КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Березень » 3 » Пам’ятати у віках ! 74-ті роковини Корюківської трагедії ФОТОрепортаж
12:20
Пам’ятати у віках ! 74-ті роковини Корюківської трагедії ФОТОрепортаж
 

 Пам’ятати у віках !   74-ті роковини Корюківської трагедії

                                                                                                            ФОТОрепортаж
  1 березня 1943 року,  вранці,  карателі, а це власівці, покидьки поліцейські, мадяри та фашисти оточили Корюківку  і  почали кроваву розправу над мирним населенням міста за те, що напередодні партизани  в місті вбили декілька німців, поліцаїв та мадяр... Три дні 1-2-3 березня розстрілювали, палили, кидали живцем у вогнища корюківчан, а партизани виглядали з навколишніх лісів як палає Корюківка і не прийшли на допомогу... 

 З шестидесятих років корюківчани першого березня  збираються біля Меморіалу на честь героїчного опору жителів міста нацистським окупантам, щоб вклонитися пам'яті невинно убієнних. Цього року до пам'ятника прийшли з живими квітами  сивочолі свідки трагедії,  представники трудових колективів, громадських організацій, керівники міста, району, області, а також народний депутат України Анатолій Євлахов.

 На мітингу пам'яті виступив народний депутат України Анатолій Євлахов, який твердо запевнив корюківчан, що до 75 роковин Корюківської трагедії буде закінчено будівництво Меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами. Також виступили: перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, Корюківський міський голова Ратан Ахмедов, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко.

Голова Чернігівського обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв фашизму Ніна Зубок прочитала зворушливий вірш, пройнятий болем за втрачені людські життя та закликом цінувати й берегти мир.

Від імені ветеранів району та свідків трагедії слово мала голова районної організації ветеранів України Валентина Погребна, яка зачитала вірш місцевої поетеси Любові Грищенко.  

На знак поваги і шани учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять корюківчан, які загинули від рук   фашистських карателів і поклали квіти до Меморіалу.

На місці будівництва Меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами, всі бажаючі долучились до спільної молитви, проведеної настоятелем Свято-Вознесенської церкви УПЦ КП отцем Тарасієм Баїком.  Звертаючись до учасників зібрання, отець Тарасій закликав берегти мир у країні та добро в душах, памʼятати історію рідного краю та своєї Батьківщини.

Присутні поклали квіти до могил, де перепоховані останки жертв Корюківської трагедії та вшанували їх памʼять хвилиною мовчання.


 



















 








 



















 

 

Категорія: Події | Переглядів: 896 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України