КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Березень » 2 » Пам'ятаємо у віках 73-ті роковини Корюківської трагедії Фоторепортаж
08:40
Пам'ятаємо у віках 73-ті роковини Корюківської трагедії Фоторепортаж

                      Пам'ятаємо у віках

              73-ті роковини Корюківської трагедії

                                                                                                                      ФОТОрепортаж

- .

   Зранку плакало небо дрібною сльозою, приспущені державні прапори з чорними стрічками на  будівлях, квіти, море живих квітів на  братські  могили  від корюківчан і гостей міста. У далекому 1943 році в перший день весни місто тонуло в снігах, автоматних чергах карателів,  зойках і  стогоні  людей, чорному димі від пожарищ... 

73 роки тому, за три дні 1-3  та  9 березня  1943 року,  майже 7 тисяч мирних корюківчан були безжально закатовані, спалені заживо, знищені жорстокими  фашистськими карателями: мадярами, власовцями, поліцаями... Памʼять про ту страшну трагедію  вічно буде  жити  в серцях корюківчан .

За традицією  до  Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки німецько-фашистським загарбникам  прийшли, щоб вшанувати память невинно убієнних та покласти квіти, сивочолі  свідки трагеді, представники трудових колективів, громадських організацій, представники Українського інституту національної пам’яті, а також перші керівники району та області, Народний  депутат  Верховної Ради України Анатолій  Євлахов.  Під супровід духового оркестру Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм учасники мітингу-реквієму поклали квіти до Меморіалу. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих корюківчан у березні 1943 року.

До учасників мітингу звернувся голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч. Проводячи історичні паралелі між подіями Другої світової війни та сьогоднішнім днем, очільник області зазначив, що наш святий громадянський обов’язок - не забувати трагічні події воєнних років, шанувати пам’ять загиблих і робити все залежне від кожного, щоб до 75 річниці Корюківської трагедії закінчилося будівництво  Меморіального комплексу .

До присутніх звернувся народний депутат України Анатолій Євлахов, наголосивши на тому, що памʼять про загиблих у 1943 році мирних корюківчан повинна бути увіковічена в новозбудованому Меморіальному комплексі, а трагедія такого масштабу повинна бути застереженням для прийдешніх поколінь.

Із закликом пам’ятати історію свого народу звернувся до учасників мітингу голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко. Він відмітив, що саме завдяки прагненням і старанням жителів міста, Корюківка, переживши таку страшну трагедію, сьогодні квітне і розвивається.

Про трагічні сторінки Другої світової війни  говорив  представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко.   Довгий час правда про Корюківську трагедію замовчувалася, але зараз про неї знають на державному та міжнародному рівнях. 

По закінченню скорботного мітингу керівники області, району, ветерани та свідки трагедії відвідали Корюківський історичний музей, де про трагїчну історію Корюківки  розповіла   науковий співробітник музею Оксана Толкачова.

1,2,3, та 9 березня 1943 року – дати, що запам'яталися корюківчанам не першим весняним сонцем, а кривавим вогнищем і смертю. Наймасштабніша трагедія серед населених пунктів України, СРСР та Європи. Корюківська трагедія за кількістю жертв майже в 45 разів перебільшує білоруську Хатинь, в 41 раз - чехословацьке Лідіце, в 12 раз - французький Орадур.

На хвилюючі корюківчан запитання щодо подальшої долі Меморіального комплексу памʼяті жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами, відповіді надав голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч.     

   А  потім представники громадськості,
керівництво області та району,народний депутат України Анатолій Євлахов, переїхали до Меморіального комплексу пам'яті жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами у Другій Світовій війні,  що зараз будується,  де на братських могилах о.Тарасом Баїком була відслужена поминальна літія по безневинно убієнним жертвам нацистів та відбулося покладання квітів до пам'ятних знаків.

 





$IMAGE6$









































































Категорія: Тут я живу | Переглядів: 1050 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України