КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 28 » Пенсійна реформа - безжальний експеримент
14:39
Пенсійна реформа - безжальний експеримент

Пенсійна реформа - безжальний експеримент


Вдумайтеся у ці цифри: у країні 2,5 мільйона інвалідів! Скільки з них за новим законом втратять право на пенсію і будуть випрошувати у держави жебрацьку соціальну допомогу?

Н
а сайті Верховної ради нарешті з'явився давно анонсований проект пенсійної реформи, розробленої під керівництвом пріснопам'ятного віце-прем'єра Сергія Тігіпка, який так успішно завалив всі економічні реформи, що його безцінний досвід вирішили використовувати на ниві дискредитації соціальних перетворень у країні.

Законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", № 7455, виявився ще більш жорстким і несправедливим до жителів України, ніж могли припустити найбільш об'єктивні експерти.

Після ознайомлення з цим документом складається враження, що його писали не чиновники вітчизняного Кабміну, а марсіани, які вирішили виконати нелюдські досліди на людях.

Зупинюся лише на кількох моментах. Як відомо, ще влітку, говорячи про майбутнє підвищення пенсійного віку для жінок, прихильники цієї псевдореформи обіцяли збільшувати його поступово - на півроку щорічно.

У запропонованому ж проекті пропонується "підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на шість місяців за кожне півріччя".

Хоча у пояснювальній записці сказано, що зростання відбувається на шість місяців за рік, у самому тексті законопроекту - пункти 18 і 7 розділу 2, нова редакція статті 26 закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" - закладено не річний, як обіцяли, а піврічний темп зростання.

Мало того, що влада обманює свій народ, вік виходу на пенсію жінок хочуть підвищити не за десять років, а за п'ять - удвічі швидше!

Цю "гірку пілюлю" намагаються підсолодити надбавкою до пенсії.

Жінкам, які народилися у період з 1 лютого 1956 року по 31 липня 1960 року, після виходу на пенсію встановлюється підвищення розміру нарахованої пенсії в розмірі 2,5% за кожні шість місяців більш пізнього виходу на пенсію, починаючи з 55 років до досягнення ними 60-річного віку.

Однак після досягнення 60 років ця надбавка стягується! І в цьому весь цинізм влади.

На цьому неприємні сюрпризи не закінчуються. Автори пропонують з 1 січня 2011 року встановити 15-річний мінімальний страховий стаж для призначення пенсії за віком, а нормативну тривалість страхового стажу для призначення мінімальної пенсії збільшити з 20 до 30 років для жінок і з 25 до 35 років для чоловіків.

Тобто відразу на десять років! Таким чином, сотні тисяч людей передпенсійного віку, які досі мали достатній стаж для отримання пенсії за віком, після прийняття цього документа "засуджуються владою" до десяти років додаткових робіт.

Безжалісні руки чиновників, які писали цей документ, не здригнулися, коли вони виписували просто знущальну норму для інвалідів. Якщо зараз пенсію за інвалідністю призначають за наявності мінімального стажу від 2 до 5 років - залежно від віку, то тепер пропонується нова вікова шкала - від 5 до 15 років.

Тобто інвалід віком 55 років і більше повинен мати мінімум 15 років страхового стажу, 53-54-річний інвалід - не менше 14 років стажу.

А інвалідам другої і третьої груп, які раніше мали достатній стаж та право вибору між пенсією за інвалідністю та пенсією за віком, влада приготувала окремий новорічний подарунок: збільшення нормативного стажу до 30-35 років. Відтак перекреслюється сама можливість вибору виду пенсії, а з нею - і право на більш гідне існування.

Вдумайтеся у ці цифри: у країні близько 2,5 мільйона інвалідів! Скільки з них за новим законом втратять право на пенсію і будуть приречені випрошувати у держави жебрацьку соціальну допомогу?

Істотно обмежить права громадян і новий порядок обліку зарплати для нарахування пенсії. У даний час для розрахунку пенсії враховується зарплата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу поспіль до 1 липня 2000 року і за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.

Новий документ пропонує враховувати зарплату за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Для значної частини людей середнього і передпенсійного віку це нововведення буде означати різке скорочення розміру пенсії.

Адже до початку 1990-х років, коли почалися масові скорочення та звільнення, люди мали постійну і на ті часи добре оплачувану роботу. Після 2000 року багато хто змушений був часто міняти місце роботи, нерідко перебиваючись неформальними заробітками, які не можуть бути враховані при нарахуванні пенсії.

Не забули автори цього людиноненависницького законопроекту і працюючих пенсіонерів. Для них перерахунки пенсії при збільшенні прожиткового мінімуму не будуть проводитися, і тільки після звільнення з роботи пенсія буде перерахована з урахуванням прожиткового мінімуму.

Підсумок такої новації для сотень тисяч людей - суттєве зниження річного доходу.

А як вам така новела? "У разі втрати годувальника члени його сім'ї - батько, мати, дружина, чоловік - отримують право на отримання пенсії, тільки тоді, якщо вони досягли нового пенсійного віку або є інвалідами". Інакше вони нічого не отримають!

Для наукових і науково-педагогічних працівників скасовується надбавка за понаднормативний стаж наукової роботи. Також автори законопроекту пропонують не виплачувати працюючому науково-педагогічному працівнику достроково призначену чорнобильську або ветеранську пенсію.

Те саме стосується і працюючих чорнобильців та ветеранів праці, які мають право на спеціальну пенсію. У період до досягнення ними нового пенсійного віку спеціальна пенсія їм виплачуватися не буде.

Є неприємна новина і для журналістів. Якщо раніше у випадку травми чи поранення вони мали право дострокового виходу на пенсію - на п'ять років раніше, то тепер ця пільга обумовлюється досягненням нового пенсійного віку і нового нормативного страхового стажу - 30-35 років, тобто фактично відкладається на десять років.

Військовослужбовцям та співробітникам МВС строк вислуги років для нарахування пенсії збільшується з 20 до 25 років.

А де ж розрекламована накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, яка має змінити застарілу солідарну систему? Її обіцяють впровадити, починаючи з року, "коли буде досягнута бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду".

Оскільки загальний дефіцит Пенсійного фонду на 2011 рік запланований у розмірі 58 мільярдів гривень, а сума, яку уряд збирається заощадити, вводячи названі драконівські заходи, мізерно мала - 1,7 мільярда гривень, цей рік не настане ніколи!

Проектом пенсійної реформи влада продемонструвала намір продовжувати антинародну політику, яка проявилася у прийнятті репресивного Податкового кодексу та антисоціального держбюджету на 2011 рік.

Влада, яка і за холодну воду не береться у проведенні реальних економічних реформ, прагне звалити весь тягар економічних проблем на плечі простих людей.

Про автора:
Наталія Королевська, народний депутат, голова парламентського комітету з промислової і регуляторної політики і підприємництва 
Категорія: Право знати | Переглядів: 1411 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України