за лихоманки.
За мастопатії та фіброміоми матки: перегородки 20—25 волоських горіхів залити 100 мл 70% спирту, настояти 7—10 днів і приймати по 15—20 крапель тричі на день, розвівши в 30—50 мл перевареної води. Курс лікування — 2 місяці. Після 7—10-денної перерви можна повторити.
Відвар горіхових перегородок народна медицина рекомендує застосовувати і для лікування аденоми простати, простатиту, кісти яєчника: 2 ст. л. перегородок залити окропом (1,5 склянки) і кип’ятити на слабкому вогні 20 хвилин. Настояти годину. Випити впродовж дня за три прийоми.
За хвороб травного тракту, суглобів, за гіпертонії рекомендується заповнити темну півлітрову пляшку перегородками на одну третину, залити доверху горілкою і настоювати 2—3 тижні. Процідити і приймати по 1 ст. л. до їди.
Однак слід пам’ятати про те, що будь-який лікарський засіб — чи то сучасні фармакологічні препарати, чи народні засоби, перевірені століттями, може мати як показання до застосування, так і великий список протипоказань. Саме тому перш ніж почати лікування, потрібно обов’язково проконсультуватися у фахівця. Вчасно і правильно поставлений діагноз та адекватне лікування — запорука успішної боротьби з будь-яким захворюванням.

                                                                                 Вікторія МИКОЛАЙЧУК.                                                                                                                                                                                                                            ©”Здоров’я і довголіття” №36

                                                                          ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 

Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті    http://korjukivka-sity.at.ua/  

ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я      http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1

 

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1750 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України