КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Серпень » 31 » Пенсії: на часі реформування і оновлення
09:10
Пенсії: на часі реформування і оновлення
                               Пенсії: на часі реформування і оновлення

.У столиці 29 серпня відбулась прес-конференція з актуальних питань пенсійного реформування в нашій державі. Її учасниками стали журналісти шести областей, а також Києва. 
  • Заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір (на фото) охарактеризував сучасний стан пенсійної системи та обґрунтував необхідність її реформування. 

  • - Не секрет, - сказав Микола Іванович у своєму виступі, - що пенсійне забезпечення в державі сьогодні потерпає. Дві третини пенсіонерів мають розмір пенсії нижчий за прожитковий мінімум. Середній розмір пенсії в Україні станом на 1-ше липня становить 1888 гривень – це означає, що більшість пенсіонерів наших живуть за межею бідності. 
  • З дванадцяти мільйонів пенсіонерів вісім мільйонів отримують лише мінімальну пенсію 1312 гривень – це приблизно 50 відсотків вартості «споживчого кошику» 

  • Така система склалася невипадково, її коріння сягає в часи розвалу Союзу, складні 90-ті роки минулого століття. Тому міністерство та уряд активно працюють над тим, щоб змінити саме систему старих пенсій. Це робиться поступово, але невпинно. 

  • Одна з численних труднощів полягає в тому, що в 90-ті роки минулого століття, коли позакривалося і збанкрутувало дуже багато підприємств, тисячі людей працювали неофіційно і не були охоплені пенсійним страхуванням. Сьогодні вони виходять на пенсію і це діра, яку треба чимось закривати. 

  • Загалом же, підкреслив Микола Шамбір, пенсія – це не те, що дарує держава, а те, що людина заробила свою працею. Микола Іванович наголосив на тому, що він і його колеги докладають всіх зусиль, щоб у нас пенсіонери називались не людьми похилого віку. А людьми поважного віку 

  • Становище ж з пенсіями в державі поступово вирівнюватиметься. Але це непростий шлях. Тому що на сьогоднішній день ситуація така, що десять працюючих людей утримують дев’ятьох пенсіонерів. Водночас підвищення мінімальної зарплати, проведене кілька місяців тому, має привести до підвищення рівня пенсій. Це буде помітно вже в жовтні, тому що очікується створення ресурсу, який дозволить підвищити пенсії і осучаснити заробітну плату. І цей процес йтиме невпинно. 

  • Україна йде своїм шляхом, який дещо відмінний від того, який пропонувала Європа і яким йдуть європейські держави, де пенсійний вік більший, ніж у нашій державі. Наша система залишила незмінним пенсійний вік, але збільшила необхідний для отримання достойної пенсії стаж, тобто час відрахування внесків у Пенсійний фонд 

  • Сьогодні існує чимало проблем, але, як запевнив Микола Шамбір, цей процес оновлення і осучаснення зарплат і пенсій вже починався у 2012 році і інтенсивно йде зараз, долаючи існуючий дисбаланс і низьке охоплення населення пенсійним страхуванням. Але кожна людина, її пенсія, її стаж будуть переглянуті індивідуально. І якщо людина пропрацювала офіційно багато років і сплачувала внески до Пенсійного фонду, вона отримуватиме достойну пенсію. 

  • Журналістів цікавило чимало питань. Приміром, що чекає наших співвітчизників, які по багато років трудяться на підприємствах Польщі – чи буде врахований цей час у їхній стаж. Виявляється, так. Україна має низку спеціальних угод, укладених з іншими країнами (серед них є й Польща). І якщо людина працює там офіційно і надасть відповідні довідки з підприємства, то у неї все буде гаразд. 

  • У прес-конференції взяли участь і виступили також Директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, директор Департаменту соцполітики виконавчого органу Київської міськради (Київської держадміністрації Юрій Крикунов), заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в м.Києві Світлана Глущенко. 

  • Журналісти отримали пакет наочних матеріалів з інфографікою, яка демонструє процес осучаснення пенсій в нашій державі. 

                                                                                      Інеса ФТОМОВА, журналіст. 
Категорія: Право знати | Переглядів: 805 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України