КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Липень » 28 » Патріарх Філарет без охорони провів молебень на Володимирській гірці для тисяч українців
22:53
Патріарх Філарет без охорони провів молебень на Володимирській гірці для тисяч українців

                             


Патріарх Філарет без охорони провів молебень на Володимирській гірці для тисяч українців

                                                                            ФОТОрепортаж 

                                                                            ВІДЕОрепортажі        

.


Московський патріархат провів молебень для чиновників, Київський патріархат - для православних віруючих громадян, зазначив глава УПЦ КП патріарх Філарет у своєму послемолебенном виступі з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі на Володимирській гірці.

   «Вчора на цьому місці було звершено молебень УПЦ МП для державних діячів і чиновників. Сьогодні УКП КП проводить свій молебень для українського народу, для нашої славної української інтелігенції», - сказав Філарет, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Патріарх Філарет також зазначив, що сьогодні є всі підстави говорити про перспективу об'єднання всіх українських православних церков в єдину українську православну помісну церкву. Він нагадав, що у своєму виступі президент України у дворі Україна напередодні закликав православних до об'єднання, підкресливши, що не допустить втручання зовнішніх центрів у внутрішні справи українських церков.

У той же час, за словами Філарета, держава може лише посприяти об'єднанню. Філарет закликав православних не ворогуваnи, боротися з гріхами в собі самих, а не у своїх ближніх. Він також закликав молитися за те, щоб Україна увійшла до Європейського Союзу, як свого часу, після хрещення, приєдналася до європейської культури Київська Русь Володимира Великого.

На молебень зібралося кілька тисяч людей, миряни і духовенство. Сцену, підготовлену для вчорашнього заходу, розібрали, тому всі бажаючі змогли вільно розміститися навколо пам'ятника князю Володимиру. Порядок охороняли кілька десятків співробітників міліції.

Варто відзначити, що вищі церковні ієрархи УПЦ КП були без охорони. Патріарх Філарет, відповідаючи на запитання, чому немає охорони, сказав: «Я все життя ходжу без охорони. Я покладаюся на Бога, а не на охорону. Це перше. І друге. Ми йдемо до людей або уникаємо їх? Хіба нас можна від людей охороняти? Мені охорона не потрібна».

 Як передає УНІАН, кілька тисяч людей пройшли від Володимирського кафедрального собору УПЦ (КП) бульваром Тараса Шевченка, вулицею Володимирська, через Софійську площу до Володимирської гірки.

У ході брали участь народні депутати від ВО «Батьківщина», зокрема лідер фракції Арсеній Яценюк, Олександр Бригинець, Андрій Павловський, Володимир Ар’єв і позафракційний депутат Олег Ляшко.

Нагадаємо, у суботу, 27 липня, на Володимирській гірці відбувся VIP-молебень за участю президентів України, Росії, Молдови та Сербії.

Молебень провели глава Російської православної церкви Кирило і предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Володимир.

Главу УПЦ Київського патріархату Філарета на цю подію не запросили. Простих парафіян на Володимирську гірку вчора не пускали.

































 
 

Категорія: Свята | Переглядів: 866 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України